Tesla 54 bin aracını geri çağırıyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla bazı modellerindeki güvenlik riskleri nedeniyle ABD'de 54 bin aracını geri çağıracak.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla bazı araçlarını geri çağırma kararı aldı.  Buna göre;  Tesla bazı modellerindeki güvenlik riskleri nedeniyle ABD’de 54 bin aracını geri çağıracak.

Tesla Inc, bazı modellerin güvenlik riski oluşturan bazı kavşaklarda tamamen durmamasına neden olacak şirketin Tam Kendi Kendine Sürüş (Beta) yazılımına sahip 54 bin ABD aracını geri çağıracak.

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), geri çağırmanın bazı 2016-2022 Model S ve Model X, 2017-2022 Model 3 ve 2020-2022 Model Y araçlarını kapsadığını söyledi. NHTSA, bu özelliğin araçların durmadan tüm kavşaklardan geçmesine izin verebileceğini söyledi.

NHTSA, Tesla’nın bir kablosuz yazılım güncellemesi gerçekleştireceğini söyledi. Tesla konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Elon Musk’ın sahibi olduğu otomobil Tesla, bazı modellerinin kavşaklarda tamamen durmaması nedeniyle büyük bir geri çağırma kararı aldı.

Tesla, ABD’de Tam Kendi Kendine Sürüş yazılımına sahip olan 53 bin 822 araç geri çağıracak.

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), geri çağırmanın bazı 2016-2022 Model S ve Model X, 2017-2022 Model 3 ve 2020-2022 Model Y araçlarını kapsadığını belirtti. NHTSA’ya göre bu yazılım, araçların tüm kavşaklarda durmadan geçmesine izin verebilir.

NHTSA, Tesla’nın kablosuz bir güncelleme ile durumu düzeltebileceğini ve araçların servise girmesine gerek olmayacağını söyledi.

Tesla Hakkında

Tesla, Inc. veya kısaca Tesla, elektrikli araç tasarlayan, üreten ve satan Palo Alto, Kaliforniya merkezli bir Amerikan şirketi. Şirket aynı zamanda yenilenebilir/yeşil enerji ürünleri üreten kardeş şirketi olan SolarCity aracılığıyla evlere güneş paneli veya solar kiremit satarak araçları evde dahi temiz pil enerjisi depolanmasını sağlıyor. TSLA ismi ile NASDAQ borsasında işlem gören halka açık şirkettir. Tarihinde ilk defa 2013 birinci çeyreğinde hissedarlarına kar payı dağıtmıştır.

Temmuz 2003’te mühendis Martin Eberhard ve Marc Tarpenning tarafından “Tesla Motors” olarak kurulan şirketin adı, elektirik teknolojisine büyük katkılarından dolayı ünlü mucit ve elektrik mühendisi olan Nikola Tesla’dan gelmiştir. Mart 2015 itibarıyla, Tesla 2008 yılından bu yana yaklaşık 70.000 elektrikli araba teslim etmiştir.

Exit mobile version