Tinder Play Store’dan Kaldırılabilir!

Tinder Play Store dan kaldırılıyor mu? Google, Tinder'ın geliştiricisi Match Group'a rest çekti! Uygulamanın geleceği belirsiz.

Tinder Play Store'dan Kaldırılabilir!

Tinder Play Store üzerinden artık indirilemeyebilir. Tinder gibi uygulamaların geliştiricisi Match Group ile Google arasındaki gerilim uzun bir süredir tırmanmaya devam ediyordu.

Yazılım devi Google, Match Group’un uygulamalarından haksız bir şekilde yararlandığını ve Play Store’a ödeme yapmadığını öne sürdü.

Tinder Play Store’dan Kaldırılacak mı?

Google, Tinder’ın geliştiricisi Match Group’u yaşanan ihlal neticesinde Play Store’dan uzaklaştırmak için izin istedi. Google, Tinder gibi uygulamalardan elde edilen haksız kazancı gerekçe göstererek tazminat istedi.

Match Group, geçen mayıs ayında Google’a dava açmıştı. Play Store’un Android için bir tür tekele dönüştüğünü öne sürerek Google’ın uygulama içi ödeme sistemini kullanmak istemediğini dile getirmişti.

Geliştirici Match Group, Google’ın uygulamalardan aldığı komisyon ücretinin ise oldukça yüksek olduğunu ifade etmişti. Google ise bu iddiaların hiçbirinin doğru olmadığını, bütün geliştiricilere aynı kuralları uyguladığını söyleyerek karşı dava açmıştı.

Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games de daha önce App Store ve Play Store’un uygulama içi satın alma sistemi yerine kendi sistemini kullandığı için oyunları ve uygulamaları resmî uygulama mağazalarından kaldırılmıştı.

Bunun sonucu olarak Epic Games de Match Group ile aynı yasal sürece girmişti. Benzer durumun Tinder’ın geliştiricisi Match Group’un da başına gelip gelmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili bütün görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version