Twitter devlet başkanları için etiket uygulamasını getirdi

Twitter Perşembe günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren devlet başkanları kişisel hesaplarına etiket ekleyeceğini, hükümete bağlı hesaplarla ilgili politikasını genişleteceğini söyledi. Twitter Destek’ten bir blog gönderisine göre etiketler, kullanıcıların “Twitter’da daha bilinçli bir deneyim yaşamaları” için bağlam sağlama amaçlıdır.

Twitter devlet başkanları kişisel hesaplarını etiketlemeyeceğini söylediğinde, bu tür hesapların zaten “yaygın isim tanıma, medyanın ilgisi ve kamuoyu bilinci” olması nedeniyle önceki bir pozisyondan bir değişiklik olduğu görülüyor.

Facebook, Clubhouse’u kopyalıyor!

Twitter, daha fazla özgüllük eklemek için etiketlerindeki metni de güncelleyeceğini ve önümüzdeki aylarda devlete bağlı medya hesaplarına ek etiketler uygulayacağını söyledi. Şirket, bir hükümetin “finansal kaynaklar, doğrudan veya dolaylı siyasi baskılar ve / veya üretim ve dağıtım üzerinde denetim yoluyla editoryal içerik üzerinde kontrol uyguladığı” hesaplardan tweetleri yükseltmeyi bıraktı. Bu, devletten fon alan ancak editoryal bağımsızlığa sahip haber kuruluşlarını içermez.

TWITTER HANGİ DEVLET BAŞKANLARI HESAPLARINI ETİKETLEDİ

Ağustos’ta Twitter, kullanıcılar için daha net bir şekilde tanımlamak için devlet yetkililerinin hesaplarına etiketler uygulamaya başladı. Çin, Fransa, Rusya, İngiltere ve ABD’deki hükümet yetkilileriyle başladı ve Kanada, Küba, Ekvador, Mısır, Almanya, Honduras, Endonezya, İran, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Sırbistan, İspanya, Tayland’ı ekliyor. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri 17 Şubat’ta başlıyor.

Twitter, Perşembe günü devlet başkanlarının kişisel hesaplarına ek koruma uygulayıp uygulamayacağı konusunda yorum yapmayı reddetti, ancak bu tür korumaların var olduğu anlaşılıyor. Temmuz ayında, düzinelerce şirketin ve yüksek profilli bireyin hesapları, bitcoin teşvik eden bir dolandırıcılığın parçası olan büyük bir ihlal sırasında ele geçirildi. Ancak o zamanki Başkan Trump’ın (şimdi yasaklanmış) hesabı etkilenmedi. Trump’ın hesabının “geçmiş olaylardan” sonra ek korumalardan yararlandığı ortaya çıktı.

Trump, Capitol’e yapılan ölümcül saldırıyı kışkırttığı için Ocak ayında Twitter’dan kalıcı olarak yasaklandı.

Exit mobile version