Twitter Kaynak Kodları Kısmen Açık Hale Geliyor

Twitter kaynak kodları kısmen açık hale getirilecek. Twitter'ın sahibi Musk, bunun tam olarak ne zaman olacağını da duyurdu.

Twitter Kaynak Kodları Kısmen Açık Hale Geliyor

Twitter kaynak kodları kısmen açık kaynak hale getiriliyor. Konu hakkında kendi Twitter hesabı üzerinden bir tweet paylaşan Elon Musk, sosyal medya kullanıcılarından bazılarının son derece gereksiz ve rahatsız edici bazılarının da tweet keşfetmek açısından epey bir faydalı bulduğu “Sana Özel” sekmesi için kullanılan algoritmanın açık kaynak olarak paylaşılacağını belirtti.

Musk, 2021 yılının sonlarına doğru Twitter’ı satın almasından bu yana platformda çok büyük değişiklikler yaptı. Bunlardan biri de eskiden parlayan yıldız simgesine basıldığında geçilebilen bir bölümün iki farklı sekme halinde konumlandırılması oldu.

Bu sekmelerden ilki “Sana Özel” olarak adlandırılıyor. Bu bölümde kullanıcıların etkileşim kurarak ilgilendiğini gösterdiği tweetler sıralanıyor. Bunun yanı sıra takip ettiği kullanıcıların beğendiği tweetlere ve takip etmek isteyebileceği kişinin paylaşımlarına yer veriliyor.

Diğer kısımda da tamamen kullanıcının takip ettiği hesapların paylaşımları bulunuyor. Bazı kullanıcılar takip ettiği hesaplar üzerinden yapılan önemli paylaşımların gözden kaçmaması için bu değişikliğin oldukça faydalı olduğunu düşünüyor. Öte yandan bazı kullanıcılar da önerilen tweetlerin alakasız olduğunu öne sürerek “Sana Özel” bölümü hakkındaki şikayetlerini dile getiriyordu.

Twitter Kaynak Kodları Kısmen Paylaşılacak

Musk, çok sayıda kullanıcının bu konu hakkında şikayetçi olduğunu biliyordu. Bu sorunların dikkate alındığını göstermek için paylaştığı tweette Twitter’ın önerilen gönderiler için kullanılan tüm kodların 31 Mart’ta açık kaynak haline getirileceğini açıkladı.

Algoritmanın oldukça karmaşık olduğunu vurgulayan Musk, birçok sorun tespit edilebileceğini ve bunların bulunur bulunmaz düzeltileceğini ifade etti. Musk ayrıca daha ilgi çekici tweetler sunmak için daha basit bir yaklaşım izlemeye çalıştıklarını ifade etti ve bunun hala üzerinde çalışıldığını, bittiğinde ise bunun da açık kaynak olacağını dile getirdi.

Exit mobile version