Uzaktan Çalışma için İdeal Senaryolar

Koronavirüs, çalışma şekillerini adeta dönüştürdü. Ofis-ev şeklindeki rutin çalışma şekilleri ‘sürekli uzaktan’, ‘haftada 2 gün ofis, 4 gün evden’ gibi farklı formatlara evrilirken ideal senaryolara dair ihtiyaçlar da önem kazandı. Bu kapsamda mutlaka kendi çalışma şeklinizi de görebileceğiniz çok sayıda başlık altında; notebook, yazıcı, router, tablet, hatta çalışma masası gibi farklı ürün kategorilerinden ‘uzaktan çalışmayı keyfe dönüştüren’ her bütçeye uygun alternatifleri sıraladık.

Tamamen uzaktan çalışma

Uzaktan çalışmaya uygun birçok sektörde tercih edilen bu senaryoda süreç tamamen ‘online’ şekilde erişilebilir olmak ve tüm iş akışını bir yere bağlı olmaksızın yürütebilmek üzerine kurulu. Müşterilerle telefonda görüşme, bilgisayarda tasarım ya da iletişim süreçlerinin gerçekleştirilmesi, proje takibinin sağlanması gibi temel argümanların evden ya da ‘herhangi bir yaşam alanından’ sağlanıyor olması, tamamen uzaktan çalışma senaryosunun temeli durumunda.

Haftada 5-6 gün süreyle evden çalıştığınız -bu senaryo, teknolojide eksiksiz verimliliği gerekli kılıyor. Hızlı bir bilgisayar, yüksek kalitede internet bağlantısı gibi ihtiyaçlar önem kazanıyor. Bu doğrultudaki tavsiyelerimiz şu şekilde…

Cupertino Table

 

Tasarım güzel şey ve konu bir masa olduğunda en güzel örneklerden biri Cupertino Table. Üzerinde yer alan bölmeler, bölmelerin üzerinde kapaklar ve kapakların üzerinde de çalışma alanınız… Cupertino, tek bir parçadan oluşan hareketsiz ve klişe çam ağacı formundan ayrı bir yerde, multi-fonksiyonel bir tasarımla geliyor.

Lenovo Yoga C940

Zarafet denince akla ilk gelen markalardan biri olan Lenovo’nun Yoga serisinin katlanabilir ekranlı yıldızlarından C940, tam bir mobilite canavarı! 10 saate varan şarj dayanıklılığına sahip olan model, uzun süreli uzaktan çalışma seanslarınız için ideal. Stil sahibi alüminyum kasası, 10. Nesil Intel işlemcileri, 16 GB’ye kadar RAM, 14 inç 4K/Full HD ekran, güçlü ses çıkışı, 1TB’ye kadar SSD, Intel Iris Plus grafikler ve oldukça yetenekli kalemiyle dikkat çekiyor.

B&O Play Beoplay H4

Bang & Olufsen’in kablosuz kulaklıkları size kaliteli bir ses deneyimi sunarken daha yoğun konsantrasyon için ihtiyaç duyacağınız dış seslerin bloke edilmesini yani izolasyonu da mümkün kılıyor. Beoplay H4’ün kulak pedleri üzerinde ve kafa üstü bandında yumuşak bir deri malzeme kullanılmış. Ürünün geri kalan bölümlerinde ise paslanmaz çelik ve alüminyum detaylar göze çarpıyor.

TP-Link Archer AX50

Ev WiFi ağından en önemli beklentileri rahatlıkla karşılayabilen TP-Link’in yeni WiFi 6 destekli yönlendiricisi, bağlantı kalitesini de yükseltiyor. Archer AX50 ile daha istikrarlı ve düzgün bir WiFi ağı elde ediliyor. Yönlendirici, gecikmeleri yüzde 75’e varan oranda azaltıyor. Böylece birden fazla cihaz aynı anda ağa bağlı ve yüksek hız gerektiren uygulamalarda, örneğin video konferanslarda bile sorun yaşanmıyor.

