TP-Link Tapo P100 Akıllı Priz

Halihazırda akıllı bir ev altyapınız olmasa bile küçük akıllı priz Tapo P100 ile evinizdeki elektrikli cihazlarınız üzerinde kontrolünüz artıyor olacak. 2.4GHz 802.11b/g/n standardı ile ev ağınıza bağlanan Tapo P100, kendisine takılan cihazlarınızın açılıp kapatılabilmesine olanak sağlayan oldukça kullanışlı bir cihaz. Böylelikle uzaktan uygulamanız ile açıp kapatabildiğiniz bir tost makinesine ya da okuma lambasına sahip olabilirsiniz.

Küçük boyutları sebebiyle bir yanındaki herhangi bir priz soketini engellemeyen Tapo P100’ün tek kullanım metodu uzaktan bağlantı değil. Tapo P100 ile zamanlayıcı fonksiyonunu kullanabilir, bağladığınız cihazınızı istediğinizde açılmasını ve yine ayarladığınız başka bir saatte kapatabilirsiniz. Bir diğer kullannım metodu ise özellikle evinde olmadığı uzun sürelerde hırsızlardan korumak ile ilgili endişe duyanlar için biçilmiş kaftan. Bu mod ile evinizdeki fişi takılı ışıkları açarak meraklı gözlere evinizdeymişsiniz izlenimi verebiliyorsunuz. Bunları evinizin dışındayken yapabildiğiniz gibi Google Asistan veya Amazon Alexa ile konuşarak da yapabiliyorsunuz. Sabah kahveniz “5dk sonra su ısıtmaya başla” diyebileceğiniz gibi, “uyku vakti” diyerek de okuma lambanızı kapatabilirsiniz.

TP-Link’in birçok ürününde olduğu gibi Tapo P100’ün de kullanıcı dostu olduğunu söyleyebiliriz. Yükleyeceğiniz akıllı telefon uygulaması ile yönergeleri izleyerek kolayca kurabileceğiniz Tapo P100 kompakt tasarımı ile ihtiyacınız dışında unutabileceğiniz yardımcınız olabilir.

Artıları:

Yazar: M. Kemal Bilir


 

Exit mobile version