Ücretsiz Veri Yedekleme Yazılımları

Developing programming and coding technologies. Website design. Cyber space concept.

Bilgisayarlarımızdaki verileri kaybetmek en büyük sıkıntıların başında yer almaktadır. Özellikle büyük işler yapan firma, ofis ya da şirketlerin verilerinin kaybolması durumunda tüm işleri aksayabilmektedir.

Günlük kullanım içerisinde de veri yedekleme büyük önem taşıyor. Uzun zamandan beri çektiğimiz ve sakladığımız fotoğraflarımız, işlerimiz, ödevlerimiz bir anda yok olunca aslında tüm hayatımızın silinmesi gibi bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz.

Veri yedeklemek her ne kadar önemli bir işlem olsa da çok sıkıcı ve zaman alan işlemleri içerisinde barındırmaktadır. Bu yüzden sizler için hem iyi hem de ücretsiz olan veri yedekleme yazılımlarını paylaştık. Aşağıda paylaştığımız yazılımları hem araştırdık hem de denedik. Dolayısıyla sizlere deneyimlerimizle beraber bu yazılımları anlatacağız.

EaseUS Todo Backup Free

Ücretsiz olarak piyasada hizmet veren veri yedekleme yazılımları arasında size önerebileceğim ilk program EaseUS Todo Backup Free yazılımıdır. Bu yazılım, belki de listedekilerin içerisinde en iyilerinin başında geliyor. Çünkü; tek tek dosya değil de bir veritabanını yedeklemek isteyen bilgisayar kullanıcılarına çare oluyor. Bilgisayarınızın tüm kopyasını kısa bir süre zarfında çıkarabilen yazılım, son zamanların en çok tercih edilenleri arasında yerini koruyor.

Yazılımın Akıllı Yedekleme özelliği bulunuyor. Sizin bilgisayarınızda en çok kullandığınız bölümlerin verisini elde ediyor ve özellikle bu sık kullanılan bölümleri kopyalayarak yedeğini sizler için hazırlıyor.

Yazılım, bulut depolamayı da destekliyor, hem de bu işlemleri tahmin ettiğinizden daha kısa süreç içerisinde gerçekleştiriyor. Günün ya da haftanın belli bir saatinde yedekleme yapabilme ve ayarlarını düzenleyebilme imkânı da bulunmaktadır. EaseUS Todo Backup Free yazılımının tam yani; ücretli sürümüne de geçmek isteyebilirsiniz. Tam sürümünde daha büyük ayrıcalıklar sunuyor. Örneğin; tek bir komut satırı yazarak bilgisayarınızı yedekleyebilirsiniz. Ayrıca kendi bilgisayarınızdan başka bilgisayara veri aktarımı sağlayabilirsiniz. Son olarak da tam sürümünün içerisinde Outlook yedekleme ayrıcalığı da sunulmaktadır.

Cobian Backup

Ücretsiz veri yedeklemenize imkan tanıyan yazılımlardan ikincisini ise Cobian Backup. Bu yazılım, henüz yeni, ancak oldukça başarılı işler yapabiliyor. Her ne kadar yazılımı indirdiğiniz zaman kafanız biraz karışsa da kısa bir vakit ayırmanızın ardından dilini çözerek işlemlerinizi rahat şekilde yapabilirsiniz.

Kısa süre içerisinde dosyalarınızı yedeklemenizin ardından kopyalarını 3 farklı alana gönderebiliyorsunuz. Kopyalanan dosyalar isteğinize bağlı olarak ya FTP’ye ya yerel diske ya da ağda yer alan herhangi bir konuma gönderilebiliyor. Bu da yazılımı kullanan kişilere büyük avantaj sağlıyor. İsterseniz yedeklenip kopyalanan dosyalarınıza sıkıştırma işlemini de Cobian Backup ile yapabilirsiniz. Eğer yedeklediğiniz dosyalarınız sizin için önemliyse ve başkasının görmesini istemezseniz de şifreleme işlemini kullanabilirsiniz.

Cobian Backup yazılımını kullanırken birkaç sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunlardan da bahsedelim. En başında yedeklediğiniz dosyaların yerlerine kendisinin otomatik olarak dosya koymaması söz konusu. Kopyaladığınız dosyaları tek tek yerlerine yerleştirmeniz gerekiyor. Şifrelerini de kendiniz tek tek kaldırıyorsunuz. Bu da zaman kaybı oluyor. Eğer bunlar sizler için bir sorun değilse yazılımı kullanabilirsiniz.

Paragon Backup & Recovery

İşinizi kolaylaştırabilecek ve size zamandan tasarruf etme imkanı verebilecek ücretsiz veri yedekleme yazılımlarından biri de Paragon Backup & Recovery yazılımı. Bu yazılımın içerisinde yer alan küçük sihirbazlar sizin işlemlerinizi kısa sürede otomatik olarak gerçekleştiriyor.

İstediğiniz dosyayı, klasörü, bilgisayar diskinizin istediğiniz bir bölümünü ve hatta tüm bilgisayarınızı kopyalayıp yedekleyen bir yazılım. Siz yazılımı indirip kurduktan sonra ona komut verip yedekleme takvimlerini belirliyorsunuz.

Diyelim ki; bilgisayarınızı açamadınız bu durumda da Paragon Backup & Recovery CD ya da USB tabanına sahip geri döndürme yöntemini kullanıyor ve verilerinizi geri almanızı sağlıyor. Tüm bu imkanları elde etmek için yazılımın resmi web sayfasına girerek ücretsiz şekilde hesabınızı oluşturup bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

FBackup

Sizlere önerebileceğimiz ve ücretsiz olan yedekleme yazılımlarından sonuncusu ise FBackup. Bu yazılımın içerisinde iki farklı sihirbaz bulunuyor. İsterseniz tek bir hamlede detaya girmeden ama hızlı şekilde yedekleme yapabilirsiniz. İsterseniz de tüm verilerinizi kontrol ederek yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Özellikle Office programlarına düşkünseniz bu yazılımı seveceksiniz. Çünkü; iç dizaynı Office programına benziyor. Yedeklenen dosyalarınızı CD gibi çıkarılabilir sürücülere, yerel ağlara kopyalayabiliyor. Bunun haricinde diğer yazılımlarda bulunmayan Google Drive’a dosya yedekleme imkanı da var.

FBackup veri yedekleme yazılımının da ücretli ve tam sürümü bulunuyor. Bu sürümlerde ise ekstra olarak FTP’ye dosya kopyalama, şifre koyabilme imkanı, e-postanıza mail bildirimleri alma ve veri alanını arttırma seçenekleri bulunuyor. Eğer bu ekstra özellikler sizin için elzem değilse; ücretsiz sürümünü kullanmaya devam edebilirsiniz. Kullanırken gördüğümüz bir dezavantajı var. Eğer ücretsiz sürümündeyseniz karşınıza sürekli reklam çıkıyor.

Sizler için tamamını denedik ve en ideal veri yedekleme yazılımlarını seçtik. Favorimiz ise EaseUS Todo Backup Free oldu.


 

Exit mobile version