Telefonunuz İçin En İyi Klavyeler

Bazen telefonunuzla birlikte gelen klavye uygulaması işinizi görmez. Neyse ki, Google Play Store’da ve Apple’ın App Store’unda eğlenceli temalar, yeni özellikler ve diğer diller için destek sunan binlerce alternatif var. Üçüncü taraf bir giriş cihazını kullanırken bastığınız tuşları takip eden ve diğer kötü amaçlı yazılımların risklerini bilmek de önemlidir; bu nedenle Apple çok uzun süredir üçüncü taraf klavye desteğine direndi. Yine de, bu günlerde üçüncü parti bir klavye, çıkartmalar, emojiler, akıllı metin yazımı ve daha fazlası dahil olmak üzere en son özelliklerin güncel kalması için bu bir gerekliliktir.
Android için en iyi klavyeleri bulmanız için, yalnızca mükemmel özellikler sunmakla ve harika görünmekle kalmayıp, kullanıcı güvenliğiyle ilgili güçlü bir geçmişe ve güçlü gizlilik politikalarına sahip olmasını da ön plana aldık. Daha az bilinen ya da yeni bir klavye uygulamasıyla çalışmaya karar verirseniz, bilgilerinizi korumak için yalnızca klavye uygulamaları için değil, Google Play Store’dan ve ötesindeki tüm uygulamalardan korunmak için göz önünde bulundurmanız gereken önlemlere de bakacağız.

 Güvenlik kaygıları

 
Bazı klavye uygulamaları cihazınızda güvenlik tehditleri oluşturduğundan, indirdiklerinize dikkat edin. Kötü amaçlı yazılımlardan kaçınmanın en kolay yollarından biri Google Play Store’dan şaşmamaktır. Başka bir yerden indirdiğiniz uygulamalar, başka bir yerde bulamayacağınız işlevleri sağlaması açısından harika olabilir, ancak bu programlar Google tarafından kötü amaçlı yazılım veya virüs için kontrol edilmemişlerdir. Bir uygulamanın kökeninden tam olarak emin değilseniz, cihazınıza erişmesi için ona izin vermek büyük bir hata olur.

iOS uygulamaları

iPhone’un otomatik düzeltme işlevi, iOS kullanıcıları için sonsuz bir eğlence ve hayal kırıklığı kaynağıdır. Çoğu kullanıcı büyük olasılıkla durup düşünmese de, Apple’ın klavyesi kısmen bu hata komedisi nedeniyle suçlanıyor. Bazen o kadar sinirlenebilirsiniz ki, otomatik düzeltme özelliğini tamamen kapatmak isteyebilirsiniz.
Haziran 2014’ten beri iOS kullanıcıları çılgınlar gibi alternatif klavyeler indiriyorlar. Size iPhone için en iyi klavyeleri de sunacağız.

Gboard


Android ve iOS – ücretsiz
Bu grubun en gösterişlisi değil, ancak en üst düzey Google entegrasyonu ve gizlilik güvencesi istiyorsanız, Google’ın kendi hafif klavyesiyle yanlış bir şey yapamazsınız. Cihazınıza bağlı olarak, bu zaten mevcut bir klavye olabilir. Klavye tonlarca dil desteği sunuyor, yüzlerce kullanışlı sembol ve ifade için yerleşik emoji desteği de veriyor. Yazmak için klavyeyi hızlıca kaydırabilirsiniz, ancak asıl çekim noktası, bir sohbeti bırakmadan Google’a bir şey sorma yeteneğidir. Web’de arama yapmak için Google simgesine dokunmanız yeterlidir. Bir sayı satırı ekleme gibi pek çok özelleştirme seçeneği ve tek elli mod ve ses girişi gibi diğer ekstra özellikler var. Google tarafından geliştirildiğinden, bu uygulamada kötü amaçlı yazılım, reklam yazılımı veya kötü amaçlı şeyler hakkında endişelenmenize gerek olmadığını biliyorsunuz. Kişisel sözlüğünüz Google hesabınıza bağlıdır, böylece Gboard’u yüklediğiniz herhangi bir cihazda onu hazır bulursunuz.

