Twitter Bahşiş Kutusu Geliyor

Twitter, süper takipçi söylentilerinden sonra şimdi de Bahşiş Kutusu uygulaması üzerinde çalışıyor. Blogger Jane Manchun Wong’un bildirdiğine göre, sitede artık takip ettiğiniz içerik üreticilerine doğrudan bağış yapabileceksiniz.

Son günlerde Twitter’ın yenilikleri hız kesmeden devam ediyor. Bu özellik henüz açık değil fakat önümüzdeki aylarda bu değişecek gibi. Bu yeni özellik ile artık takip ettiğiniz ve sevdiğiniz kullanıcılara site üzerinden farklı platform seçenekleri ile maddi destek sağlayabileceksiniz.

iPhone 13 mini Fotoğrafları Sızdı

Twitter bahşiş kutusu özelliği geliyor

Wong’un yeni keşfettiği ve görüntüsünü paylaştığı özelliğin ekran görüntüsünde, birkaç farklı platform aracılığıyla bağış yapabileceğimizi görüyoruz. Bu özellikle siteye bir buton eklenecek ve o buton sayesinde takip ettiğiniz ve destek olmak istediğiniz kullanıcılara bahşiş verebileceksiniz.

Twitter'a gelecek olan bahşiş kutusu özelliği

Twitter’ın daha önce böyle bir uygulaması yoktu. Kendisine gelir sağlamak isteyen içerik üreticileri Patreon gibi uygulamalarla kendi linklerini paylaşarak para kazanıyordu. Şimdi ise sitenin kendisine entegre olan bir buton ile bu linklere ulaşabileceksiniz. Ödeme yapabileceğiniz platformlar arasında Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal ve Venmo var. Bunların bazıları Türkiye’de kullanılmasa da içerik üreticilerinin genelde Patreon kullandığını biliyoruz. Bu açıdan büyük bir kolaylık sağlayacak gibi duruyor.

Bahşiş Kutusu ne zaman gelecek?

Bunların yanısıra, Twitter’ın yeni özelliklerinin yanında bir de süper takipçi söylentileri var. Bu da YouTube’daki katıl butonuna benzeyen bir özellik. Çünkü eğer bu uygulama gelirse, yine sevdiğiniz ve maddi olarak desteklemek istediğiniz kullanıcılara belli bir ücret ödeyerek destek olabileceksiniz. Bu ücreti ödediğinizde süper takipçi olacak ve muhtemelen daha farklı içeriklere de ulaşabileceksiniz.

Fakat bunlar hala resmi olarak açıklanan bilgiler değil. Elimizdeki bilgiler söylentilerden ve bazı ekran görüntülerinden ibaret. Bu söylentiler doğruysa önümüzdeki aylarda bunları Twitter’da görebiliriz. İçerik üreticileri ve geçimini sosyal medyadan sağlayan insanlar için çok yararlı olacak özellikler. Ancak şimdilik resmi açıklamaları bekliyoruz.

Exit mobile version