TP-Link Archer T3U Plus

Evinizde veya ofisinizde internet erişimi sağlayamadığınız bir nokta var ise sorun sadece sinyal dağıtımı yapan modeminizde olmayabilir. Zira dağıtım kadar o sinyalleri alıp işleyen kablosuz ağ adaptörünüzün de bu konuda oldukça önemli bir rolü var. Bu şekilde bir çekim sorunu yaşadığınız yerlerde, laptopunuzla veya masaüstü bilgisayarınızla kablosuz ağ sinyallerinizin biraz dışında kalıyorsanız, ya da bilgisayarınızda herhangi bir kablosuz ağ adaptörü yok ise, USB kablosuz ağ adaptörleri bu konudaki en ucuz alternatif olabilir.

Bu adaptörler oldukça basit bir prensibe sahip; mevcut bir anteniniz yok ise onun yerine geçmek ya da mevcut anten çekiş gücünüzü arttırmak. Tp-Link’in yeni ürünü USB anteni de bu ihtiyaca çözüm olan oldukça güzel bir ürün. Tasarım olarak oldukça sade ve fonksiyonel bir tasarıma sahip olan Archer T3U Plus, iletişimde olduğunu üzerindeki düşük seviyede ışık veren yeşil bir LED aydınlatma ile sağlıyor. Düşeyde 90 derece, yatayda 180 derece döndürerek taktığınız USB yuvasında en ergonomik şekli alan T3U Plus, yaklaşık 18cm uzunluğunda tek antenli bir görünüme sahip olsa da aslında üzerinde iki adet anten alıcısı var. TP-Link T3U Plus böylelikle nano USB adaptörlerden oldukça güçlü bir çekim gücüne sahip oluyor. 2.4GHz standardında 400Mbps hız sunarken, 5GHz standardında 867Mbps hız sunan Archer T3U Plus ile 2.4GHz bandındayken web siteleri arasında performansı yüksek gezintilere çıkabilir, 5GHz bandında da iyi bağlantı hızı gereksinimi duyan online oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. Kullanım alanı olarak masaüstü cihazlar için çok uygun görünse de aslında TP-Link Archer T3U Plus ile eski dizüstü bilgisayarlarınıza da çağ atlatabilirsiniz. Laptopunuzda eski bir kablosuz ağ kartınız varsa, USB girişine takabileceğiniz bu cihaz ile ister evde isterseniz de mobil durumdayken hızlı ve en uygun ağa otomatik bağlanabilirsiniz. Bünyesinde barındırdığı MU-MIMO teknolojisi ile eş zamanlı iki veri akışına sahip olan TP-Link T3U Plus, bu özelliği ile bağlı kullanıcılara daha hızlı bir bağlantı sunuyor.

Windows 10/8.1/8/7/XP ve macOS işletim sistemleriyle tam uyumlu olan TP-Link Archer T3U Plus’ın ülkemizdeki satış fiyatının 200tl olduğunu da hatırlatalım. Kutusundaki sürücü CD’si ile halihazırda internet bağlantısı olmayan cihazları da düşünen TP-Link Archer T3U Plus’ın kurulumu standart bir donanım kurulumundan farksız. Bilgisayarınızda ufak bir hamle ile oldukça faydalı bir ağ hızı artışı bekliyorsanız ya da sıfırdan bir ağ adaptörüne ihtiyacınız varsa TP-Link Archer T3U Plus bu konuda size oldukça tatmin edici bir cevap verecektir.

Artıları:


 

Exit mobile version