Twitch Türkiye Abonelik Fiyatları Düşüyor!

Twitch, abonelik fiyatları hakkında büyük bir açıklama yaptı. Türkiye’yi de kapsayan bu açıklamada, abonelik fiyatlarını ülkelere göre düşürüp sabitleyeceklerini söyledi. Bu sayede yayıncılar, daha fazla abone kazanarak gelirlerini de yükseltebilecek. İşte diğer detaylar!

Türkiye ve Meksika’ya özel bu yeni fiyatları şirket bugün açıkladı. Twitch’in söylediğine göre, daha ucuz abonelik fiyatı başlarda yayıncılara daha az kazandıracak. Fakat daha ucuz olduğu için daha fazla abone kazanacak olan yayıncılar, uzun vadede gelirlerini artıracaklar.

Twitch Türkiye abonelik fiyatları düşüyor!

Şuan için, en uygun fiyatlı abonelik ücreti 5 dolar kadar. Bu da biz de dahil bazı ülkelerdeki kullanıcılar için pahalı bir fiyat olabiliyor. Twitch’in bu sorunu gidermek için aldığı önlem de ülkelere göre fiyat belirlemek oldu.

Twitch’in bu yenilikle amaçladığı şey, daha fazla abone ve kullanıcı kazanmak. Söylediklerine göre, daha fazla abone kazanan yayıncılar, uzun vadede daha yüksek gelirler elde edebilecekler. Böylece platform da aktif kalmaya devam edecek. Dünya çapında popüler olan platformun bunu sürdürmek istediğini anlayabiliriz.

Ek olarak, yayıncıları da düşünen Twitch’in gelir düşmesi sorununa da bir çözümü var. Bu uygulama ile çoğu yayıncının geliri elde olmadan düşecek. Fakat Twitch’in belirlediği bir sınır olacak. Bu sınırın altına düşen yayıncılara platform, gelirlerini artırmak için para ödeyecek.

Twitch Türkiye abonelik fiyatları düşüyor
Twitch Türkiye abonelik fiyatları düşüyor

Geliri düşen yayıncılara ne olacak?

Bu gelir düşüşünü önleme çalışması 12 ay kadar sürecek. 3 ayda bir verdikleri para yüzde 25 oranında düşecek. Böylece 12 aylık bir süreçte platform, yayıncılara destek olmayı planlıyor. Bu 12 aylık süreçte ise abonelerin artacağını düşünüyorlar. Böylece yayıncılar, artan abonelerle birlikte tekrar eski gelirlerini elde etmeye başlayacaklar.

Yeni Twitch Türkiye abonelik fiyatı

Bu para desteği sistemini daha detaylı okumak isterseniz bu linki kullanabilirsiniz. Yeni fiyata gelecek olursak, artık abonelikler 9.90 TL olacak. Bu da 1.20 dolara denk geliyor. Yüksek fiyat sebebiyle sevdiğiniz yayıncılara abone olamayanlardansanız, artık bunu yapabilirsiniz.

Twitch’in aynı zamanda Latin Amerika, Asya, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’daki ülkelere de ülkelere özel fiyatlar getireceğini öğreniyoruz. Bu da 2021 yılının üçüncü çeyreğinde başlayacak. Fiyatların ise hiçbir ülkede artmayacağını platform yetkilileri belirtiyor.

20 Mayıs tarihinden itibaren sevdiğiniz yayıncılara 9.90 TL üzerinden abone olabileceksiniz.

WhatsApp ‘Kaybolan Mesajlar’ özelliği geliyor

Exit mobile version