TikTok Hashtag Görüntüleme Sayısını Kaldırdı

Sosyal medya platformu TikTok, araştırmacılar için son derece faydalı bir özellik olan hashtag görüntüleme sayısına erişilmesini engelledi.

TikTok Hashtag Görüntüleme Sayısını Kaldırdı

Yakın zamanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok, görünüşe bakılacak olursa şeffaflık kapsamında bir geri adım atıyor. Öyle ki TikTok’un araştırmacıların kullanıcıların zararlı içeriklere maruz kalma oranını incelemek için kullandığı bir özelliği sessizce platformdan kaldırdığı öğrenildi.

Bu kaldırılan özellik, her kullanıcının sosyal medya platformunda bir hashtag aramasına ve o hashtag ile ilgili gönderilerdeki toplam video görüntüleme sayısını görmesine olanak tanıyordu. Daha önce araştırmacılar tarafından yeme bozukluğu ve benzeri içeriklere ilişkin bilgi toplamak için kullanılıyordu.

TikTok Hashtag Görüntüleme Sayısına Erişilemiyor

CounterHate tarafından aktarılan bilgilere göre CCDH’nin yeni analizi, TikTok’un bu özelliği devre dışı bırakarak yeme bozukluğu ile ilgili zararlı içerik barındıran hashtaglerin görüntülenme sayısının görüntülemesini engellediğini gösteriyor.

Şu anda platformda mevcut 21 ayrı yeme bozukluğu hashtaginin sayfasının CCDH tarafından alınan ekran görüntüleri, bunların daha önce her bir hashtagin elde ettiği toplam görüntüleme sayısı ile ilgili sayısını içerdiğini gösteriyor. Buna karşılık, aynı sayfaların Şubat 2024’teki ekran görüntüleri, bu verilere artık ulaşılamadığını gözler önüne seriyor.

TikTok verileri daha önce 21 hashtage bağlı toplam 11 milyar görüntülemeye sahip olduğunu göstermişti. Hashtagleri kullanan gönderilerin elde ettiği görüntüleme sayısını artık görmek mümkün değil. Sonuç olarak araştırmacılar, kullanıcıların zararlı içeriğe kaç kez maruz kalmaya devam ettiğini hesaplayamıyor.

Exit mobile version