Tecno Watch 1 Özellikleri (İnceleme)

Süper mütevazı fiyata ‘her şey bir arada’ akıllı saat: Tecno Watch 1. İşte bu akıllı saatin özellikleri ve tüm detayları...

Tecno Watch 1 akıllı saati test merkezimizin konuğu oldu. Akıllı saatler, dijital hayatın uzun yıllardır içinde. Segmentin birçok üreticinin iddialı modelleri ile zengin bir rekabet sahası ile geldiğine de şüphe yok. Bu kapsamda geniş bir fiyat skalası söz konusu ve sunulan özellikler de buna bağlı olarak değişebiliyor. Ancak bazen konunun son derece farklı yaklaşım içerisindeki üreticilerle ‘farklı’ bir hal aldığına da tanıklık edebiliyoruz. İşte bu noktada bizi neredeyse ‘şok eden’ üretici Tecno oldu.

Test merkezimizde ağırladığımız Tecno Watch 1 modeli ile eksiksiz bir akıllı saat deneyimine merhaba dedik. Tasarımından teknolojisine bu denli sofistike bir akıllı saat deneyimi beklemediğimizi baştan belirtmeliyiz. Peki Tecno Watch 1, beğenimizi neden bu kadar yüksek seviyede kazandı?

Tasarımı ile başlıyoruz. Keyifli, dikkat çekici ve genel itibarıyla bir hayli iyi göründüğünü belirtelim. Gövdenin silikon kordonu ile buluştuğu nokta, sağ tarafındaki fiziksel düğmesi, cilt dostu materyal kullanımı, geniş ekranı, ekranın etrafını saran ince çerçevesi ile eksiksiz. Şimdi sırada teknolojisi var…

Watch 1, görsel olarak daha fazla keyif almanız ve sorunsuz bir şekilde gezinmeniz için kullanıcı deneyimini optimize etmek üzere 1.3 inç net ekrana sahip. Renkler, kelimeler, simgeler ve detaylar net olarak ve orijinal halleriyle gösteriliyor. Şık kavisleri ve hassas montaj işçiliği, daha iyi kavrama ve daha rahat bir kullanım deneyimi sunuyor.

İşte Akıllı Saatin Özellikleri

Yüksek hassasiyete sahip sıcaklık sensörü ve Yapay Zeka algoritmalarıyla donatılan Watch 1, vücut sıcaklığınızı gerçek zamanlı olarak ölçüp gösteriyor. Watch 1, vücut sıcaklığınız 37,5 derecenin üstüne çıktığında anında uyarı gönderiyor. Yüksek hassasiyette kalp atış hızı sensörüyle kalp atış hızı değişiminizi daha rahat bir şekilde takip etmenizi sağlıyor. Ayrıca yeni geliştirilen sensörü ve algoritmasıyla kan basıncı ve kan oksijen ölçümünü destekliyor.

Akıllı uyku izleme algoritması ile donatılan Watch 1, 22:00-08:00 saatleri arasında uyku sürenizi ve durumunuzu otomatik olarak kaydediyor. Sağlıklı bir uyku alışkanlığını sürdürmek için kapsamlı veri analizleri ediniyorsunuz. Arama hatırlatıcı ve mesaj bildirimini cep telefonunuzla senkronize ederek saatinizin farklı sosyal yazılımlardan gelen arama ve mesajları size anında göstermesini sağlıyor, hiçbir bilgiyi kaçırmıyorsunuz.

Egzersiz veri takibi özelliği ile daha detaylı ve sağlıklı bir şekilde fitness egzersizi yapıyorsunuz. Watch 1’de birden fazla spor modu var. Watch 1 mesafe, kalori, kalp atış hızı gibi tüm egzersiz verilerinizi kaydedip telefonunuzla senkronize ediyor.

200 mAh pil, 8-9 gün boyunca günlük kullanım sağlıyor. Yeniden şarj etme sıklığı konusunda endişelerinizi azaltıyor.

Watch 1 ekranında yukarı/aşağı/sağa/sola kaydırabilir, çoklu yerleşik arabirimleri aracılığıyla farklı işlevlere ulaşabilir ve bunları çalıştırabilirsiniz. Kronometre, hesap makinesi, fotoğraf makinesini uzaktan kontrol ve daha birçok işlevi etkinleştirilebiliyorsunuz. Ayrıca çeşitli hatırlatma işlevleri sunuyor. Son olarak akıllı telefonunuzla bağlantı kurduktan sonra, akıllı Watch 1 aracılığıyla önceki veya sonraki şarkıyı çalabilir/duraklatabilir/seçebilirsiniz.

Tecno Watch 1 Akıllı Saatin Artıları

 

 

 

Exit mobile version