Volkswagen CEO’su: Yaklaşan Apple Car’dan “Korkma”

Volkswagen Ceo’sundan Apple Car ile ilgili bir açıklama geldi. Apple‘ın son zamanlarda dahili kod adı “Project Titan” olan tescilli sürücüsüz otomobili üzerinde çalıştığı söylentileri yayıldı. şirketin 2014 yılında proje üzerinde çalışmaya başladığı anlaşılan ve yakın zamanda söylentiler, şirketin otonom teknolojisinin yakında piyasaya çıkacağını belirtti. Ancak Volkswagen CEO’su şu anda bunun acil bir tehdit olduğuna inanmıyor.

Mercedes 1 milyondan fazla aracı geri çağırıyor

Bir MacRumors raporuna göre, otomobil üreticisinin üst düzey yöneticisi Apple Car’dan “korkmadığını” belirtti. CEO Herbert Diess’e göre, Cupertino merkezli dev ve yaklaşmakta olan sürücüsüz arabası 2 trilyon ABD Doları otomobil endüstrisini bir gecede geçmeyecek. Apple henüz bir otomotiv üzerinde çalıştığını doğrulamamış olsa da Diess, söylentilerin ve raporların hala “mantıklı” olduğuna inanıyor. İPhone üreticisi zaten pil teknolojisi, yazılım ve tasarım konusunda uzmanlığa sahip.

VOLKSWAGEN APPLE CAR İÇİN ENDİŞE DUYMUYOR

Dahası, Volkswagen CEO’suna göre OEM, bir otomobil yaratmak için bu alanlardaki uzmanlığını etkin bir şekilde kullanabilir. Otomobil devi, dünyanın ve Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden biridir ve Almanya merkezlidir. Sektörde de önemli bir yere sahiptir. Ancak yetkili, Apple’ın piyasadaki görünümünden endişe duymuyor ve piyasadaki konumunu engellemeyeceğine inanıyor.

Farkında olmayanlar için, son zamanlarda Apple Car’ın işlerde olduğu bildirildi. Bununla birlikte, şirketin mevcut tedarik zinciri otomobiller etrafında konumlandırılmamış. Başlangıçta markanın Hyundai ve yan kuruluşu Kia Motors gibi otomobil üreticileriyle ortak olacağı söylendi. Ancak, o zamandan beri durumun böyle olmadığı onaylandı. Ne olursa olsun, analistler bir Apple Car’ın önümüzdeki beş ila yedi yıl içinde piyasaya sürülebileceğine inanıyor.

Exit mobile version