Tesla’nın ‘Gizemli’ İnsansı Robot Tanıtımı

Elon Musk’ın yeni sürprizi Tesla Bot hakkında merak edilen soruların yanıtları.

Uzunca bir süredir insanlara yardımcı olan ve ileride insanların yaptığı işleri de yapabilecek robotların hikayelerini duyuyoruz. Tesla’nın tanıttığı robot da tam olarak bunu işaret ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen etkinlikte Tesla CEO’su Elon Musk, yeni projeleri olan Tesla Bot üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu gelişmenin yapay zekanın geleceği için de çok büyük bir etkisi olacak.

Projenin arkasındaki fikir ise hem günlük işleri yapacak, hem de insanların becerilerini aşacak bir robot üretmek. İlginç bir şekilde, Musk bunu şu anda pek çok insanın hayatını işgal eden ağır işlerin büyük bir kısmının yerini almak olarak hayal ediyor. Ayrıca sadece mesleki değil, diğer günlük işleri görebilmesi de görev tanımına dahil olacak. Musk’ın proje ile alakalı en büyük hayali ise fiziki çalışmanın bir seçim olması. Ayrıca, bu seçimin de ekonomik bir anlam ifade etmesi.

Tesla Bot’un İlginç Özellikleri

Önce fiziksel özelliklerden bahsedelim. 1.72 metre uzunluğunda ve 56 kilogram ağırlığında olacağı planlanıyor. Tesla Bot, saatte 8 kilometre hızla seyahat edecek.

Fiziksel kuvveti de oldukça iyi olan Tesla Bot yaklaşık 20 kg taşıma yeteneğine sahip olacak. Ayrıca, tek seferde 68 kg ağırlık kaldırabilme kabiliyetine sahip olacak.

Tesla’nın otonom arabalar için geliştirdiği bilgisayarlı görüş sistemi, pil sistemi ve sensör paketi de robotun geliştirilmesinde kullanılabilir. Tesla Bot’un yüzünde, Tesla arabalarındakine benzer bir kamera olacak. Robot toplamda 8 kameraya sahip olacak.

Ne Zaman Çıkacak?

Elon Musk, şirketin gelecek yıla kadar bir prototip hazırlamayı planladığını söylüyor. Yine de çıkış tarihini hala net olarak bilemiyoruz.

Daha önce hem Elon Musk hem de diğer teknoloji devleri açıkladıkları takvimlere uymakta zorluk çektiler. Bunun için kendi belirttikleri tarihlere tam olarak güvenmemekte fayda var.

Ayrıca şunu hatırlatmakta da fayda var: Tesla insansı robot üretecek tek şirket değil. Honda’nın Asimo robotu da uzun süredir var gayet gelişmiş bir teknoloji. Toyota’nın da kendine ait robotları var. Peki asıl soru şu, neden Tesla’nın robotunu bu kadar merak ediyoruz? Tesla olduğu için mi, yoksa arkasındaki teknoloji için mi?

Başarının Adı

Elon Musk, çılgın fikirleri, inovatif yaklaşımları, fütüristik istekleri ile ön plana çıkıyor. 21. yüzyılın en bilinen simalarından biri. Aynı zamanda girişimciler için de en iyi örneklerden.

Elon Musk’ın yükselişi ve zorluklara göğüs geren karakteristik özelliği dünyada birçok girişimciye örnek oldu. Musk’tan ilham alan bazı yönetici adayları, onun hayat başarısını kendilerine örnek aldılar. Paylaşımcı ruhu ve zorluklarla mücadele etme gücü şimdilerde insanlara başarının yolları olarak anlatılıyor.

Musk dünyada en çok takip edilen girişimcilerden biri. Gençlere ve yeni başlayanlara en önemli tavsiyesi; merak duygusundan asla vazgeçmemeleri. Nikola Tesla ve Albert Einstein gibi başarılı isimlerin hayat öykülerinin mutlaka okunmasını öğütlüyor. Geleceği İnşa Eden Adam, Muskmania ve Muhteşem Geleceğin Peşinde, Musk hakkında bilgi veren en önemli kitaplar arasında yer alıyor.

Exit mobile version