TCL Tab 10s

TCL ülkemizde yakın zamanda etkinliğini artıran mobil üreticilerden biri. TCL’i, sahibi olduğu mobil teknolojinin ikonik efsanesi Alcatel markasıyla yakından tanıyoruz. TCL, Avrupa pazarında artık sadece Alcatel markasıyla değil, kendi markasıyla da bulunmak istiyor. Hem mobil, hem de tablet pazarında çeşitli modellerle öne çıkan bu markanın en yeni tablet bilgisayarı TCL Tab 10s’i gelin yakından tanıyalım.

TCL Tab 10s modeli bizi 10.1 inç’lik ekranıyla karşılıyor. IPS panelin kullandığı bu ekran 2000×1920 çözünürlükte. Tabletin kalınlığının yalnızca 8,3 mm olduğunu görüyoruz. Bu da 10 inç seviyesindeki büyük bir tabletin kullanımını kolaylaştıran önemli detaylardan bir tanesi olarak artı puanı alıyor.

TCL Tab 10s, gücünü Mediatek MT8768 modeli 8 çekirdekli işlemcisinden alıyor. İki farklı varyasyonda sunulan tableti 3 GB RAM + 32 GB depolama ya da 4 GB RAM + 64 GB depolama konfigürasyonuyla tercih edebilmek mümkün. Biz 4 GB’lık alternatifi deneyimleme imkanı bulduk.

 

Android 10 işletim sisteminin kullanıldığı tablette ayrıca nano SIM kart ve micro SD hafıza kartı kullanımı da mümkün olacak. Fakat bu tabletin Türkiye pazarına sunulup sunulmayacağı, sunulsa bile nano SIM desteğini koruyup korumayacağı henüz netlik kazanmadı.

Tabletin ön ve arka kameraları tek lensten oluşan geleneksel bir yapıya sahip. Arka kameranın 8MP çözünürlüğe ve 1080p 30 FPS video kaydı yapabildiğini görüyoruz. Selfie kamerası da 5MP çözünürlüğe ve 1080p 30 FPS video kaydı alabilme özelliklerine sahip. Ses konusunda önemli bir iyileştirmeyle karşımıza çıkan tabletin çift hoparlör kullandığını görüyoruz ki bu durum özellikle medya oynatırken ciddi anlamda pozitif bir kullanıcı deneyimi yaratıyor. Dilerseniz şimdi de tabletin diğer özelliklerine değinelim…

Tablette Wi-Fi a/b/g/n/ac ve çift bant desteği bulunuyor. 3.5mm kulaklık girişinin de unutulmadığı bu modelde kablolu kulaklıklarınızı herhangi bir dönüştürücüye gerek kalmadan kullanmaya devam edebilirsiniz. Bluetooth 5.0 desteğinin de sunulduğu tablet, bağlantı teknolojilerini günlük kullanımda gayet yeterli derecede karşılayabiliyor. Ayrıca tablette USB Type-C girişinin bulunduğunu da ilave edelim. Pil tarafında TCL Tab 10s modeli 8.000 mAh kapasiteli Li-Po bataryasıyla geliyor. Pek çok tablette olduğu gibi çıkarılabilir olmayan bu bataryayı şarj etmek için 18W hızlı şarj adaptörü de beraberinde geliyor; yani tablette hızlı şarj özelliğinin de mevcut olduğunu görüyoruz.

TCL Tab 10s koyu gri (füme) ve gümüş renk seçenekleriyle geliyor. Bu tablet, büyük ekranlı fakat ince bir günlük kullanım tableti arayan kullanıcılar için oldukça başarılı görünüyor. Sahip olduğu bağlantı teknolojileri gayet günümüz standartlarında ve yeterli. TCL’nin bu yeni tabletin tanıtımını Ocak ayında yaptığını ve kısa süre önce de piyasaya sunuduğunu da belirtelim.

Artılar:

Fiyat

Tasarım

Ekran

Ses


 

Exit mobile version