Telefondaki Uygulamalar Çöküyor, Çözümü Nedir?

Telefondaki uygulamalar çöküyor, nasıl düzeltilir? Çöken uygulamalar için başvurabileceğiniz yöntemleri sıraladık.

Telefondaki uygulamalar çöküyor diyorsanız öncelikle bunun sebebini saptamanız gerekiyor. Android, özgür yapısı sayesinde kullanıcılara indirilebilecek çok sayıda uygulama sunuyor. Ücretsiz kategori altında sayısız uygulama mevcut ve bu uygulamaların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Uygulamaların çökmesi genellikle uygulama geliştirme aşamasında meydana gelen sorunlardan kaynaklı olsa da bazen cihaz tarafındaki aksaklıklardan da yaşanabiliyor. Sorunun geliştirme tarafındaki bir sorundan değil de geliştiriciden bağımsız bir sorun olup olmadığını öğrenmek için aşağıdaki çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

Telefondaki Uygulamalar Çöküyor, Ne Yapılmalı?

Telefondaki Uygulamalar Çöküyor, Ne Yapılmalı?

Telefondaki uygulamalar çöküyor, ne yapmam gerekiyor diyorsanız yukarıdaki yöntemleri deneyerek çözüme ulaşıp ulaşamayacağınızı kontrol edin. Bu adımların nasıl gerçekleştirileceğini bilmiyorsanız aşağıda her bir yöntemi detaylı olarak ele aldık.

1. Uygulamayı Zorla Durdurma

Yukarıdaki adımlar telefondan telefona değişiklik gösterse de izleyeceğiniz yolda çok büyük bir farklılık olmayacaktır.

2. Telefonu Yeniden Başlatma

Telefonda durduk yere çöken uygulamaları düzeltmenin başka bir yolu da telefonu yeniden başlatmaktan geçiyor. Telefonu yeniden başlatmak, arka planda yürütülen işlemlere son verip telefonu yeniden başlatır. Telefonu yeniden başlattığınızda ayrıca hafıza da temizlenir.

3. Uygulamanın Verilerini Temizleme

4. Uygulamanın Güncel Olup Olmadığını Kontrol Etme

5. Uygulamayı Silip Yeniden Yükleme

6. Uygulamaya Verilen İzinleri Kontrol Etme

Android artık uygulamaların istediği izinleri reddetmenize olanak tanıyor. Uygulamaların istediği izinleri vermeseniz de çalışmaları gerekiyor fakat bazı uygulamalar istenen izinlerin tamamını reddettiğinizde çalışmayabiliyor.

Uygulamanın alternatifi varsa alternatifini kullanın, alternatifi yoksa uygulamaya gerekli izinleri verin.

7. Ön Belleği Temizleme

8. Depolama Alanını Kontrol Etme

Uygulamanın çalışmamasının ve hatta kapanmasının başka bir nedeni de cihazınızda yeterli depolama alanının olmaması olabilir. Depolama alanınızı boşaltmak için gereksiz uygulamaları kaldırın.

9. Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürme

Bu yöntemlerin hiçbiri işinize yaramadıysa son çare olarak telefonu fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce telefonunuzdaki önemli verileri yedeklediğinizden emin olun çünkü bu işlemin geri dönüşü yok.

Exit mobile version