vivo V23 5G Özellikleri ve Fiyatı

Türkiye pazarında yerini alan ve oldukça rağbet gören vivo V23 5G akıllı telefonunu enine boyuna inceledik.

vivo V23 5G akıllı telefonu inceleme merkezimizin konuğu oldu. Telefonda çok iyi özellikler bulunuyor; kullanılmış olan işlemcisi, bu alanda Türkiye’de bir ilk olan çift ön kamerası, ekranı ve diğer tüm özellikleriyle gerçekten başarılı bir çalışma olmuş.

Telefona Geçmeden Önce vivo Hakkında Kısa Bir Bilgi

vivo, Çin, Güney ve Güneydoğu Asya’da yılda yaklaşık 200 milyon akıllı telefon üretim kapasiteli 7 üretim merkezine sahiptir. Bunlardan biri de vivo’nun Türkiye fabrikasıdır. 2021’de toplam 20 milyon $’lık bir yatırımla açılan vivo’nun Türkiye fabrikası, yıllık 5 milyon adet cihaz üretiyor ve şirketin ülkemizde satışa sunduğu Y serisi modellerinin üretimi de bu fabrika da yapılıyor.

vivo V23 5G, diğer tüm birbirine benzeyen telefonların aksine tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.Telefonun Gün Işıltısı, Altın ve Siyah renk seçenekleri var.vivo, gençlerin de düşünmüş ve arka cam yüzeyini rengi değiştirilebilir olarak tasarlamış.

Gün ışıltısı rengini satın alırsanız çok enteresan bir durumla karşılaşacaksınız. Bu modeli gün ışığına maruz bırakırsanız, kimyasal yapısından dolayı renk değiştiriyor. Aslında adı da buradan geliyor. Ayrıca Türkiye’de satışa sunulan cep telefonları arasında bu özellik bir ilktir.

vivo V23 5G, oldukça da hafif ve sadece 179 gram. USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Güç düğmeleri ve ses butonları telefonun sağ kenarında yer alıyor.

Ön tarafta, Türkiye’de bir ilk olan 50 MP AF Çift Kamera bulunuyor. Bu telefonun ön kamerası çift kameradan oluşuyor. Bunlardan biri 50 MP çözünürlüğünde, bir diğeri ise 105 dereceye kadar geniş açılı çekimler yapabilen 8 MP Süper Geniş Açı Kamera.

Ön kameralar gece çekimlerine özel optimize edilmiş. Geceleri yüksek çözünürlükte çekim yapmak istediğinizde resim parlaklığını geliştirmek için birden fazla kareyi birleştiren yeni AI Extreme Gece Portresi modu da bulunuyor. Ayrıca 4K video kaydı da yapabilirsiniz.

vivo v23 5G’de MediaTek’inürettiği ultra güçlü Dimensity 920 işlemci kullanılıyor.4200 mAh kapasitesindeki bataryasını oldukça iyi bir performansla kullanan telefonla 26 saati aşkın bir süre telefon görüşmesi yapılabiliyor, 15 saatin üzerinde web dolaşım performansı var ve 18 saatlik video oynatabiliyor. 44W FlashCharge desteği ile pili sadece 30 dakika da yüzde 68 şarj oluyor.Telefonda tam 12 GB RAM var. Ayrıca 4 GB Genişletilmiş RAM teknolojisi ile destekte de bulunulmuş. Bu telefonda 256 GB’lık depolama alanı kullanıma sunulmuş. Cihazın fiyatı 14.199 TL olarak ortaya çıkıyor.

Vivo V23 Akıllı Telefonunu Artıları:

 

Exit mobile version