Chrome’da Varsayılan Arama Motoru Silme

Chrome'da varsayılan arama motoru silme ve başka bir arama motorunu varsayılan yapmanın adımlarını takip edin, arama motorunu kontrol edin.

Google Chrome’da varsayılan arama motoru silme nasıl yapılır? Bu sorunun cevabı, Google’ın varsayılan arama motoru yerine başka bir arama motoru kullanmak isteyenler tarafından oldukça merak ediliyor.

Google, Chrome’un geliştiricisi olduğu için arama motoru olarak da Google’ı kullanmanız gerektiğini düşünebilirsiniz ama tek bir şirkete bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Bu arama motorunu dilerseniz Bing de yapabilirsiniz, DuckDuckGo da yapabilirsiniz.

Hangi arama motorunu varsayılan yapmak istiyor olursanız yapın, Google önünüze bununla ilgili hiçbir engel çıkarmaz. Eğer arama motorunuzu değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

Chrome’da Varsayılan Arama Motoru Silme Adımları

Google Chrome’da varsayılan arama motorunuzu değiştirmek için Google Chrome’u açıp sağ üst köşede yer alan üç noktanın üzerine basın ve ayarlara girin. Sol kısımda yer alan “Arama motoru” seçeneğine tıklayın. Bu bölümde “Arama motorları ve site aramalarını yönetin” seçeneği olacaktır.

Bu seçeneğin üzerine basın. “Arama motorları” başlığı altında arama motorları sıralanacaktır. Hangisini varsayılan yapmak istiyorsanız o arama motorunun sonunda yer alan üç noktanın üzerine tıklayın.

“Varsayılan yap” seçeneğine basarak o arama motorunu varsayılan arama motoru yapabilirsiniz.

Chrome'da Varsayılan Arama Motoru Silme Adımları

Arama motorlarından birini tamamen silmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

Bu işlemi varsayılan arama motoru üzerinde gerçekleştiremeyeceğinizi unutmayın. Varsayılan arama motorunu arama motorlarının arasından kaldırmak için öncelikle başka bir arama motorunu varsayılan yapmanız gerekiyor. Arama motorunu bir önceki adımları takip ederek değiştirebilirsiniz. Google yerine başka bir arama motorunu varsayılan yaptığınızda Google’ı tamamen silebilirsiniz.

Arama motorunu Chrome’un mobil sürümünde değiştirmek isterseniz şu adımları takip edebilirsiniz:

Exit mobile version