Telegram reklam ile para kazanma planını duyurdu

Telegram, 500 milyon aktif kullanıcı markasına yaklaştığını ve reklam aracılığıyla para kazanma planlarının olduğunu duyurdu. Bu ölçekte bir hizmeti çalışır durumda tutmak için şirket, kurucu ortağı Pavel Durov’un Telegram’daki halka açık kanalı aracılığıyla para kazanma planlarını duyurdu.

Durov, gelecek yıldan itibaren hizmetten para kazanmak için iki aşamalı bir plan hazırladı. Bunun ilk kısmı, iş veya uzman kullanıcılar için premium özellikleri tanıtacak. Mevcut tüm özellikler ücretsiz kalmaya devam ederken, hizmet daha talepkar kullanıcı tabanının ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bazı yeni özellikler sunacak.

Samsung Galaxy Chromebook 2 fiyatı sızdırıldı

Diğer kısım, kamu kanallarında reklamların tanıtımı olacaktır. Bu kanallar, bir birey veya bir grup insan tarafından yürütülen devasa açık grup sohbetleri gibidir. Herkesin katılmasına izin verir. Yıllar içinde, bu grupların popülaritesi, kullanıcıların onlara modern forumlar veya alternatifi olarak görmeleriyle birlikte gerçekten tavan yaptı. Discord gibi hizmetler.

TELEGRAM KENDİ REKLAM AĞINI KULLANACAK

Telegram, kendi reklam ağlarını kullanarak bu gruplardaki reklamları gösterecek. Bu da grup sahiplerinin şu anda manuel olarak yerleştirdiği tüm reklamlardan yayın olarak göndererek kurtulacaktır. Reklamlar uygulama içine entegre edilecek ve gönderi gibi görünmek yerine daha iyi bir arayüze sahip olacak.

Bire bir ve özel grup sohbetlerine gelince, bunlar reklamsız kalacak.

“TELEGRAM BAĞIMSIZ BİR ŞİRKET OLARAK KALACAK”

Durov, gönderisinde kullanıcılara Telegram’ın bağımsız bir şirket olarak kalacağına dair güvence verdi. Para kazanma konusunda attıkları adımlar, şirketin ayakta kalmasına yardımcı olacak. Ayrıca para kazanmak için onu satmak zorunda kalmayacaktır. Durov, sözlerini asla küçümsemeyen, platform sahipleri karları kullanıcı gizliliğine öncelik verdiğinde işlerin nasıl kötüye gidebileceğinin bir örneği olarak WhatsApp’a da işaret etti.

YENİ GÜNCELLEME DE DUYURULDU

Şirket ayrıca mobil platformlarda gruplara sesli sohbet desteği ekleyen büyük bir güncelleme yayınladı. Sesli görüşmelerin aksine, sesli sohbetler, insanların istedikleri gibi girip çıkabilecekleri ve içeride olanların konuşmaya devam edebilecekleri veya sadece diğerlerini dinleyebilecekleri açık bir ses kanalı gibidir. Arka planda sesli sohbet açıkken uygulamanın geri kalanını kullanmaya devam edebilirsiniz. Android’de, sesli sohbet etkinken ekranda kayan bir pencere öğesi görünecek ve bir sohbet baloncuğuna küçültülebilecek.

Bu özellik, Windows ve macOS’taki Telegram masaüstü istemcisinde de mevcut olacak.

Exit mobile version