Twitch’te DJ’ler Kazandığı Parayı Müzik Şirketleriyle Paylaşacak

Twitch'te müzik yayıncılarını yayınlarından kazandığı parayı müzik şirketleri ile paylaşmak zorunda bırakacak düzenleme yapılıyor.

Twitch'te DJ'ler Kazandığı Parayı Müzik Şirketleriyle Paylaşacak

Twitch CEO’su Dan Clancy, TweakMusicTips ile yaptığı röportajda canlı yayın platformundaki DJ yayıncılarının yayınlarında elde ettiği gelirleri müzik şirketleriyle paylaşmak zorunda kalacağını söyledi.

Clancy tarafından aktarılan bilgilere göre Twitch şu anda platform üzerinde yayın yaparak para kazanan DJ’lerin elde ettiği geliri müzik şirketleri ile paylaşmak zorunda kalacağı yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

DJ’ler Kazancının Sadece Bir Kısmını Şirketlere Verecek

Bu konuda bazı DJ’lerle konuştuğunu belirten Clancy’ye göre DJ’ler elbette kazandığı parayı pek de paylaşmaktan yana değil ancak Twitch bu sistem sayesinde müzik şirketlerine olan borcunun bir kısmını ödeyeceğini, DJ’lerin ise gelirlerinin sadece bir kısmını vereceğini ifade etti.

Clancy’nin bu açıklaması, platformdaki müzik yayıncılarının telif hakkı durumu ile ilgili soruya verdiği yanıtın bir parçasıydı. Twitch’in CEO’su, şirketin DJ yayıncılarının telif hakkı sorunları yaşamamak için kesin bir çözüm bulma umuduyla müzik şirketleri ile bu konu hakkında konuştuğunu söyledi.

Bunun şirketler açısından iyi bir şey olduğunu, Twitch’in onlara bir şekilde para ödemesini sağladığını belirtirken bunun uzun vadeli bir çözüm olmadığını da dile getirdi. Müzik şirketleri şu anda bu anlaşmayı kabul ediyor çünkü Twitch’in kendilerine para kazandıracak başka çözümler üzerinde çalıştığını da biliyorlar.

Exit mobile version