ViewSonic VP85 Serisi

Uzaktan çalışıp daha büyük ekranlara gereksinim duyanlar için ViewSonic ColorPro renk yönetim monitörleri arasında bulunan VP85 serisi, sertifikalandırılmış profesyonel bir monitör. Adobe RGB renk uzayının %100’ünü ve DCI-P3’ün %96’sını kapsayan ViewSonic VP85 serisi hem QHD hem de 4K Ultra HD olarak farklı çözünürlükler seçenekleri ile illüstratörlerin, fotoğrafçıların ve web tasarım profesyonellerinin bile en yüksek renk standartlarını karşılıyor.

Uzaktan çalışma ve 7/24 online

Uzaktan çalışıp ‘her an hazır’ durumda olması gereken, genelde BT profesyonellerinin içerisinde yer aldığı 7/24 online senaryosu, en yorucu ve belki de teknolojik gereksinimlerin en yoğun olduğu konsepti temsil ediyor. Peki 7/24 online olanlar nelere ihtiyaç duyuyor?

Retro çalışma masası

Çok yer kaplamayan, estetik detaylarla donatılmış bir masa. Retro çalışma masası olarak geçen bu ürünün en önemli özelliği derli toplu çalışmayı sevenler için özel olarak tasarlanması. Üzerindeki gözlerde not defterleri ya da kitapları muhafaza ederken üzerindeki rafı da masa lambası veya küçük aksesuarlarınız için kullanabilirsiniz.

MSI Creator 17

Dünyanın mini led ekran kullanan ilk laptopu MSI Creator 17, en yeni 10. nesil 8 çekirdekli Intel Core i7 işlemci (Comet Lake H) ve GeForce RTX SUPER™ serisi ile donatılarak karşımıza çıkıyor. CalMAN onaylı True Pixel Mini LED ekran ile pırıl pırıl görüntü ve 1000 nit parlaklık sayesinde en parlak beyazları, en derin siyahları ortaya çıkaran Creator 17, yüksek performans gerektiren tüm işlemleriniz için ideal.

Canon Maxify MB2750

Hepsi-bir-arada Canon MB2750 ile tarama, fotokopi, faks ve baskı işlemlerinin tamamını yerine getirebiliyorsunuz. Bulut entegrasyonu ve mobil baskı gibi farklı işlevlere sahip olan Bitmeyen Kartuş sistemli Canon Maxify MB2750’nin 500 sayfalık kağıt kapasitesi var.

Keenetic Omni DSL KN-2011-01TR

 Keenetic, kesintisiz, güvenli ve hızlı kablosuz iletişimi evinizin her odasına yüksek kalitede ulaştırıyor. Bir cihaz ile elde edilen üstün performans ile birlikte, geniş evinizin ihtiyacına göre yeni Keenetic ürünlerini ağınıza Wi-Fi mesafe artırıcı olarak da ekleyebilirsiniz. Ana bağlantının yanı sıra DSL, Metro Ethernet, Wi-Fi, 3G/4G bağlantılarını, ana bağlantı kesildiğinde yedek bağlantı ya da yük paylaşımı amaçlı da kullanabilirsiniz.

Asus ROG Eye USB kamera

60 FPS hızında Full HD 1080p çözünürlüklü kamera, Face AE teknolojisi ve hüzmeleme özellikli mikrofon ile yüksek kaliteli iletişim olanağı sunan ROG Eye USB kamera, Otomatik Yüz teknolojisi sayesinde yüzün daha parlak ve net görünmesini sağlıyor. Hüzmeleme özelliğine sahip mikrofonu sayesinde sesi net bir şekilde ileten ROG Eye, 17 mm inceliğindeki kompakt tasarımı sayesinde dizüstü bilgisayarlara sağlam bir şekilde takılabiliyor.

