Telefonda Olması Gereken Uygulamalar

Telefonda olması gereken uygulamalar neler? Bu sorudan yola çıkarak indirmeniz gereken tüm uygulamaları sıraladık.

Her telefonda olması gereken uygulamalar arasında hangi uygulamalar yer alıyor? Bu soru, yeni bir akıllı telefon alanların en çok sorduğu soruların başında geliyor.

Uygulama mağazaları her geçen gün biraz daha büyüyor. Her gün yeni bir uygulama geliştiricisi, uygulamasını Play Store ve App Store gibi mağazalara sürüyor. Bu kadar çok uygulama varken kararsızlık yaşamamak işten bile değildir.

Bu liste ile tam olarak bu karmaşıklığı ortadan kaldırıyoruz. Yeni bir telefon aldıysanız mutlaka indirmeniz gereken uygulamaların tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Telefonda Olması Gereken Uygulamalar Neler?

Akıllı telefona indirilmesi gereken uygulamalar yukarıdakilerle sınırlıdır. Dilerseniz bu uygulamaların telefonda neden olması gerektiğine değinelim.

Telefonda Olması Gereken Uygulamalar Neler?

1. Photoshop Express

Akıllı telefon kullanıp Instagram ve benzeri sosyal medya platformlarını kullanmayan insan sayısı giderek düşüyor. Siz de dijital varlığınızı bu platformlarda gösteriyorsanız Photoshop Express’i mutlaka telefonunuzda bulundurmalısınız.

Bu uygulama, tek bir dokunuşla fotoğrafları düzeltmenizi, fotoğraflardan kolaj oluşturmanızı, fotoğraflara birbirinden göz alıcı efektler uygulamanızı sağlar.

2. Candy Camera

Pek çok kullanıcı, akıllı telefon ile gelen kamera uygulamasını pek kullanmak istemiyor. Siz de bu kullanıcılardansanız Candy Camera gibi çeşitli özellikler sunan, daha çok selfie için uygun kamera uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

3. Puhu TV

Telefonu akıllı olmasına rağmen telefonunu sadece görüşme yapmak için kullanan çok fazla insan kalmadı. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar ile neredeyse eş değer hâle geldiği için film, dizi izlemek de dahil olmak üzere pek çok aktivite için kullanılıyor.

Puhu TV de boş zamanınızı film ve dizi izleyerek geçirmenizi sağlayacak, içerik bakımından oldukça zengin bir uygulamadır. Film ve dizi izlemekten hoşlanıyorsanız telefonunuzda bulundurmanızda fayda var.

4. DuckDuckGo

Android işletim sistemli akıllı telefonlarla gelen Chrome’u kullanmak zorunda değilsiniz. Güvenlik ile ilgili endişeleriniz varsa bunun yerine DuckDuckGo’yu tercih edin. Bu, internette daha güvenli bir şekilde gezinmenizi sağlayacaktır.

5. Meditopia

Uykuya dalmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Biraz sakinleşmek iyi gelecektir. Bunun için de Meditopia’yı tercih edebilirsiniz.

6. Evernote

Hayat artık hiç olmadığı kadar hızlı akıyor. Dün ne yaptığınızı bir kenara bırakın, iki dakika öncesini bile unutabiliyorsunuz. Evernote gibi bir uygulama kullanmanın faydasını da zaten burada görüyorsunuz. Bu uygulama, yapılacaklar listesi oluşturmanızı ve aklınıza bir fikir geldiğinde hemen not almanızı sağlıyor.

Uygulamanın en iyi yanı da çapraz platform desteğine sahip olmasıdır. Android telefonunuzda kaydettiğiniz bir nota bilgisayarınızdan da ulaşabiliyorsunuz.

7. Video Düzenleyici – YouCut

Daha önce de değindiğimiz üzere sosyal medya platformlarını, YouTube gibi platformları kullanıyorsanız video ve fotoğraf düzenleme uygulamaları olmazsa olmazlar kapsamına giriyor. YouCut ise videolar üzerinde hemen hemen her türlü temel işlemi gerçekleştirmenizi sağlıyor.

8. e-Devlet Kapısı

e-Devlet Kapısı, www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan hizmetlere erişmenizi kolaylaştırmak için geliştirilmiş bir uygulamadır. e-Devlet’i sık sık kullanıyorsanız bu uygulamayı telefonunuzda bulundurmanızı öneriyoruz.

9. MHRS

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması, sadece birkaç dakika içinde randevu almanızı sağlıyor.

10. WhatsApp / Telegram / Signal

WhatsApp Messenger, Telegram ve Signal, mesajlaşma uygulamalarıdır. Türkiye’de ve dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması ise WhatsApp’tır. Yine de aralarında güvenlik bakımından önemli bir fark bulunuyor.

Daha önce bu uygulamalardan hangisini kullanacağınıza karar vermenizi kolaylaştıracak Signal, WhatsApp ve Telegram karşılaştırması yapmıştık. Bu karşılaştırmayı inceleyebilir, güvenlik bakımından hangisinin daha iyi olduğunu öğrenip ona göre indirme işlemini başlatabilirsiniz.

Exit mobile version