Tesla 2021’de Hindistan’da

Elon Musk Tesla araçları

Hindistan Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari, “Tesla 2021 yılında Hindistan’da faaliyet gösterecek” dedi. Pazartesi günü bir ulusal gazete olan Indian Express’e verdiği bir röportajda yaptığı açıklamada bakan, elektrikli otomobil devi Tesla Inc, önümüzdeki yılın başlarında Hindistan’da olacağını ifade etti. Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, markanın Hindistan’da faaliyette olacağını doğruladı.

ULAŞTIRMA BAKANI TESLA MARKASININ HİNDİSTAN’DA OLACAĞINI AÇIKLADI

Bakan, gazeteye verdiği demeçte, elektrikli otomobil üreticisinin önce ülkede bir bayiliğe sahip olarak Hindistan lansmanına başlayacağını açıkladı. Ayrıca daha sonra ilk aşamadan gelen ilk geri bildirimlere dayanarak araç montajı ve üretimi yoluyla daha aktif bir varlığı düşünebileceğini söyledi.

Volkswagen elektrikli araç şarj robotu çıkarmaya hazırlanıyor

Tesla, konuyla ilgili henüz kesin bir açıklama yapmadı. Bakan’ın elektrikli otomobil üreticisi ile ileri görüşmelere dayanarak konuşup konuşmadığı belli değil. Ayrıca, Bakanın ofisi konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

HİNDİSTAN’DA TESLA İÇİN ALTYAPI SORUNU YAŞIYOR

Hindistan, artan enerji ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için petrole olan bağımlılığını büyük ölçüde azaltmak istiyor. Ayrıca kirliliği azaltarak karbon ayak izini azaltmaya çok hevesliydi. Ancak alternatif olarak elektrikli arabaları teşvik etme planı yavaşladı. Şarj istasyonları gibi imalat ve altyapı yatırımlarının olmaması…

Piyasaya sürülen ilk elektrikli otomobil modeli Tesla araçları ile ilgili bazı detaylar da ortaya çıktı. En ucuz olan Model 3 olacak ve fiyatları 74 bin 739 dolarcivarında seyredecek. Bu bilgi, Cumartesi günü Economic Times’ta yayınlanan bir haberden alınmıştır.

ELON MUSK TWITTER’DAN DOĞRULADI ANCAK OCAK AYI ZOR

Tesla’nın 2021’den itibaren yaklaşan Hindistan’ın piyasaya sürülmesine olumlu bir dönüş olarak, Pazar günü Tesla’nın İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, doğrulanmış Twitter kullanıcı adıyla haberi doğruladı. Ancak Ocak ayında olmayacağını söyledi.

Ekim 2020’de, Hindistan’ın Maharashtra eyaleti hükümeti, CEO Elon Musk’ın 2021’de alt kıtaya girmeyi ima etmesinden birkaç hafta sonra şirketi eyalete davet etti.

Exit mobile version