TP-Link Tapo L920-5 LED İncelemesi

RGB LED şerit TP-Link Tapo L920-5’i test merkezimizde ağırladık. İşte TP-Link L920-5 özellikleri...

TP-Link Tapo L920-5 LED test merkezimizin konuğuydu. TP-Link’in akıllı ürün yelpazesi her geçen gün genişlemeye devam ediyor. TP-Link ürünleri ile evinizdeki ağ bağlantılarının yanı sıra, hayatınızı kolaylaştıran akıllı prizler, akıllı kameralar derken ampullerimizi de akıllı cihazlara çevirerek hem ihtiyaçlarımızı karşılama hem de ruh halimizi değiştirmek mümkün. İncelemesini yaptığımız TP-Link Tapo L920-5 de tam olarak bu işe hizmet eden RGB şerit LED.

Renkli aydınlatma şeritleri RGB LED ve RGBIC LED şeritler şeklinde iki farklı gruba ayrılıyor. İlkinde alacağınız renkler şerit boyunca tek renk olurken, RGBIC LED şeritlerde dahili bir kontrol çipi ile hem bölge bölge ışık rengini hem de bu bölgelerdeki ışık şiddetini ayarlayabiliyorsunuz. Eğer bu özelliğin olmadığı basit bir RGB LED şerit alırsanız muhtemelen 3 farklı rengin kısır bir döngüsü ile yetinmek zorunda kalacaksınız.

Efektler Oluşturun

Kumandalı versiyonlardaki renk geçişleri de hala gerçek bir RGB etkisinden çok uzakta kalacaktır. Oysa TP-Link Tapo L920-5 de bir RGBIC LED şerit. Bu çip ile 5mt’lik şeridinizin her bir noktasını istediğiniz gibi programlayabiliyorsunuz. Uygulaması ile 16 önceden tanımlanmış efektten birini seçip kullanabildiğiniz gibi, kendiniz de efektler oluşturabiliyorsunuz.

Kutusundan 5 metrelik bir şerit ve ona güç sağlayan adaptörle çıkan Tapo L920-5 bir de bu iki parçayı birleştiren çip kutusuna sahip. Çip kutusuna güç kablosunu, ondan çıkan kabloyu da LED şeride ok işareti yönünde bağladığınızda donanımsal bağlantı bitmiş oluyor. LED şeridin üzerinde poliüretan şeffaf bir kaplama ile geliyor. Bu sayede neme, elektrik kaçağına ve LED’leri darbelere karşı koruyor. Arka kısmında ise 3M marka kaliteli bir bantla gelen TP-Link Tapo L920-5 istediğiniz yere yapıştırılmaya hazır.

TP-Link Tapo L920-5 Nasıl Kullanılır?

Bu noktadan sonra yapmanız gereken tek şey birçok Tapo ürününü kullanmak için yaptığımız gibi telefonumuzdaki Tapo uygulaması ile şerit LED’imizi 2.4GHz bandındaki kablosuz ağımıza bağlamak. Bu da diğer tüm Tapo cihazlarda olduğu gibi hem basit hem de hızlı bir işlem. Tapo L920-5 ile herhangi bir Hub elemanına ihtiyaç olmaksızın internet üzerinden tüm ayarlarımızı telefonumuzla yapabiliyoruz. Evinizde değilken bile açıp kapatabildiğiniz, kaydettiğiniz ayarların aktif olacağı zaman aralıklarını programlayabildiğiniz TP-Link Tapo L920-5’i aynı zamanda Alexa veya Google Asistan ile kontrol etmek için basit sesli komutları kullanabilirsiniz.

Uzun ömürlü bir kullanım vadeden Tapo L920-5 toplamda 50000 saatlik bir ömürle geliyor. Işık parlaklığını da benzerlerinden yaklaşık %20 yüksek tutarak 2100cd parlaklığa ulaşan TP-Link Tapo L920-5 kullanım alanları hayallerinizle sınırlı. İster oyun köşenizde, isterseniz dikkat çekmek istediğiniz mobilyalarınızın arkasında, isterseniz de müzik modu ile enerjinizi yükseltmek istediğiniz odalarınızda 5 metre olarak ya da keserek kullanabilirsiniz. Özellikleri düşünüldüğünde, ülkemizde çok yaygın olmayan muadillerinden ucuz olan Tapo L920-5, kolay kullanımı ve 20.5W kullanım, 0.4W bekleme tüketimi ile evinizdeki yeni eğlenceniz olabilir.

TP-Link Tapo L920-5 Artıları

– RGBIC özellikleri
– Parlaklık
– Ön tanımlı programlar ve program oluşturabilme özelliği

Eksileri

– Güç kablosunun biraz kısa olması

Exit mobile version