En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

En iyi ücretsiz antivirüs programları neler? İşte kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlayan programların listesi!

Ücretsiz antivirüs programları, bilgisayara bulaşmış olan kötü amaçlı yazılımları bulur ve temizler. Kullanıcıların bu işlem için herhangi bir ödeme yapmasına gerek yoktur. Aşağıdaki listede yer alan programlar rastgele olarak sıralanmıştır.

Ücretsiz Antivirüs Programları Listesi

Ücretsiz Antivirüs Programları-1

1. Avast One Essential

Avast One adlı program anti virüs, kimlik avı koruması, VPN ve diğer korumaları tek bir uygulamada birleştiren bir güvenlik paketidir. Windows, macOS, Android ve iOS platformlarında yer alan program, Avast Free Antivirus ile aynı anti virüs motorunu kullanmaktadır.

Başarılı program, virüsleri engellemenin yanı sıra sahte internet sitelerine karşı koruma sağlar. Ayrıca yerleşik VPN de mevcuttur. Programın bir de ücretli versiyonu bulunmaktadır. Ücretli sürümde birçok avantaj sunulmaktadır.

2. Avira Security Antivirus

Kullanıcı dostu arayüze sahip olan Avira Security Antivirus, sisteme bulaşmış olan kötü amaçlı yazılımları tespit eder ve temizler. Bağımsız testlerde yüksek puanlar almayı başaran programın Windows, Mac, Android ve iOS sürümleri bulunmaktadır.

3. AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus ransomware, casus yazılım, truva atları gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlar. 6 güvenlik katmanına sahip olan programda kötü amaçlı yazılım koruması, e-posta kalkanı, gerçek zamanlı güncellemeler ve kimlik avı koruması vardır.

AVG ayrıca sizi güvenli olmayan bağlantılara karşı uyarır ve güvenli olmayan e-posta eklerini engelleyebilir. Hizmetin Windows, Mac, Android ve iOS versiyonları mevcuttur.

4. Kaspersky Security Cloud Free

Sistemi başarılı bir şekilde koruyan Kaspersky Security Cloud Free, birçok özelliğe sahiptir. Kolay kullanımı ile dikkat çeken programın kurulumu biraz zaman alabilir. Yazılımı aktif hale getirebilmek için hesap oluşturmanız gerekmektedir.

5. Adaware Antivirus Free

Adaware Antivirus Free adlı program virüs, ransomware, casus yazılımı ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlar. Sistemi yormayan hizmette e-posta koruması ve gelişmiş antispam filtreleri bulunmaktadır. Programda ayrıca kötü amaçlı URL algılama özelliği mevcutur.

6. Panda Free Antivirus

Minimal bir tasarıma sahip olan Panda Free Antivirus, kolay bir kullanıma sahiptir. Kötü amaçlı yazılımlara karşı sistemi koruyan programda multimedya / oyun modu bulunmaktadır. Bu mod sayesinde anti virüs tarafından rahatsız edilmeden oyun oynayabilir veya video izleyebilirsiniz.

USB koruması özelliğine sahip olan program, bilgisayara takılan USB bellekleri tarar ve kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol eder. Yerleşik VPN içeren program günlük 150 MB bant genişliği sunar.

7. ZoneAlarm Free Antivirus

ZoneAlarm Free Antivirus, yerleşik güvenlik duvarı aracına sahip olan anti virüs programıdır. Casus yazılımlar, virüsler, truva atları gibi tehditlere karşı sisteminizi koruyan programda davetsiz misafirlerin dosyalarınıza erişmesini engelleyen özellik de yer almaktadır.

Kablosuz ağ korumasına sahip olan yazılımda özelleştirilebilir tarama modları bulunmaktadır. Gerçek zamanlı güvenlik güncellemeleri sunan programda oyuncu modu da vardır. Bu mod, video oyunu esnasında programın rahatsız etmesini önler.

8. Comodo Antivirus

Kullanıcı dostu arayüze sahip olan Comodo Antivirus, yeni tehditleri tespit etmek için bulut tabanlı taramaları destekler. Programda çeşitli tarama seçenekleri mevcuttur. Örneğin yazılımda yer alan bir seçenek, sistemde yer alan dosyaları hızlı bir şekilde tarar.

Sistemdeki hangi dosyaların taranacağını seçmenize olanak tanıyan bir seçenek de mevcuttur. Program Windows, MacOS ve Linux platformlarında yer almaktadır.

9. Sophos Home Free

İnternet kullanımını güvenli hale getiren Sophos Home Free, çok kolay bir kullanıma sahiptir. Kimlik avı, ransomware, virüs ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlayan program gizlilik koruması, ebeveyn web filtreleme, AI tehdit algılama dahil birçok özelliği içerisinde barındırır.

Yukarıdaki listede en iyi ücretsiz antivirüs programları bulunmaktadır. Bu programlara dair düşüncelerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz. Ayrıca en iyi şifre yöneticisi programları yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version