Thumbly Keyboard


iOS – $2
Her zaman kendinizi bir elinizle yazarken buluyor, ama sadece bir başparmak ile kolayca yazabilmek mi istiyorsunuz? Şanslısınız. Şimdiye kadar aradığınız klavyenin adı Thumbly olabilir. Ekranın bir köşesinden klavye çıkar, her şeyi tek bir parmağınızla yapmanıza izin verir. Ayrıca ellerinizi kolayca değiştirebilir ve otomatik düzeltme özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Büyük harf tuşlarına basmanıza ve tekrar kaldırmanıza izin veren özel kaydırma hareketleri de var.

SwiftKey


Android ve iOS – ücretsiz
SwiftKey, Google Play Store’da oldukça yüksek puan almış ve sadık hayran toplulukları, yüksek doğruluk oranlarına ve tahminsel emoji özelliklerine sahip olacak. Aynı zamanda, iki dilli insanlar için harika olan, cümle ortalarında diller arasında zahmetsizce geçiş yapılmasını sağlıyor. SwiftKey, giriş bilgileri ve kredi kartları gibi hassas verileri korurken, klavyenin yazım alışkanlıklarınızı öğrenmesine yardımcı olmak için verileri dikkatlice ayıran güçlü bir gizlilik politikasına sahip. Bu verilerin kontrolünü size bırakıyor, böylece bulut hizmetlerine kolayca girebilir veya bilgilerinizi kaldırabilirsiniz. Ayrıca tonlarca tema ve diğer özellikler sunuyor. App Store’da da bulabilirsiniz.

Phraseboard Keyboard


iOS – Ücretsiz
Phraseboard, onları kaydetmenize ve hızlıca yanıtlamak için bu cevaplardan birini seçmenize izin vererek, aynı yanıtları tekrar tekrar yazma gibi sıkıcı bir işten sizi kurtarmayı amaçlamaktadır. En çok kullanılan özelleştirilmiş ifadelerinizi oluşturabilir ve onları kategorilere göre sıralayabilirsiniz. iPhone’unuzla ne yapıyorsanız yapın, yeni ifadeler oluşturmak için Phraseboard aracına hızlıca erişebilirsiniz. Bu klavyeyi yeniden yüklemeniz gerektiğinden endişe etmeyin, çünkü tüm terimleriniz  iCloud ile senkronize edilir.

AI.Type Keyboard


Android – $4
Diğer pek çok klavyede olduğu gibi, AI.Type Keyboard bir sonraki kelime tahmini ve tamamlama, otomatik düzeltme ve otomatik olarak emoji önerme gibi özelliklere sahip. Renkler, fontlar ve arka planlar ile de onu kişiselleştirebilir ve klavyenin tertibini siz düzenleyebilirsiniz. Yazış tarzınızı öğrenerek yazma stilinize uyarlar. Birçok dili destekler ve ana klavye ekranından çıkmak zorunda kalmadan, sayıları, emojileri veya noktalama işaretlerini yazmak için kullanabileceğiniz çok kullanışlı bir üst satır sağlıyor. Bir klavyeye $4 ödemekte tereddüt ediyorsanız, ücretsiz sürümü de deneyebilir ve paranın değip değmeyeceğini görebilirsiniz.

Multiling O Keyboard


Android – Ücretsiz
Bu klavye, kendi ana dillerini destekleyen üçüncü taraf klavyeleri bulmakta zorlanan uluslararası okuyucularımız için bir zorunluluktur. Multiling O Keyboard, 200’den fazla dili desteklemektedir. Düzeni ve klavye görünümünü seçmenize izin veriyor. Ayrıca kaydırma ve emojiyi destekliyor. Dört ve beş satırlık düzenler sunuyor ve ayrıca QWERTY, DVORAK, AZERTY arasında geçiş yapabilir veya hatta kendi düzeninizi tasarlayabilirsiniz.

