Valorant VAL 43 Hatası Nasıl Çözülür?

Valorant VAL 43 hatası veriyor ve siz de bu yüzden oyuna giremiyor musunuz? Sorunu nasıl çözeceğinizi açıkladık.

Valorant VAL 43 Hatası Nasıl Çözülür?

Valorant VAL 43 hatası ile mi karşılaşıyorsunuz? Riot Games tarafından geliştirilen Valorant’ı oynamaya çalışan birçok oyuncu zaman zaman söz konusu hata ile karşı karşıya gelebiliyor.

Bu hataya genellikle bir sunucu sorunu neden olur ama bozuk oyun dosyalarından da kaynaklı olduğu görülmüştür. Sorunun nedeni ne olursa olsun, bu rehberde yer alan adımları takip ederek sorunu ortadan kaldırıp oyunu oynamaya devam edebilirsiniz.

VAL 43 Hata Kodu Ne Anlama Geliyor?

Valorant’ta VAL 43 genellikle Riot sunucularına erişilemediği anlamına gelir. Bu durum sizin bağlantı sorunlarınızdan ya da Riot sunucularındaki bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda Riot Games’in Twitter hesabını kontrol ederek ya da Riot Games’in hizmet durumunu gözden geçirerek sunuculardan kaynaklı bir problem olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bu soruna yol açan diğer faktörler arasında şunlar yer alır:

Valorant VAL 43 Hatası İçin Çözüm Yolları

Sorunun olası nedenlerini incelediğimize göre şimdi sorunu çözmek için uygulanabilecek çeşitli yöntemlere geçebiliriz.

Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Bu hata ile karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk şey, bilgisayarı yeniden başlatmak olmalıdır ancak bilgisayarınızı yeniden başlatmadan önce hata mesajında belirtildiği gibi oyunu yeniden açmayı deneyin ve bunun olumlu bir sonuç vermediğinden emin olun.

Bunun işe yaramaması durumunda sorunu çözüp çözmeyeceğini görmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorunun basit bir yeniden başlatma işlemini gerçekleştirmenin çözüp çözmeyeceğini öğrenmek için bu yolu tercih edenler genellikle olumlu sonuç almıştır. Bu nedenle yeniden başlatma ilk atmanız gereken adımlardan biri olmalıdır.

Riot İstemci Ayarı Dosyasını Silme

%AppData% bölümünde depolanan Riot istemcisine özel ayarlardan kaynaklı olarak da ortaya çıkabilen hata mesajından kurtulmak için yapmanız gerekenler sadece dosyayı silmekten ibarettir.

İstemciyi yeniden başlattığınızda zaten otomatik olarak yeniden oluşturulduğu için bunu yapmakta bir sakınca yoktur ancak geçerli ayarlarınızı kaybedebilirsiniz bu nedenle devam etmeden önce sonuçlarının olacağını da göz önünde bulundurun.

İşlemi gerçekleştirmek için şu adımları izleyin:

VGC Hizmetinin Çalışıp Çalışmadığını Kontrol Etme

Riot, hile kullanımının önüne geçmek için kendi güvenlik yazılımını kullanıyor. Bu güvenlik yazılımına Vanguard adı veriliyor. Valorant’ı veya başka bir Riot oyununu yüklediğinizde bu yazılım da otomatik olarak yüklenir. Yazılımın çalıştığından emin olmak için VGC hizmetinin arka planda çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz.

Exit mobile version