En İyi 10 Ücretsiz Video Düzenleme Programı

En iyi 10 ücretsiz video düzenleme programı listesinde hangi yazılımlar yer almaktadır? İşte başarılı programların listesi!

Piyasada çok sayıda ücretsiz video düzenleme programı bulunmaktadır. Bu programlardan bazıları arayüz ve gelişmiş özellikler ile dikkat çekmektedir. Videolar üzerinde düzenleme yapabileceğiniz hizmetlere aşağıdan bakabilirsiniz.

Ücretsiz Video Düzenleme Programı Listesi

Ücretsiz Video Düzenleme Programı-1

1. Shotcut

Windows, Mac ve Linux platformlarında yer alan Shotcut, açık kaynak kodlu video düzenleme programıdır. Geniş ses ve video format desteği ile dikkat çeken yazılımda çeşitli ses ve video efetkleri bulunmaktadır. 4K çözünürlük desteğine sahip olan programda video kesme, birleştirme gibi araçlar da mevcuttur.

2. PowerDirector

Kullanıcı dostu arayüzüne sahip olan PowerDirector, zengin özellikleri ile dikkat çekmektedir. Başarılı program Chroma Key, yapay zekâ tabanlı hareket takibi, maskeleme, gökyüzü değiştirme dahil pek çok özelliğe sahiptir.

Video düzenleme konusunda ihtiyaç olunacak araçları ücretsiz olarak sunan programın kullanımı da kolaydır. Windows 11 işletim sistemini de destekleyen programın Mac sürümü de yer almaktadır.

3. Hitfilm Express

2D ve 3D video desteğinin yer aldığı Hitfilm Express, özelleştirilebilir arayüze sahiptir. Arayüz biraz karışık olduğundan dolayı alışması biraz zaman alabilir. Düzenleme sürecinde ihtiyaç duyulabilecek özellikleri ücretsiz olarak sunan hizmette doğrudan YouTube’a yükleme seçeneği mevcuttur.

4. DaVinci Resolve

Ücretsiz olarak sunulan DaVinci Resolve, zengin özelliklere sahip bir programdır. Profesyonel düzeyde video düzenleme imkânı tanıyan hizmetin kullanımı biraz zor gelebilir. Bu sebepten ötürü programı bir süre boyunca kullanıp alışmak gerekir.

5. VideoPad

Video düzenleme konusunda tecrübesi olmayan kullanıcılar için harika bir seçenek olan VideoPad, öğrenmesi kolay bir hizmettir. Çeşitli geçiş efektleri, ses efektleri gibi özelliklerin yer aldığı program 60’dan fazla video formatını destekler. Hizmette ayrıca doğrudan YouTube’da paylaşma işlevi de yer almaktadır.

6. VSDC

Geçişler, efektler ve ses filtreleri ile dikkat çeken VSDC üzerinden kolayca video düzenleyebilir ve düzenlediğiniz videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Kolay kullanıma sahip olan programda hareket takibi dahil birçok özellik mevcuttur.

7. Lightworks

Öğrenmesi kolay bir program olan Lightworks adlı hizmette efekt ve geçişlerin yanı sıra kesme, birleştirme gibi araçlar da bulunmaktadır. Klavye kısayol desteği sayesinde düzenleme esnasında bazı işlemleri çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece zamandan önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz.

8. OpenShot

Gerçek zamanlı önizleme desteğinin yer aldığı OpenShot, başarılı bir video düzenleme hizmetidir. Çapraz platform desteği ile dikkat çeken programın Windows, Mac ve Linux sürümleri bulunmaktadır. Açık kaynak kodlu yazılımda videonuza çeşitli efektler uygulayabilirsiniz.

9. Kdenlive

Açık kaynak kodlu Kdenlive Mac, Windows ve Linux desteği bulunmaktadır. Programı ücretsiz olarak indirebilir ve video düzenleme işlemine başlayabilirsiniz. Başarılı hizmet üzerinden düzenleme esnasında kullanaibleceğiniz pek çok araç yer almaktadır.

10. Adobe Premiere Rush

Ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüme sahip olan Adobe Premiere Rush, video düzenleme sürecini çok kolay hale getirmektedir. Modern arayüze sahip olan programın kullanımı çok basittir. Programın ücretli versiyonu çeşitli avantajlar sunar.

Mobil cihaz ya da bilgisayar üzerinden fotoğraf düzenlemek istiyorsanız en iyi fotoğraf düzenleme programları listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version