TP-Link Tapo C400S2 Özellikleri (İnceleme)

Güvenlik ürünleriyle ön plana çıkan TP-Link, yeni modeli Tapo C400S2 ile karşımıza çıkıyor. Gelin bu modelin artılarına ve eksilerine birlikte bakalım.

Bu yazımızda TP-Link akıllı ev güvenlik ailesinin yeni fertlerinden Tapo C400S2 modelini inceliyoruz. Bir akıllı kablosuz güvenlik kamerası sistemi olan Tapo C400S2, iki kamera ve bir merkez üniteden oluşuyor. Tasarım olarak artık aşina olduğumuz minimal beyaz kabuk tasarımı Tapo C400S2’de de kendisini gösteriyor. TP-Link’in bu tasarım konusuna özen gösterip, tasarımsal çizgisinde tutarlı olması, evinizin veya iş yerinizin tasarımına günbegün eklenen bu ürünlerin kendi aralarında da güzel bir uyum sağlamasına neden oluyor. Bu sadeliğin birkaç ürün ailesinin beraber görünebildiği alanlarda oldukça hoş göründüğünü söylemeliyiz.

Tapo C400S2, kutudan çıkar çıkmaz montaja hazır hale geliyor. Elbette duvar tipinize göre vida ve dübel setinizi değiştirebilirsiniz ama yine de montaja dair tüm detayların düşünülmesi güzel bir detay olmuş.

Teknik özellikler olarak ele aldığımızda en hayati özelliğin 180 güne kadar dayanabilen şarjlı pili olduğunu söylemeliyiz. Bu sayede kablosuz olarak top kafası ile istediğiniz pozisyona bakar halde sabitlediğiniz kameraları yerlerinden çıkarmadan da pilleri çıkarıp şarj edebiliyorsunuz. Hem iç hem de dış mekânda kullanabileceğiniz Tapo C400S2, IP65 sertifikası ile her yönden püskürtülen suya ve toza karşı dayanıklı tasarlanmışlar.

Görüntü kalitesi olarak 1080p Full HD görüntü kaydedebilen bu kameraların merkez ünite ile aralarındaki veri transferi de yine kablosuz olarak yapılıyor. Oldukça parlak bir görüntü kalitesi üretebilen Tapo C400S2, 15mt’ye kadar gece görüntülerinde de güzel sonuçlar veriyor. Yapay zekâsı ile bu görüntülerdeki nesneleri, insan, evcil hayvan ve araç şeklinde sınıflandırabiliyor. Bu konuda iyi bir güvenlik kamerasından beklenecek kadar hızlı ve doğru sınıflandırma yapıyor Tapo C400S2. Aldığınız uyarı ile kameranın üzerindeki hoparlör ve mikrofonu kullanarak bulunduğunuz yerden kameranın bulunduğu alanla çift taraflı iletişim kurmak mümkün. Hatta merkez ünitenin ve bu kameraların da sensör tetiklendiğinde sesli uyarı vermek ve istenmeyen kullanıcıları caydırmak da mümkün.

Kolay kurulum kısmına geldiğimizde de Tapo yazılımı bize eşlik ediyor. Ürün ekle butonu ile güvenlik kameralarından Tapo C400S2’yi seçtiğimizde, önce merkez ünitenin kaydedilmesi gerektiğini hatırlatan Tapo yazılımı tüm süreci basit birkaç yönerge ile yürütüyor. Merkez ünitenin led bildirimleri ve eşleştirme butonu ile kolayca eşleşen kameralarda oldukça fazla ayar yapmak mümkün. Akıllı yapay zekâ algılama ve bildirim kısmından tutun da görüntüdeki hareketin takip edileceği alana kadar her şey kullanıcının isteklerine bırakılmış durumda.
İki farklı şekilde görüntü kayıt imkânı sunan model, merkez ünitesindeki microSD karta kayıt yapabildiği gibi Tapo Care bulut depolama hizmetini de kullanabiliyor. Detayları web sitesinden öğrenebileceğiniz bu hizmette farklı özellikler de mevcut. Üstelik bugünlerde bu hizmet 30 günlük ücretsiz deneme süresiyle alınabiliyor.

TP-Link Tapo C400S2 Güvenlik Kamerasının Artıları:

Cihazın Eksileri

Exit mobile version