Telefon IP Adresi Değiştirme Nasıl Yapılır?

Telefon IP adresi değiştirme işlemi için hangi adımları takip etmek gerekiyor? Bu sorudan yola çıkarak merak edilenleri yanıtladık.

Telefon IP adresi değiştirme işlemi genellikle IP başına belirli hakka sahip olmak gibi çeşitli kısıtlamaları atlamak veya bölge kısıtlamalarından kurtulmak isteyenlerin nasıl gerçekleştirileceği ile ilgili soru işaretlerinin bulunduğu bir işlemdir.

Bazı uygulama ya da hizmetleri kullanırken IP adresinize bağlı olarak sınırlandırılırsınız. Örneğin bir platformda IP adresi başına sadece 3 yazı okumakla sınırlandırılmanız mümkündür. Bu tür hizmetler çerezleri ya da IP adresini baz aldığı için çerezleri sıfırlamak işe yaramadığında yeni IP adresi alma yoluna gidebilirsiniz.

Ev ağınıza Wi-Fi ile bağlı olduğunuzda modemin güç düğmesine basıp 15 saniye beklemeniz ve ardından güç düğmesine bir kez daha basmanız, IP adresinizin değişmesi için yeterlidir. Bu size uğraştırıcı gelirse modem arayüzünden de modemi yeniden başlatabilirsiniz.

Söz konusu mobil ağ olduğunda güç düğmesine basarak yeniden başlatacağınız bir modem olmadığından ne yapacağınızı bilmeyebilirsiniz. Aslına bakarsanız mobil IP değiştirme adımları bağlı olunan ev ağının IP adresini değiştirmekten çok daha basittir.

Bu yazının sonunda hem mobil veri IP adresi nasıl değiştirilir sorusunun cevabını hem de geçerli IP adresini nasıl öğrenebileceğinizi ya da gizleyebileceğinizi öğreneceksiniz.

Telefon IP Adresi Değiştirme Adımları Neler?

Telefon IP Adresi Değiştirme Adımları Neler?

iPhone ve Android’de mobil IP adresini değiştirmek için kullanılacak özellik aynıdır. Uçak modu, yeni bir IP adresi almanızı sağlar. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, uçak modunu etkinleştirdikten sonra gelen aramalara cevap veremeyecek olmanızdır. Bu nedenle uçak modunun açık kalacağı süre ne kadar kısa olursa o kadar iyi olacaktır.

Telefon IP Adresi Öğrenme Adımları

Android ve iOS işletim sistemli telefonlarda IP adresini öğrenmek için Google’ı kullanabilirsiniz. Bunun için Google’da “what is my ip” şeklinde arama yapmanız yeterlidir.

Telefon IP Adresi Gizleme Nasıl Yapılır?

Telefonda IP adresini gizlemek için VPN kullanmanız gerekiyor. Tabii ki her VPN sağlayıcısının da güvenli olmadığını göz önünde bulundurmalısınız. Ücretsiz VPN programları listemizde Android ve iOS ile uyumlu olarak çalışan VPN hizmetlerini bulabilirsiniz.

Exit mobile version