vivo X90 Pro+ Akıllı Telefonun Özellikleri (İnceleme)

İnceleme merkezimizin konuğu vivo X90 Pro+ akıllı telefonu oldu. Sıra dışı niteliklerin ‘pro seviye’ buluşma noktası…

Vivo’nun en yeni akıllı telefonlarından biri daha test merkezimizdeydi. vivo X90 Pro+ modelini kendi imkanlarımızla temin ederek detaylı bir şekilde inceledik. Qualcomm’un en yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi ve 2K ekranı ile dikkat çeken model, çarpıcı kamerası ve 12 GB RAM, 512 GB depolama gibi tamamen sınırları zorlamaya endeksli özelliklerle geliyor. Şimdi gelin vivo X90 Pro+’ı daha yakından tanıyalım.

Qualcomm’un yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine sahip ilk akıllı telefon olduğunu hatırlatalım başlarken. Bu detayın altı çizilmeli ve ardından da ilk bakışın getirdiği hissiyatı aktaralım. Deri kaplamalı bir akıllı telefon. Vegan okurlarımız için iyi haber, kullanılan malzeme suni deri. Bu malzeme sayesinde parmak izleriniz kalmıyor, leke sorunu yok denecek kadar az. Ek olarak kutu içeriğinde bir de işlemeli deri arka kapak çıkıyor, ekstra koruma veya değişiklik istediğinizde erişilebilir durumda. IP68 sertifikası bulunuyor, dolayısıyla suya ve toza dayanıklı. Yanları kavisli, arkasında kamera bloğu oldukça heybetli. Xtreme Imagination ve ZEISS logoları göze çarpıyor. Alt kısımda vivo logosu da unutulmamış. Genel itibarıyla ekranına paralel olarak büyük ama elde tutulması hoş bir akıllı telefon.

Ekran kavisli hatlarla geliyor. Yüksek yenileme hızı sunan LTPO4 AMOLED panele sahip. 120Hz ve üzeri hızlarda verimli pil tüketimini esas alıyor genel itibarıyla 1440×3200 piksel çözünürlüğündeki 6.78 inçlik ekranında bulunan teknolojisi. Ekran parlaklığı çoğu modelin neredeyse 2 katı olan 1800 nite ulaşıyor. HDR10+ desteği de bulunuyor. Ekran tarafında bir de Qualcomm teknolojili parmak izi okuyucusu yer alıyor.

Android 13 işletim sistemi yüklü modelde OriginOS 3 arayüzü var. Bu arayüz size farkı hissettiriyor, zira Android’den farklı bir cihaz kullanıyor hissi veriyor. Yine de kısa bir alışma sürecinin ardından entegre oluyoruz.

Donanım tarafında yüksek performansın tek öncelik olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Tüm oyunları, uygulamaları olabilecek en iyi performansla çalıştırıyor. 4nm fabrikasyon sürecine sahip olan işlemcisi gerçek anlamda bir performans canavarı. İşleyiş çok hızlı ve dinamik. Bekleme süresi gibi bir kayıp söz konusu bile değil kullanıma dair. 12 GB RAM kullanılıyor olması da bir başka şaşırtıcı argüman, zira bu denli yüksek ve güçlü özellikleri günümüz akıllı telefonlarında kolaylıkla erişmek mümkün olamıyor. Üstelik sanal RAM de kullanılıyor. 512 GB depolamasını ekstra kartla daha da artırabiliyorsunuz bu arada. Son olarak 80W gücünde bir şarj cihazı ile birlikte 4700 mAh pili sayesinde günü sorunsuz tamamladığınızı belirtelim.

Kamera tarafında 50.3 MP çözünürlüğe sahip ve f/1.8 diyafram açıklığı sunan temeli bile başlı başına çarpıcı. İkinci kamerası 64 MP çözünürlüğünde ve 3.5x optik zoom yapabiliyor. Üçüncü kamerası ise telefoto lens, 50 MP Sony IMX758 sensörden oluşuyor. Sistem 48 MP’lik geniş açı lensle tamamlanıyor. 8k video kaydı yapabileceğiniz modelde ön kamera ise 32MP çözünürlükte ve 1080p video kaydı gerçekleştirebiliyor.

vivo X90 Pro+ Akıllı Telefonun Artıları

 

Cihazın Eksileri

Exit mobile version