Twitter Kaynak Kodunu Sızdıran Kişinin Bilgilerini İstedi

Twitter kaynak kodunu sızdıran kişi yakında bulunabilir. Şirket, mahkemeden GitHub'ın kullanıcı bilgilerini paylaşmasını istedi.

Twitter Kaynak Kodunu Sızdıran Kişi

Twitter kaynak kodunu sızdıran kişi ya da kişilerin ortaya çıkması için mahkemeden GitHub’ın iş birliği yapmasını talep etti.

NY Times’a göre Twitter, yayımlanan mahkeme belgelerine göre birkaç gün önce sosyal medya platformunun kaynak kodunun bazı bölümlerinin çevrim içi ortamda paylaşıldığını ortaya çıkarmıştı.

Şirket, ortaya çıkan belgelere göre GitHub’ın söz konusu kodları kaldırması için telif hakkı ihtarında bulundu. Kod aynı gün içinde kaldırılırken kodun ne kadar süre boyunca herkese açık olduğu ve kaç kişi tarafından görüntülendiği gibi bilgiler hakkında detaylı bir bilgi paylaşılmamıştı.

Şirket şu an kaynak kodlarını paylaşan kişinin kim olduğunun bulunması için birçok geliştiricinin kullandığı bir depolama hizmeti olan GitHub’ın iş birliği kurmasını bekliyor.

Twitter Kaynak Kodunu Sızdıran Kişi Bulunabilir

ABD Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesine yapılan talepte GitHub’tan Twitter’ın kaynak kodunun bazı bölümlerini paylaşan kişi ya da kişilerin adı, telefon numarası, e-posta adresi, sosyal medya hesabı ve IP adresi de dahil olmak üzere kullanıcı ile ilişkili bilgileri istendi.

New York Times’ın paylaştığı bilgilere göre şirketten birkaç kişi, Twitter yöneticilerinin eski bir çalışandan sorumlu olduğundan şüphelendiğini belirtti. Yöneticilerin tahmininin doğru olup olmadığı ise talebe verilecek olan karşılıktan sonra belli olacak.

GitHub’ın sağladığı bilgilerden sonra Twitter’ın kaynak kodlarının Elon musk’ın geçen yıl şirketi satın almasından sonra işten çıkarılan çalışanlardan biri tarafından paylaşılıp paylaşılmadığı ortaya çıkacak.

Exit mobile version