Uzaktan çalışma ve kısa iş saatleri

Uzaktan çalışan ama genellikle günlük işlerin tamamlanmasıyla sona eren mesai saatleriyle yüksek konfor vadeden bu senaryo, özellikle medya sektöründe oldukça revaçta. İş planını sistematik şekilde uygulayan çalışanlar için gün içerisinde ekstra boş vakit yaratmayı mümkün kıldığına da şüphe yok.

Cupertino Vol. 2

Cupertino masaların kardeşlerinden birine yakından bakacağız. Daha basit bir tasarım anlayışı ile ondan ayrılsa da oldukça iddialı ve zevk sahibi kimselere hitap ediyor. Masanın cilalı ahşap yüzeyi, gerçek bir doğallık ve huzur kaynağı adeta. Üzerinde minik yeşil bitkiler ve renkli bir takım aksesuarların yanı sıra soft bir masa lambası ile eşsiz bir çalışma alanı sizinle.

Logitech Zone Kablolu Kulaklık

Video Konferans Sistemleri çözümlerini genişleten Logitech’in, hem Microsoft Teams hem de Google Meet ve Google Voice sertifikalı yeni Zone Kablolu Kulaklığı, üretkenliğini artırmak isteyen çalışanlara fayda sağlıyor. Zone Kablolu Kulaklık, konforlu ve eşsiz tasarımıyla kullanıcıların dış seslerden rahatsız olmaması için tüm özelliklere sahip. Ayrıca çevirmeli susturma özelliği sayesinde kullanıcılar gerekli durumlarda kendilerini anında sessize alabiliyor.

Acer Spin 5 2020

Acer’ın dönüştürülebilir tasarımlı ve yüksek performanslı notebook’u görüntülü görüşme deneyiminin adeta sonraki aşaması. 13.5 inçlik 2K ekranı, dokunmatik hassasiyeti ve canlı renkleri ile iddialı. Teknik özellikleri ile beğeni kazanan bu şık tasarımlı model; 16 GB RAM, 256 GB-1TB olmak üzere SSD seçenekleri, Intel Core i5-1035G4 ve Core i7-1065G7 işlemci alternatifleri ile dört dörtlük performans sağlıyor.

BenQ BL2780 27”

Parlak siyah iştah açan rengi ve ultra ince tasarımı ile ideal profesyonel monitörlerden biri. Profesyonellerle iş birliği gerçekleştirilerek geliştirilmiş olan model, en zorlu görevlere hazır. Full HD çözünürlüklü 27 inç ekranlı ve çerçevesiz model; animasyon, görsel efektler, grafikler ve fotoğraflar gibi görsel olarak yoğun çalışmalar için optimize edilmiş ince detayların ve ince dokuların derinliğinin olağanüstü netliğini sunuyor.

Dönemsel uzaktan (1 hafta uzaktan 1 hafta ofisten gibi)

Türkiye’de oldukça yaygın olan dönemsel uzaktan çalışma senaryosu, genellikle ekiplerin iki bölüme ayrılması ve dönüşümlü şekilde evden işlerini yürütmesi esasına dayanıyor. Bir grup evden çalışırken diğeri de ofisten işlerini hallediyor.

Duvar ofisleri

Konu mobilyalar olduğunda estetik ve tasarımın bu kadar minimalist buluşmalarına çok az tanıklık ediyoruz. Gördüğünüz üzere bildiğiniz masalardan değil, duvara monte ediliyor ve kapağı açılıp kapanabiliyor. Kapandığında dolap, açıldığında ise masa+kitaplık+dolap formu alıyor. Danimarka kökenli bu form faktör, 700 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Huawei MateBook X Pro 2000

Gerekli durumlarda göreve hazır bir notebook mu arıyorsunuz, 13.9 inçlik 3000 x 2000 çözünürlüklü ekranıyla MateBook X Pro 2000, bu noktada türünün çarpıcı alternatifleri arasında. İnce ve hafif, katlanıyor, açılıyor… Sadece 1,33 kg ağırlığa sahip. 10. Nesil Intel Core i7 işlemci, 11 saat pil ömrü, parmak izi okuyucusu ve Nvidia MX250 grafik kartı şeklinde geliyor. Kullanışlı klavyesi ve son derece mistik halleriyle cezbedici.

