Tüm Tanımların Ötesinde: M1 Çipli iPad Pro

Apple bugüne kadar tasarlanan en güçlü ve en gelişmiş iPad Pro’yu mayıs ayının sonlarına doğru satışa çıkardı. iPad Pro, Apple M1 çip ile birlikte performansta olağanüstü bir artış sağlıyor. Yakından incelediğimiz yeni iPad Pro’nun gerçekten sıra dışı bir performansa sahip. 

İnce ve hafif tasarımıyla iPad Pro, aynı zamanda son derece güçlü…

12.9 inç iPad Pro, yeni Liquid Retina XDR ekrana sahip. Bu ekranla birlikte Extreme Dynamic Range özelliğini destekliyor ve yüksek performans isteyen HDR iş akışlarında gerçeğe daha yakın detaylar sağlayarak daha iyi bir görsel deneyim vadediyor.  

5G özelliğine sahip Cellular modelleri hareket halindeyken daha da hızlı kablosuz bağlantı imkanı sunuyor. Yüksek hızlı aksesuarlar için profesyonel düzeyde işlem hacmi sağlıyor. Ayrıca Modelde bir iPad için gerçekten şaşırtıcı bir kamera sistemi de söz konusu… Ultra Geniş ön kamera, yeni Ana Sahne özelliğini de destekliyor. Bu sayede görüntülü aramalar şimdi çok daha keyifli hale geliyor.  

M1 Çip iPad Pro’da 

M1 çip, iPad Pro’nun performans seviyesini yepyeni bir noktaya taşıyor. 8 çekirdekli CPU (işlemci) tasarımı, dünyanın en hızlı çekirdeklerini barındırıyor. Yüzde 40’a kadar daha hızlı GPU kendi kategorisinde rakip tanımıyor. CPU ve grafik performansıyla sınıfının en hızlı örneği.

Yeni nesil 16 çekirdekli Apple Neural Engine, gelişmiş görüntü sinyali işlemcisi (ISP) kullanıyor. 16 GB bellek, 2 kat daha hızlı depolama ve 2 TB’a kadar kapasiteye sahip. Ayrıca yüksek bant genişliği sunuyor.. Bu sayede iPad Pro her zamankinden de becerikli hale geliyor.

M1 çipin lider güç verimliliği, bu olağanüstü performansı sunuyor. Buna ek olarak, iPad Pro’nun ince ve hafif tasarımından ödün vermiyor. Ayrıca tüm gün süren pil ömrü de sunuyor. M1 çip A-serisi çiplerle aynı temel mimariyi paylaşıyor. Böylece iPadOS, M1’de bulunan güçlü teknolojilerden faydalanacak şekilde optimize ediyor. Sonuç olarak, tüm görevleri kolayca gerçekleştirebiliyor. 

 

12.9 inç Liquid Retina XDR Ekran 

Yeni Liquid Retina XDR ekran, ekran önü performansını 12.9 inç iPad Pro’ya taşıyor. Ekranın arka kısmının tamamını kaplayan 10.000’in üzerinde LED içeriyor. Liquid Retina XDR ekran 1000 nit’e kadar tam ekran parlaklığa, 1600 nit maksimum parlaklığa ve 1.000.000:1 kontrast orana sahip. Tüm bu özellikleriyle yaratıcı iş akışlarını zenginleştiriyor. En parlak alanları ve en karanlık görsellerde bile en ince detayları yakalıyor.

Bu model ile yaratıcılık sektöründeki profesyoneller gerçeğe yakın HDR içerikleri, ekranlarında görüntülüyor ve düzenleyebiliyor. Yeni Liquid Retina XDR ekran, farklı gelişmiş teknolojileri de içeriyor. Ayrıca ProMotion, True Tone ve P3 geniş renk desteği gibi bu özelliklere sahip. HDR ve Dolby Vision içeriklerde mobil cihazlarda sinematik açıdan benzersiz bir izleme deneyimi sunuyor. 

