WatchOS 8 Özellikleri ve Çıkış Tarihi

watchOS 8 ve diğer yenilikler, Apple’ın 7 Haziran tarihinde gerçekleşen WWDC etkinliğinde karşımıza çıktı. Şirket bu etkinliğinde yeni güncellemelerini resmi olarak tanıttı. Bunların arasında Apple saatlerinin alacağı güncellemeler de vardı. İşte yenilikler!

watch OS 8, kısa bir süre önce watch OS 7 güncellemesinin ayrıcalığı verilen tüm Apple Watch serilerine ve modellerine gelecek. Üstelik bunların tümü 2017 Apple Watch Series 3 ve sonraki modellerden olacak.

"<yoastmark


Benzer İçerik: iPadOS 15 Yenilikleri ve Alacak Cihazlar Açıklandı


watchOS 8 yenilikleri

Fotoğraflar uygulaması, fotoğraflarınızın paylaşılanlar, favoriler ve anılar olarak sınıflandırılmış, yeniden tasarlanmış yeni bir ızgara görünümüne sahip olacak. watch OS 8’den itibaren Apple Watch kullanıcıları, iMessage ve Mail uygulamaları aracılığıyla fotoğraf paylaşabilecek. Bunun yanında Saat kısmında Karalama yoluyla metin ekleme olanağı olacak. Aynı zamanda yeni güncelleme ile cihazınız, Emoji ve GIF de destekleyecek.

Yeni Farkındalık uygulaması, nefes egzersizleri ve sizi olumlu düşünceler düşünmeye yönlendirmek gibi farkındalık eğitimi yoluyla rahatlamanızı hatırlatacak. Yani bir tür meditasyon modu da gelmiş gibi duruyor.

Nefes almaktan bahsetmişken, watch OS 8 ile Apple Watch uykudaki solunum hızınızı takip edecek. Böylece dikkate değer değişiklikleri size bildirecek. Ek olarak, Fitness uygulaması, yeni Tai Chi ve Pilates egzersiz modları alıyor.

watch OS 8, Apple Watch’un akıllı araba anahtarları ve Akıllı Ev anahtarlarıyla bağlantı kurmak için Ultra Geniş Bant teknolojisini kullanmasına izin verecek. Kullanıcılar, yeniden tasarlanan Home uygulamasını kullanarak evdeki mesajları bir HomePod veya HomePod mini’ye yayınlama olanağına sahip olacak. Ayrıca akıllı kameralara ve akıllı ev aletlerine erişecek ve hatta kapıda kimin olduğunu göreceksiniz.

watch OS 8’in genel beta sürümünün Temmuz ayında gelmesini bekliyoruz. Kararlı sürümü ise Sonbahar için gelmesini bekliyoruz.

watchOS 8 alacak cihazlar:

Exit mobile version