Twitter Yakında Kimlikle Doğrulama İsteyebilir

Twitter (X), başka bir kişi ya da kuruluşu taklit eden hesapların taklit edilmesini kimlik doğrulama özelliği ile engelleyebilir.

Twitter Yakında Kimlikle Doğrulama İsteyebilir

Twitter ya da yeni ismiyle X, başka bir kişiyi taklit eden hesaplara bir çözüm olarak devlet tarafından vatandaşlara verilen kimliğin kullanımını içeren bir doğrulama sürecini uygulamaya geçirmeyi planlıyor gibi görünüyor.

Araştırmacı Nima Owji tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre sosyal medya platformu, kullanıcıların devlet tarafından verilen kimliklerinin bir kopyasını yüklemelerini ve bir selfie çekmelerini gerektiren ek bir doğrulama özelliği üzerinde çalışıyor.

X’te henüz geçerli sürüme getirilmemiş ve test aşamasında olan özellikleri ortaya çıkaran Owji, ilk olarak bu ayın başlarında Musk’ın profilinde kimliğin doğrulandığını gösteren bir rozet fark etti. Şimdi ise bu rozetin nasıl çalıştığını daha detaylı ortaya çıkaran uygulama içi bilgilendirme ekranı keşfetti.

Kimlik Doğrulaması İçin Selfie de İstenecek

Ekran görüntüsü, bu bölümde X’in kullanıcıdan devlet tarafından verilen kimlik kullanılarak hesabın doğrulanmasını istediğini gösteriyor. Bu işlemin genellikle yaklaşık 5 dakika gibi bir zaman aldığı belirtiliyor. Kullanıcıların kimliklerinin bir kopyasının yanı sıra bir selfie de sağlamaları gerekeceği ifade ediliyor.

X, görünüşe göre bu özellik için Au10tix ile iş birliği yapıyor. Doğrulama için paylaşılan bilgilerin Au10tix ve X tarafından görüntüleneceği ve biyometrik veriler de dahil olmak üzere kimlik görüntülerinin 30 güne kadar saklanacağı vurgulanıyor.

Bu işlemin gerçekleştirilmesinin nedeni olarak başka bir kimliğe bürünmeyi önlemek de dahil olmak üzere çeşitli güvenlik tedbirleri gösteriliyor.

Peki, siz bu kimlik doğrulama süreci ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce dolandırıcılıkların önüne geçmek için yeterli olabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın.

Exit mobile version