Ubisoft, Far Cry 7 oyunu için farklı yöne gidebilir

Ubisoft, son söylentilere göre Far Cry 7 oyununu şimdiye kadar seriden “radikal olarak farklı bir yöne” götürmeyi hedefliyor. Şirket, pandemi ile ilgili gecikmeler nedeniyle yavaşlayan oyunu müjdelemeye hazırlanıyor. Ayrıca 7 Ekim’de prömiyer yapması gereken Far Cry 6’yı bitirmek için çalışıyor. Tabii bunun için başka bir sorun çıkmayacağını varsayarak.

Far Cry oyunları uzun zamandır Ubisoft için bir destek direği oldu. Orijinal başlık 2004 yılına kadar uzanıyor. Far Cry 3: Blood Dragon ve Far Cry VR: Dive Into Insanity gibi yan ürün üretti. Zamanla, Ubisoft formüle dayalı oynanış nedeniyle giderek daha fazla eleştiri aldı. Far Cry 5 iyi satarken, hikayesi dönüşümlü olarak Hristiyan kültünü kötü adam olarak gösterdiği için eleştiri aldı. Ayrıca gündeme getirdiği siyasi veya dini konular hakkında fazla bir şey söylemediği için saldırıya uğradı.


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 DLC ile kötü karakterler geri geliyor


FAR CRY 7 İLE İLGİLİ SCHREIER BİLGİ PAYLAŞTI

Word of Far Cry 7’nin yönünü, Comicbook.com tarafından vurgulanan Triple Click podcast’inin bir bölümünde Bloomberg muhabiri Jason Schreier paylaştı. Schreier, “Duyduğum kadarıyla Far Cry için kökten farklı bir yöne gitmeyi hedefliyorlar” dedi. Bunun ne anlama geldiği belli değil. Ancak şirket muhtemelen her şeyden önce oynanabilirliği sarsmayı umuyor. Hikaye açısından seri dramatik bir şekilde değişti. Hatta retro siberpunk’a ve Dünya’nın hem tarih öncesi hem de kıyamet sonrası versiyonlarına adım attı. Far Cry 6’nın performansına bağlı olarak, Ubisoft daha politik bir açıya eğilmeye hazır olabilir. 6’nın konusu çok açık bir şekilde Küba ve Fidel Castro’dan sonra modellenmiştir.

İnsanların Far Cry ile sahip olma eğiliminde olduğu temel oyun sorunu oyunculardan hikaye görevi istemesidir. Ayrıca daha da büyük bir isteğe bağlı aktivite seti içeren büyük bir haritayı keşfetmeleri istenmesidir. Alanlar, yetenekler ve/veya ekipman yavaş yavaş açılıyor. Ancak her şeyi tamamlamak zaman alacaktır. Çoğu zaman hikayeyi takip etmekten daha az heyecan verici olur. Ubisoft’un serinin açık dünya cazibesini ortadan kaldırması pek olası değil. Ancak yan görevleri azaltmayı veya daha ilgi çekici hale getirir.

Ubisoft’un tam olarak ne yöne gideceği henüz belli değil. Muhtemelen geliştirme sürecine bu kadar erken başlamadı. Far Cry 6 piyasaya sürüldükten sonra bile, oyunun seri kötü adamlar için kampanyalar ve belki de en popüler yan ürün olan Blood Dragon’un güncellenmiş bir sürümü de dahil olmak üzere DLC’yi alması planlanıyor. Bu, Far Cry 7 duyurusunun yıllar uzakta olduğu ve piyasaya sürülmesinin ufukta daha da fazla olduğu anlamına gelebilir.

Exit mobile version