VinFast Elektrikli Araçları Dünyaya Yayılıyor

Vietnamlı EV markası VinFast ilk 999 aracını Amerika'ya gönderdi. Benzersiz bir pil abonelik modeline sahip yeni bir elektrikli otomobil markası önümüzdeki ay ABD sokaklarında görücüye çıkarken, otoyolda alışılmadık bir logo görmeye hazır olun.

Vietnam, EV şirketi VinFast tarafından yapılan yaklaşık 1.000 arabadan oluşan ilk sevkiyatın ABD topraklarına varmasıyla önümüzdeki ay ABD otomobil pazarına ilk çıkışını yapacak.

Silver Queen adlı bir Panama kargo gemisi şu anda arabaları, Aralık ortasında varacakları Kaliforniya’daki bir limana taşıyor.

VinFast, “Vietnam markalı elektrikli otomobiller resmi olarak küresel pazara girdiğinden, bu etkinlik Vietnam otomotiv endüstrisi tarihinde dikkate değer bir kilometre taşıdır. Büyük ihracat, ülkenin birçok nesil boyunca sahip olduğu otomotiv üretiminde uzmanlaşma tutkusunu gerçekleştiriyor ve ülkenin küresel sahnedeki konumunu yükseltmeye katkıda bulunuyor.” dedi.

VinFast Amerika, Kanada ve Avrupa’da Boy Gösterecek

Müşteriler araçlarını Aralık ayı sonuna kadar teslim alacaklar. Mevcut sevkiyat 999 VF8 modeli içeriyor. Ancak VinFast aynı zamanda 2023’te ihraç etmeye başlayacağı bir VF9 da üretiyor. Gelecek yıl, 65.000 VF8 ve VF9 aracının ABD, Kanada ve Avrupa’daki müşterilere gönderilmesi planlanıyor.

VinFast, ayrı bir “pil aboneliği” ile eşleştirilmiş, araç için daha düşük ön maliyet sağlayan benzersiz bir ödeme modeli aracılığıyla kendisini daha yerleşik otomobil markalarından ayırmanın yollarını arıyor. VF8’in maliyeti 42.200 ABD doları artı pil için ayda 169 ABD dolarıdır. VF9, ayda 219 dolarlık bir pil aboneliği ile 57.500 dolara gidiyor.

Pil Onarımı, Bakımı ve Değiştirme Ücretsiz

Bu yaklaşım, alıcının pil ömrü ve bakımıyla ilgili endişelerini azaltabilir. Şirketin web sitesinde, abonelikle birlikte “VinFast, aracın ömrü boyunca sorunsuz bir deneyim sağlamak için pil onarımları, bakımı ve değiştirme maliyetlerinin sorumluluğunu üstleniyor” diyor.

VF8’in 292 mil menzili var ve VF9 369 mil sürecek. Bu, Volkswagen ID.4 (275 mil, 37.500 $ başlangıç ​​fiyatı) veya Tesla Model Y (Long Range modelinde 330 mil, 65.000 $ başlangıç ​​fiyatı) gibi bugün yoldaki diğer elektrikli SUV’larla karşılaştırılabilir.

Bu araçların her ikisi de, eski otomatik garanti modeline dayanan standart bir garanti yapısı olan sekiz yıllık pil garantilerine sahiptir. VinFast, gördüğümüz ilk pil abonelik modelidir.

VinFast ayrıca kısa süre önce kısa vadeli EV kiralama şirketi Autonomy’e 2.500 araç sattığını duyurdu. Doğrudan müşterilere giden 999 araç ile öncelikle California’da faaliyet gösteren Autonomy’ye giden 2.500 araç arasında, gelecek yıl 3.500 VinFast araç yollarda olacak.

Exit mobile version