Telefon ses yükseltme rehberinde yer alan teknikler ile akıllı telefonunuzun azami ses seviyesinin üzerine çıkmanız mümkündür. Telefonumun sesi neden az çıkıyor ve benzeri soruların yanıtını arıyorsanız aşağıdaki yöntemlere göz atmanız, sorunu çözmeye yönelik atabileceğiniz iyi bir adım olacaktır.
Telefonlardan gelen ses neredeyse hiçbir zaman kullanıcının istediği seviyede çıkmamaktadır. Ses kalitesi de benzer şekilde çoğu zaman kullanıcının istediği ses kalitesi ile uyuşmamaktadır. Bununla birlikte telefonunuzun hem ses seviyesini arttırmanın hem de kalitesin iyileştirmenin bazı yolları vardır.
Telefon Ses Yükseltme Nasıl Yapılır?
- Telefonunuzun ses seviyesini kontrol edin.
- Hoparlörün tıkanıp tıkanmadığından emin olun.
- Telefon kılıfının hoparlörü engelleyip engellemediğini kontrol edin.
- Daha kaliteli ses deneyimi sunan müzik dinleme uygulaması kullanın.
- Müzik dinleme uygulamasının ses kalitesini en üst düzeye getirin.
- Akıllı hoparlör kullanın.
- Telefon ses yükseltme uygulaması kullanın.
Yukarıdaki yöntemler, akıllı telefonun ses düzeyini arttırmanın bilinen ve en iyi sonuç veren yöntemleridir. Bu yöntemleri şimdi detaylı şekilde ele alalım.
1. Ses Seviyesini Kontrol Etme
Başlangıç olarak telefonunuzun ses seviyesini kontrol etmek iyi bir adım olacaktır. Akıllı telefonlar, kulaklık takılı olduğunda farklı, takılı olmadığında farklı ses seviyesine sahiptir. Kulaklığınız takılıyken en üst düzeyde olan ses, kulaklığı çıkardığınız zaman çok az seviyede olabilir.
Telefonunuzun ses seviyesini kontrol etmek için “Ayarlar > Ses” yolunu takip edin. Bununla birlikte bu yolun akıllı telefondan akıllı telefona değişebileceğini de unutmayın.
2. Hoparlörü Kir ve Tozdan Arındırma
Hoparlörünüz kir ve toz dolayısıyla size maksimum sesi veremeyebilir. Kir ve tozları temizlemek için maliyet bakımından en uygun yöntem, boya fırçası kullanmaktır. Küçük bir boya fırçası ile telefonunuzun deliklerini kapatan toz ve kiri temizleyebilirsiniz.
3. Telefon Kılıfını Kontrol Etme
Telefon sahipleri genellikle telefonunu korumak için kılıf kullanır. Bu kılıflar her ne kadar koruyucu özellik taşısa da bazı sorunlara yol açma potansiyeli taşıyor.
Örneğin kılıfınız delikleri kapatıyorsa doğal olarak telefonda çalan bir müzik ya da videodan gelen bir ses beklediğiniz gibi yüksek seste çıkmayabilir. Sorun bundan kaynaklıysa deliklere yeterli açıklık sunan bir kılıf satın almayı düşünebilirsiniz.
4. İyi Bir Müzik Dinleme Uygulaması Seçme
Müzik dinleme uygulaması, uygulamada yer alan müziğin ses seviyesi de kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen etkenlerdendir. Spotify ve benzeri yüksek kaliteli müzik dinleme deneyimi vadeden ve bunu yerine getiren uygulamaları kullanabilirsiniz.
5. Uygulamaların Ses Kalitesini Arttırma
Spotify gibi müzik dinleme uygulamaları, varsayılan olarak en düşük kalitededir. Bu çoğunlukla veri tasarrufundan kaynaklı olsa da kullanıcı bu kalitenin üstüne çıkıp çıkmamakta özgür bırakılmaktadır.
6. Akıllı Hoparlör Kullanma
Başka bir telefon ses yükseltme yöntemi de telefonu bir akıllı hoparlöre bağlamaktır. Bu özellikle kulaklık kullanmaktan hoşlanmayanların seveceği bir yöntem olmakla birlikte telefondan az ses gelmesini de çözüme kavuşturacaktır.
7. Telefon Ses Arttırma Uygulamaları Kullanma
Google Play Store gibi uygulama mağazalarında telefonun sesini arttırdığını iddia eden pek çok uygulama bulunmaktadır. Bunların çoğu ses seviyesini çok üst seviyeye çıkarmasa da kullanıcı deneyiminde önemli bir farklılık oluşmasını sağlamaktadır.
Yine de bunların bir üçüncü taraf uygulama olduğunu ve sizden istenen izinleri sorgulamanız gerektiğini belirtmemiz gerekiyor.