Teknolojinin ilerlemesi ile beraber sunuculara olan ihtiyaçta artmıştır. Sunucular ise internet bağlantısı olan gelişmiş bilgisayarlardır.
VDS sunucusu nasıl seçilir? İnternet üzerinde sitelere kullanıcıların ulaşabilmesi için sunucuların sürekli çalışması gerekir. VDS sanal sunuculardan bir tanesidir. Sunucuların sanallaştırılması ana sunucuya daha az yük verilmesini sağlıyor. Son zamanlarda sanal sunuculara olan talep her geçen gün artıyor. VDS fiziksel sunucu kaynaklarını donanımsal bir şekilde izole eder.
VDS ana sunucuların sahip oldukları donanımların ikiye bölünmelerini sağlar. VDS’lerde donanımların ikiye bölünmesiyle beraber sunucular bağımsız bir şekilde çalışmaktadır. VDS sunucularının her biri birbirlerinden farklı işletim sistemlerine sahiptir. VDS sunucularına tahsis edilen işlemciler başkaları tarafından kullanılamaz. Bu nedenle VDS sunucularının birbirlerini etkilemeleri söz konusu değildir. Aşırı kaynak kullanımı yapan VDS sunucusu diğer sunucuları asla etkilememektedir. VDS sunucularının çalışma şekilleri fiziksel kiralık sunucularla aynıdır. VDS sunucuları şunun için kullanılır;
- ASP, HTML, PHP ve benzeri web sitelerinin sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar.
- Şirketin yazılımlarını çalıştırıp, bu yazılımların erişilebilirliğini koruma desteği sunar.
Hangi İşletim Sistemleri Kullanılabilir?
VDS sunucu kurulumu kolay değildir. VDS sunucularında farklı işletim sistemleri kullanılabilir. Windows işletim sistemi eşliğinde VDS sunucularını kullanıma açmak isterseniz Windows üzerinde Asp.net ve Mssql destekli olmaları gerekir.
Bu konuda bilgisi olmayan kişiler sunucuları kurma konusunda ciddi problemler yaşayacaktır. Fiziksel olarak bir sunucu kurulumu yapmak için temel donanımlar hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. VDS sunucuları kurmak yerine bu alanda hizmet veren firmalardan destek alabilirsiniz. VDS sunucularına özel hizmetlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Firmaların faaliyetlerini sorunsuz olarak devam ettirmesi için özel sunucularımız bulunuyor. Sunucu üzerinde yaşanılan herhangi bir sorunda anında müdahalede bulunuyoruz.
VDS Server Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Türkiye’de birçok internet adresi hizmet veriyor. İnternet sitelerinin sağlıklı şekilde çalışması için sunuculara ihtiyaç vardır. VDS en çok tercih edilen sanal sunuculardan bir tanesidir. VDS sunucusu seçmeden önce belirli konulara dikkat etmek gerekir. Dikkatsiz bir şekilde yapılan sunucu seçimi başarılı bir şekilde hizmet vermenizi etkileyecektir. VDS sunucu seçerken;
- VDS hizmetinin bulunduğu ana sunucunun iyi olması gerekir.
- Verilerinizin hızlı işlenmesi için sunucular SSD kullanılmalıdır.
- Hizmette kullanılan işlemcinin çift işlemci olması gerekir.
- Sunucuda RAM ECC özelliği bulunmalıdır.
- Sunucu satın alacağınız firmanın kaliteli cihazları kullanması gerekir.
Uzun zamandır sunucu alanında hizmet veren firmamız en iyi desteği sizlere sunmaya devam ediyor. Teknoloji konusunda en iyi firmalar arasında bulunuyoruz.
VDS Server Hangi Projelerde Kullanılabilir?
VDS sayesinde fiziksel sunucu birden çok sanal sunucuya bölünebilir. VDS bu sayede size, özel bir destek sunar. Özel bir sunucu sizlere daha yüksek hız sağlar. VDS, artan sayıda ziyaretçi bekleyen siteler için son derece uygundur Bununla beraber DDoS saldırılarına karşı da koruma sağlar.
Yenilenen Alastyr VDS Alt Yapısını Keşfedin
VDS, yeni bir hosting almak isteyenlerin ihtiyaç duyabileceği hizmetlerin başında geliyor. VDS ana sunucunun birçok ağa bölünmesini sağlıyor. İnternet adresleri ihtiyacı olan hizmetleri VDS sunucuları üzerinden sunabiliyor. Sanal sunucu VDS kiralama en çok tercih edilen hizmetler arasındadır. Artan talep ile beraber birçok firma bu alanda hizmet vermektedir. Farklı boyutlarda işletmelere özel VDS server sizleri bekliyor. Hesaplı ve yüksek performanslı VDS sunuculardan dilediğiniz zaman yararlanabilirsiniz. Ayrıca kendinize ait bir sunucuyla dilediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.
VDS Sunucu Yönetiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
Sunucu seçimi yaparken tüm detaylara dikkat etmeniz gerekir. VDS seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken konular şu şekildedir;
- Fiziksel konum,
- Yönetilen Sunucu ve Yönetilmeyen Sunucu,
- Fiyat,
- Çalışma Süresi ve Güvenilirlik,
- Destek,
- Yedekleme Hizmeti
VDS server sayesinde tamamen kendi işinize odaklanabilirsiniz. Kendi sanal sunucularınız üzerinde dilediğiniz kontrolü gerçekleştirebilirsiniz. Yeni nesil sunucular ile aradığınız kaliteli hizmeti Alastyr sunucu alt yapısında. Paketler ve fiyatlar hakkında tüm detayları Alastyr web sitesinden öğrenebilirsiniz. En iyi hizmet politikasıyla hareket eden Alastyr VPS çözümlerini sizler için sunuyor. İletişime geçerek yeni nesil sanal sunucuları kullanmaya başlayabilirsiniz.