TikTok Keşfet Engeli Nasıl Kalkar, Ne Yapılmalı?

TikTok keşfet engeli nasıl kalkar sorusuna cevap mı arıyorsunuz? Bu adımları takip ederek keşfet engelini kaldırabilirsiniz.

TikTok Keşfet Engeli Nasıl Kalkar, Ne Yapılmalı?

Yakın zamanda videolarınızın etkileşim oranında bir düşüş gözlemlediyseniz TikTok keşfet engeli nasıl kalkar sorusunun yanıtını aramaya başlamış olabilirsiniz.

İçerik oluşturucuları için nispeten yeni bir sosyal medya platformu olan TikTok, Instagram gibi sosyal medya platformlarına kıyasla kullanıcılara daha çok keşfedilme imkânı tanıyor. Platformun algoritmasının birçok rakibinin algoritmasından daha gelişmiş olması nedeniyle içerikleriniz kısa sürede paylaşım türünüze ilgi duyan insanlara ulaşabiliyor.

Ne var ki TikTok keşfet engeli yüzünden içerikleriniz bir dönem boyunca hedef kitlenize ulaşmayabilir. Bu da etkileşim oranınızın düşmesine ve videolarınızın eskisi kadar beğenilmemesine neden olur. Peki, buna neden olan faktörler nelerdir?

TikTok Keşfet Engelinin Nedenleri

Bu nedenlerden herhangi biri dolayısı ile paylaşımlarınızın eskisi kadar çok beğenilmemesine ve görüntülenmemesine neden olan keşfet engeli sorunu yaşayabilirsiniz. Bunlara ek olarak sosyal medya platformunun algoritması üst üste videolarınızı kaldırmışsa hesabınızın mimlenmiş olması muhtemeldir.

Videolarınız normalden daha az beğeniliyor ve görüntüleniyor, en çok incelenen hashtagleri kullanmanıza rağmen videolarınız yeterince kullanıcıya ulaşmıyorsa paylaşımlarınız keşfet bölümünde çıkmayabilir.

TikTok Keşfet Engeli Nasıl Kalkar?

TikTok’taki paylaşımlarınızın keşfet bölümünde çıkmadığından şüpheleniyorsanız sağ alt kısımda yer alan profil simgesine basın. Sağ üst köşede yer alan 3 çizginin üzerine basın. Ayarlar ve Gizlilik bölümüne gidin.

“Bir Problemi Rapor Et” seçeneğine basın ve sorununuzu en iyi yansıtan konuyu seçin. Problemi açıklayacağınız bölümde ise sorununuzu en iyi şekilde açıkladığınızdan emin olun.

Bunun haricinde TikTok’un davranış kurallarına uygun bir şekilde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Unutmamalısınız ki bu kalıcı değildir. Spam yapılmasının önüne geçmek için alınan bir önlemdir. Paylaşımlar, kullanıcının davranışına bağlı olarak bir süre sonra eskisi gibi keşfet bölümünde görünmeye başlar.

Kullanıcı TikTok’u geri dönülemeyecek şekilde kullanmışsa zaten hesap otomatik olarak kapatılır. Affı olmayan paylaşımlara sadece TikTok’da değil, hiçbir sosyal medya platformunda tolerans gösterilmiyor.

Son olarak TikTok keşfet engeli kaldırma sürecinin biraz zaman isteyen bir süreç olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Yukarıdaki adımları takip etmeden önce hashtaglere ağırlık vermeye bir süre devam edin. Paylaşımlarınız az da olsa etkileşim alıyorsa ortada bir sorun yoktur.

Exit mobile version