Bose Soundwear Companion

Sesi kulaklıkla ya da hoparlör ile duyma konseptini inovatif bir şekilde ele alan Bose Soundwear Companion, boyna asılıyor ve sesi dışarıya veriyor. Boynunuzda asılı bir hoparlör gibi düşünebilirsiniz, ancak sesin dışarıya çok az verilmesi, dışarıdaki gürültünün de çok az duyulmasını sağlayan endüstriyel mühendisliği ile fark yaratıyor.

Siyah T-shirt

Sizi bilmeyiz ama siyah t-shirt, evden yapılacak iş toplantıları için favori giysiniz olabilir. Artık gömlek şart olmadığına göre…

Haftanın yarısında uzaktan

Bir diğer yaygın senaryo olan haftanın yarısında uzaktan çalışma, genel itibarıyla 2-3 gün evden, diğer günler ofisten işlerini sürdürmeyi temel alıyor. Evde geçirilen zamanlarda verimli sonuçların alınması ofiste işlerinizi kolaylaştırıyor. Performans ve verimliliğin önemli bir gereklilik olduğu senaryo, temel ölçekte bazı teknolojik gerekliliklere ihtiyaç duyuyor.

Lenovo ThinkBook 13s-IWL

Lenovo ThinkBook 13s, son yıllarda gördüğümüz en dinamik, en enerji dolu ‘iş’ notebook’larından. Kolay taşınabilir model, Intel core i7 işlemcisi ile dilediğiniz ortamda çalışabileceğiniz güvenli bir dizüstü bilgisayar. 1,4 kg ağırlıkta ve 13.3 inç Full HD ekrana sahip. Diğer teknik detayları arasında Intel Core i5-8265U işlemci, 8 GB RAM, 256 GB SSD yer alıyor. Windows 10 Pro işletim sistemi yüklü halde geliyor. Son olarak bir iş gününü tamamlamanıza yetecek kadar şarj dayanıklılığı vadediyor.

Zyxel VMG3312-T20A

Zyxel’in iddialı ve ekonomik fiyatlı modemi VMG3312-T20A, 300 Mbps hız imkanı sunuyor. Ultra yüksek veri transferine imkan tanıyan cihaz, sabit ve son derece güvenilir kablosuz bağlantı vadediyor. VMG3312-T20A, bünyesinde bulunan 2 adet güçlü anteni ile dikkat çekiyor. Yüksek çözünürlüklü görsel işler, bulut teknolojileri ve çevrim içi iletişim için üstün performans sunan yeni modemin; VDSL2 desteği ile yedekli olarak çalışabilme yeteneği de bulunuyor.

Starcom Akrobat Telefon Tutucu

Bu ilginç üründe akıllı telefonunuzu klipsli mekanizmayla sabitliyor, ardından da dilediğiniz konumu vererek görüntülü görüşme yapabiliyorsunuz.

OPPO Enco W51

Kablosuz kulaklıkta üstün kalite ve kullanışlılığı bir arada sunan OPPO Enco W51, geçtiğimiz ay Türkiye’de satışa sunuldu. Sorunsuz ses iletimi, konforlu tasarımı ve aktif gürültü engelleyici teknolojisiyle öne çıkan model, uzaktan çalışanlar için evde verimliliği yükseltecek inovatif öğeler arasında. Bu arada önümüzdeki sayıda inceleme makalesini yayınlayacağımızı da belirtelim.