5G ile daha yüksek hızlar 

iPad Pro ile sunulan 5G, kullanıcıların hareket halindeyken daha iyi bir performansla sağlıyor. Yeni nesil indirme ve yükleme hızlarına erişmelerine imkan veriyor. Böylece online videolar yüksek kalitede izlenebiliyor. Bu sayede gerçek zamanlı olarak birlikte çalışılabiliyor ve yüksek çözünürlükle FaceTime görüşmesi yapılabiliyor.  

Kullanıcılar güvenli ve hızlı bağlantı sayesinde yaratıcı ve üretken olabiliyor. Kendi kategorisindeki en yüksek 5G bant sayısına sahip olan iPad Pro, dünya çapında en geniş 5G alanını sunuyor. Ayrıca eSIM desteğine de sahip. Böylece ağ bulmayı ve yerinde 5G veri planlarına üye olmayı kolaylaştırıyor.

 

Thunderbolt sürprizi 

Thunderbolt ve USB 4 desteği, USB-C bağlantı noktasının şimdiye kadar ki en hızlı bağlantı noktası olmasını sağlıyor. Böylece iPad Pro, 4 kat daha yüksek bant genişliğiyle 40 Gbps’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca Thunderbolt 10 Gbps Ethernet sunuyor. Yüksek performanslı aksesuarlardan oluşup devasa bir ekosistemin kapılarını aralıyor. Pro Display XDR ekranlarda daha yüksek çözünürlük imkanı sağlıyor. 

 

Kamera 

iPad Pro’daki TrueDepth kamera sisteminde, 12 MP Ultra Geniş ön kameraya sahip. Bu yepyeni kamera, görüntülü aramalarınızı bambaşka bir deneyime dönüştüren Ana Sahne özelliğini destekliyor. Ana Sahne özelliği geniş görüş alanından ve M1 çipin yapay zeka becerilerinden yararlanıyor. Bu sayede Kullanıcıları algılıyor ve kadrajda ortalıyor.

Kullanıcılar hareket ettikçe Ana Sahne özelliği süjeyi kadrajda tutmak için otomatik olarak pan yapıyor. Kamera, kadrajdaki diğer kişileri de algılıyor ve herkesi sığdırmak için yumuşak bir şekilde görüntüyü uzaklaştırıyor.

 


İlginizi Çekebilir: Apple ipad pro


Böylece herkesin sohbete katılmasına imkan veriyor. Bu sayede ister iş arkadaşlarınızla beyin fırtınası yapıyor ister sanal bir aile toplantısına katılıyor olun, bağlantı deneyimi şimdi her zamankinden daha ilgi çekici hale geliyor. 

 

iPad Pro’nun diğer özellikleri 

M1 çip, Akıllı HDR 3 desteğini ilk defa iPad Pro’ya getirerek pro kamera sistemini daha da becerikli hale getiriyor. Loş ışıklı ortamlarda ise ISP ve LiDAR Tarayıcısı görselleri ve videoları hızlı ve doğru bir şekilde odaklıyor. Böylece neredeyse hiç ışık olmadığında bile olağanüstü detaylar yakalayabiliyor. Ayrıca Magic Keyboard Beyaz renk seçeneği sunuyor.

 

iPad Pro Fiyatlar 

Yeni 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro modelleri gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle sundu. 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB yapılandırma seçenekleriyle geliyor. 11 inç, Wi-Fi modeli için 8.599 TL, Ayrıca Wi-Fi + Cellular modeli için 10.199 TL ; 12.9 inç Wi-Fi modeli için 11.199 TL . Wi-Fi + Cellular modeli için 13.599 TL’den başlayan fiyatlarla satışta.

Aynı zamanda Apple, ikinci nesil Apple Pencil 1.119 TL’den satışa sundu. Yeni Magic Keyboard Siyah ve Beyaz renk seçenekleriyle 11 inç için 2.999 TL, 12.9 inç için ise 3.499 TL’den satışa çıktı. 

 

 

Exit mobile version