Fleksy


Android ve iOS – Ücretsiz
Fleksy klavyesi, iki kez en hızlı mesajlaşmayla dünya rekorunu kırmak için kullanıldı, bu yüzden çabuk tepki süreleri ve hız için özelleştirme sizin için önemliyse, bu sizin için bir klavyedir. Ayrıca ücretsizdir ve herhangi bir can sıkıcı reklam programı ile gelmiyor. Harfleri kaydırmak veya çizmekten ziyade, sözcükleri silmek veya otomatik düzeltme seçeneklerini seçmek için yaptığınız gibi dokunarak kullanıyorsunuz. Klavyeyi ihtiyaçlarınız doğrultusunda küçültebilir veya büyütebilir, ayrıca renklerini ve düzenini değiştirebilirsiniz. Fleksy’nin gizlilik politikası da sağlam ve klavyenin hangi bilgileri görebildiğini açıkça belirtmektedir. Rahatsız bulduğunuz programları devre dışı bırakmanıza bile izin veriyor.

Minuum


Android ve iOS – $4
Minuum ile kullanıcılar daha hızlı yazabilir, daha fazla ekranı görebilir ve otomatik düzeltme denetimini ellerine alabilirler. Minuum, yazdığınız her kelimeyle daha fazlasını öğrenen akıllı bir klavyedir. Güçlü otomatik düzeltme aracına güvenebilir, birden fazla kelime tahmininden birini seçebilir veya otomatik düzeltmeyi tamamen kapatabilirsiniz. Minuum, küçük cihazlarda rahatça yazmak için optimize edilmiş bir klavye. Uygulama tek elle veya yatay modda yazmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Klavyede bulunan özelliklerden bazıları akıllı emoji, 13 dilde uluslararası dil desteği, klavye kısayolları, sözlük kontrolü ve çok daha fazlasıdır.

Touchpal


Android – Ücretsiz
TouchPal da yaklaşık 10 yıldır görülüyor ve uzun süredir devam eden bir uygulama olarak sağlam bir güvenlik ve gizlilik politikası sağlıyor. Ücretsiz uygulama ayrıca, ses tanıma, emojiler, çıkartmalar, tek dokunuşla yazma ve diğer şık hileler gibi özelliklere sahip. Reklam amaçlı küçük bir uygulama mağazası da içeren dahili bir mağaza yoluyla eklentileri yönetiyor. Hatta kendi yapay zeka yardımcısı da var. Ancak, yıllık bir abonelik (5 $) ücreti ödemezseniz, uygulama tam ekran reklamlarla dolu olarak geliyor. En azından, cihazınızı ele geçirecek herhangi bir reklam veya başka uygulama içermiyor.

Go Keyboard


iOS – Ücretsiz
Go Keyboard size bir sonraki kelime tahminini, kaydırarak yazmayı, emojileri ve çıkartmaları sağlar. Bu klavye, temalar, özel arka planlar ve hatta tuş tonları ve fontlar ile çok özelleştirilebilir. Go Keyboard’u öne çıkaran şey, desteklediği etkileyici dil sayısıdır. Ücretsiz sürüm 40’tan fazla dili destekliyor ve hatta 60’tan fazla dili destekleyen ücretli bir Pro sürümü bile var. İngilizce veya İspanyolca dışında başka bir dilde bir klavyeye ihtiyacınız olan bir ülkede bulunuyorsanız, özellikle Tay dili, Urduca ve Litvanya dili gibi yabancı dillere ihtiyaç duyuyorsanız, bu en çok sizin için yararlı bir klavye olacaktır. Kesinlikle denemek isteyeceksiniz.


  Bu yazı, Appusers dergisinin Mayıs sayısından alınmıştır.

Exit mobile version