Haftada 1-2 gün uzaktan

Ofiste çalışma odaklı senaryoda haftanın 1 ya da 2 evdesiniz. Bir diğer yaygın uzaktan çalışma senaryosu. Genel itibarıyla pazarlama sektöründe görülen haftada 1-2 gün uzaktan çalışma senaryosu, bazı aksesuar gereksinimleri dışında yüksek maliyetli teknoloji alışverişlerini zorunluluk olmaktan çıkarıyor.

Anker PowerConf Bluetooth Speakerphone

Herhangi bir yerde bulunma zorunluluğunu ortadan kaldıran video konferans ile ev ortamında dahi grup toplantıları yapılabiliyor. Bu kapsamda -lider video konferans platformları ile uyumlu Anker PowerConf Bluetooth Speakerphone , segmentin en iddialı modelleri arasında. 360 derecelik dizinle tasarlanmış 6 mikrofonlu modelde eksiksiz ses performansı sunuyor.

SBS TWS Kulakiçi Kablosuz Kulaklık

Görüntülü görüşmelere dair konforu artıran bir diğer gereklilik de kablosuz kulaklıklar. Bu sayede hem sesiniz karşı taraftakilere daha net gidiyor, hem de daha iyi duyuyorsunuz. Bu aşamada online alışverişle satın alınabilen trend ürünlerden biri olan SBS TWS Kulakiçi Kablosuz Kulaklık modelini öneriyoruz. Sadece 199 TL’lik mütevazı fiyatına karşın iyi bir çözüm.

Piranha Telefon Tutucu

Piranha’nın ayaklı telefon tutucusu, uzaktan çalışmaya dair online toplantılar için yapacağınız görüntülü görüşmelerden alacağınız verimi üst seviyeye çıkarıyor.

“Maksimum verimli” görüntülü konuşma uygulamaları

1- Zoom

Son dönemde en çok kullanılan uygulamaların başında gelen Zoom, kolay bir şekilde tüm cihazlara kurulabiliyor. Basit bir kullanıma sahip uygulama, aynı anda çok sayıda kişinin görüntülü görüşme yapabilmesini sağlıyor.

2- Skype

Yılların eskitemediği görüntülü görüşme uygulaması Skype son dönemin en çok tercih edilenleri arasında. Kolay ve basit bir kullanım vadeden Skype, hem ücretsiz hem ücretli çağrı olanağı sunuyor.

3- Spike

Yenilikçi bir sohbet uygulaması ulan Spike görüntülü arama için profesyonel sektöre hizmet sağlıyor. Ekiplerin birbiriyle ve diğer ortaklarla verimli iletişim kurmalarını sağlarken tarayıcı üzerinden ve tüm platformlardan kullanılabiliyor.

4- Google Duo

2016 yılında geliştirilen Google Duo minimalist bir yapıda karşımıza çıkıyor. 8 kişinin aynı anda görüntülü görüşme yapabildiği uygulama sadece Android’de değil iOS için de bulunuyor.

Ethernet kablosu da bir çözüm

Eğer daha iyi internet bağlantısı almak istiyorsanız, özellikle masaüstü bilgisayarlarınız için Ethernet kablosu kullanın. Böylelikle kullandığınız bilgisayarın internet bağlantısı başka cihazlar tarafından etkilenmeyecektir ve internetiniz hızlı olacaktır.

Bu uygulamaya bayılacaksınız:

Fantasticall 2 Takvimi

Fantasticall, en popüler takvim uygulamalarından biri fakat ücretli olarak sunuluyor. Bir takvim uygulamasından beklenen her şeyi içerisinde bulunduran Fantasticall, tam da aradığınız şey olabilir.

İyi bir internet bağlantısı şart!

‘Uzaktan’ ya da bir başka deyişle evden çalışma için öncelikle hem işyerlerinde hem de evlerde iyi bir internet altyapısı olması gerekiyor. Uzaktan şirketin sunucuna herhangi bir zamanda erişebilmek en önemli konu. Bunun için de iyi bir internet bağlantısı şart.


 

Exit mobile version