Twitter, ücretli “Süper Takip”leri duyurdu

Twitter bugün bir çift büyük özellik duyurdu. Kullanıcıların ek içeriğe erişim için takipçilerinden ücret alması ve belirli ilgi alanlarına göre gruplar oluşturma ve bunlara katılmak. Bir süredir Twitter’da yapılan en önemli değişikliklerden ikisi oldular, ancak aynı zamanda diğer sosyal platformlarda popüler ve başarılı olan modellere de tam olarak uyuyorlar.

Süper Takip adlı ödeme özelliği, Twitter kullanıcılarının takipçileri ücretlendirmesine ve onlara ekstra içeriğe erişim sağlamasına olanak tanıyacak. Bu, bonus tweet’ler, bir topluluk grubuna erişim, bir haber bültenine abonelik veya desteğinizi gösteren bir rozet olabilir. Bir örnek ekran görüntüsünde Twitter, bir kullanıcının bir dizi avantaj elde etmek için ayda 4,99 ABD doları ücret aldığı bir örnek gösterdi. Twitter bunu, içerik oluşturucuların ve yayıncıların doğrudan hayranları tarafından ödeme almalarına olanak tanımanın bir yolu olarak görüyor.

Doğrudan ödeme araçları, özellikle son yıllarda içerik oluşturucular için giderek daha önemli hale geldi. Patreon oldukça başarılı oldu ve Facebook, YouTube ve hatta GitHub gibi diğer platformların tümü doğrudan içerik oluşturucu ödeme özelliklerini başlattı. Twitter muhtemelen bir kesinti yapacak – şirket, kendisine yeni bir gelir kaynağı sunacak abonelik özelliklerini ima ediyor – ancak bu ücretin ne olacağını henüz söylemedi.

 

Twitter ayrıca, Facebook Grupları gibi bir şeyi ele alan Topluluklar adlı yeni bir özelliği de duyurdu. İnsanlar, kediler veya bitkiler gibi belirli ilgi alanları etrafında gruplar oluşturabilir ve bunlara katılabilir, bu konulara odaklanan daha fazla tweet görmelerini sağlar. Gruplar, Facebook için büyük bir başarı (ve aynı zamanda büyük bir denetim sorunu) oldu ve hizmetin açık uçlu yapısı, yeni kullanıcıların platforma başlamasını zorlaştırabileceğinden, Twitter’da özellikle yararlı bir araç olabilir.

Bu özelliklerden herhangi birinin ne zaman başlayacağına dair henüz bir zaman çizelgesi yok. Twitter, bu öğleden sonra analistlere ve yatırımcılara yönelik bir sunumda bunları platformu için “sırada ne var” olarak listeledi.

Exit mobile version