Telegram Numara Gizleme Nasıl Yapılır?

Telegram numara gizleme işlemi nasıl yapılır? İşte anlık mesajlaşma uygulamasında numaranızı gizleyebilmeniz için yapmanız gerekenler!

Telegram, numara gizleme işleminin yapılabilmesini sağlıyor. Bu, gizliliğe önem veren kullanıcılar için oldukça büyük bir öneme sahip. Bu yazımızda popüler anlık mesajlaşma uygulamasında telefon numaranızı nasıl gizleyebileceğinizi açıkladık.

2013 yılının ağustos ayında kullanıma sunulan Telegram, özellikle son yıllarda dünya çapında çok popüler hâle geldi. Telegram, desteklediği 256 bit simetirk AES şifreleme, 2048 bit RSA şifreleme ve Diffie-Hellman güvenli anahtar değişimi teknolojileri sayesinde internet üzerinden iletişim kurmayı güvenli hâle getiriyor.

Gizlilik ve güvenliğe önem veren anlık mesajlaşma hizmetindeki kullanıcı dostu arayüz, uygulamanın çok kolay bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor. Uygulama, kullanıcıların hesaplarıyla ilgili bazı ayarlar yapabilmesine de imkân tanıyor.

Platformun sağladığı ayarlar arasında numara gizleme de bulunuyor. Bu özellik sayesinde numaranızı diğer kişilerin görmesini önleyebilirsiniz. Peki, söz konusu işlemi gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu işlem için rehberimize göz atmanız ve adımları uygulamanız yeterlidir.

Telegram Numara Gizleme Adımları Neler?

Telegram Numara Gizleme-1

Popüler anlık mesajlaşma uygulamasında numaranızı gizleyebilmeniz için ilk olarak Telegram’ı açmanız gerekiyor. Çok sayıda kişi tarafından kullanılan uygulamayı açtıktan sonra oturumunuz açık değilse hesabınıza giriş yapın.

Üyelik bilgilerinizi girerek hesabınıza giriş yaptıktan sonra anlık mesajlaşma uygulamasını açtıktan sonra sohbet pencerelerinin yer aldığı bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Uygulamanın ana sayfasında bulunan üç çizgi butonuna basın.

Üç çizgi butonuna bastıktan sonra çeşitli menülerin yer aldığı bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Bu sayfaya parmağınızı sağa doğru sürükleyerek de ulaşabilirsiniz. Bir sonraki aşamaya geçebilmek için ayarlar menüsünü görüntülemeniz gerekiyor.

Ayarlar sayfasında bulunan “Gizlilik ve Güvenlik” kategorisine girin. Bu kategoride hesabınız ile ilgili çeşitli ayarlar bulunuyor. Bu ayarlar içerisinden “Telefon numarası” bölümünü açın. Açılan sayfada “Telefon numaramı kimler görebilir?” kısmında “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hiç Kimse” olmak üzere üç farklı seçenek bulunacak.

Eğer telefon numaranızı hiçbir kullanıcının görmesini istemiyorsanız, söz konusu seçenekler arasından “Hiç Kimse” seçeneğini seçin. Bu adımı uyguladığınız takdirde telefon numaranız gizlenecektir.

Exit mobile version