TP-Link TL-WA1201

İnceleme: Mustafa Kemal Metin

TP-Link’in özellikle küçük iş yerlerinin kullanımı için tanıttığı TL-WA1201 modelini inceliyoruz. Küçük işletmelerin ihtiyacını hissettiği 4 farklı işlevi şık deniz kabuğunu andıran minimalist bir tasarım ile sunan TL-WA1201, alışıla gelen TP-Link kurulum ve kullanım kolaylıklarını da bünyesinde barındırıyor.

Kutu içeriği olarak standart bir erişim noktasından biraz fazlasını sunan TP-Link TL-WA1201’in görünümünün oldukça şık olduğunu, bu anlamda ürünün montaj edildiği yerdeki görselini de önemseyen kullanıcılar için teknolojik bir üründen daha çok estetik bir obje gibi göründüğünü söyleyebiliriz. TP-Link TL-WA1201’in 4 adet sabit anteni mevcut. Bu özelliği ile standart bir erişim noktasından daha kapsamlı bir menzil sunuyor. Kutu içerisinden çıkan bir diğer ayrıntı da POE yani ethernet kablosu ile güç transferini sağlayan, eskiden kullanılan ağ kablosunu ayrıştıran ayırıcılar boyutundaki adaptör. Bu adaptör sayesinde TP-Link TL-WA1201’in bulunduğu noktaya güç ve ethernet kablosunu ayrı ayrı çekmenize gerek kalmıyor; CAT5 ve CAT6 kablolarıyla hem data hem de güç transferi yapabiliyorsunuz. Ev kullanıcısının da işine yarayacak bu detay özellikle kablo çekiminin/uzatılmasının ekstra iş olacağı iş yerleri için kullanışlı.

TP-Link TL-WA1201’ün ilk kullanım şekli standart bir erişim noktası, yani kablolu verinin kablosuz aktarımı. İkinci fonksiyonu ise MULTI SSD adını verdiği çoklu ağ özelliği. Bu sayede aynı cihazdan farklı erişim ilkelerine sahip farklı ağlar yaratabiliyorsunuz ve farklı gruptaki kişilere farklı şifreler ve ayarlar atayabiliyorsunuz.

 

Personelinizin kullanacağı internet ağının özellikleri ile müşteri internet ağınızın özelliklerinin, isimlerinin ve şifrelerinin ayrı olmasının bir avantajı da Captive Portal özelliği. Bu özellik sayesinde iş yerinizdeki ağınıza bağlanmak isteyen kişiyi web tarayıcısından bir giriş sayfasına yönlendirebiliyor, bu sayfada gerekli gördüğünüz bir dizi terimi kabul ederek ağa bağlanmalarını sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede giriş sayfanızda markanıza dair görselleri, pazarlama iletişimlerini ve hatta anlık tekliflerinizi sunabilir ve marka konumlandırmanıza eşsiz bir katkı sağlayabilirsiniz.

Üçüncü kullanım şekli olan ağ menzil genişletici fonksiyonu da yine iş yerlerinin ihtiyacı olan bir özellik. Son fonksiyonunda ise mevcut kablosuz ağınıza bağlanmasını istediğiniz kablosuz cihazlarınıza bağlayarak onların internet erişimini sağlayabildiği kablosuz ağ adaptörü fonksiyonu. TP-Link TL-WA1201’nun çok kullanıcıya cevap verebilmesindeki bir diğer ayrıntı da MU-MIMO özelliği. Bu sayede aynı anda internet bağlantısı kullanan kullanıcılara tıkanıklık ve gecikme olmaksızın hizmet veren model, çift bant teknolojisini destekliyor. 2.4GHz bandı ile 300Mbps hız, 5GHz bandı ile de 867Mbps hız sağlayan model toplamda 1200Mbps hızı destekliyor.

Barındırdığı dört farklı kullanım modu ve teknik özellikleri ile bir iş yerinin ihtiyaç duyabileceği hemen her şeye cevap veren TP-Link TL-WA1201 kolay kullanımı ve ekstra güç gereksinimi olmadan konumlandırabileceğiniz oldukça kullanışlı bir erişim noktası.

Artıları:

Eksileri:


 

Exit mobile version