Tweetdeck (X Pro) Ücretli Hâle Geldi!

Tweetdeck ya da yeni ismiyle X Pro, ücretli hâle gelmeye başladı. Hizmet, Twitter Blue'nun bir parçası hâline getirildi.

Tweetdeck (X Pro) Ücretli Hâle Geldi!

Sosyal medya uzmanları ve yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda kişi tarafından kullanılan Tweetdeck (X Pro olarak yeniden adlandırıldı) ücretli Twitter Blue aboneliğinin bir parçası hâline geldi. Çok sayıda kullanıcı, X Pro’ya erişim sağlamaya çalışırken abone olmalarının istendiğini bildirdi.

Kullanıcılara yapılan bilgilendirmede doğrulanmış bir telefon numarasına sahip Blue abonelerinin hesapları onaylandıktan sonra mavi tik sahibi olacağı bilgisi de yer alıyor.

Tweetdeck’in Ücretli Olacağı Zaten Biliniyordu

Araştırmacı Jane Manchun Wong tarafından bu yılın başlarında tespit edilen kod, X Pro’nun ücretli bir uygulama olma yolunda ilerlediğini göstermişti. Bu nedenle son gelişmeler zaten bekleniyordu. Bununla birlikte değişiklik yalnızca yeni sürüm için geçerli gibi görünüyor. Eski sürümü kullanan kişiler, önceki sürüm kullanımdan kaldırılana kadar Tweetdeck özelliklerinden yararlanmaya devam edebilir.

X, yeni gelişmiş arama özellikleri dahil olmak üzere çok sayıda yeniliği içeren sürümü geçen yıldan bu yana test ediyor. Şirket daha önce Tweetdeck için abonelik hizmeti sunmayı düşünmüş ve kullanıcılara daha gelişmiş bir Tweetdeck deneyimi için ayda belirli bir ücret ödemek isteyip istemediğini sormuştu.

Şirketin son eylemi, Elon Musk’ın Blue abonelikleri ile uygulamadan para kazanma çabalarının bir parçası olarak düşünülebilir. Musk’ın şu an platformla ilgili çok fazla planı var. X’i sosyal ağın yanı sıra her şey bir arada uygulama yapma fikrini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu süreçte nelerin ücretli nelerin ücretsiz sunulacağını tahmin etmek zor.

Exit mobile version