TCL Plex

Daha çok ürettiği televizyon ve panelleri ile dikkat çeken Çinli TCL firması akıllı telefon sektöründe de iddialı adımlar atmaya devam ediyor. Blackberry ve Alcatel’in haklarına sahip olduktan sonra yeni modellerini teknoloji severler ile buluşturan şirket, son olarak IFA 2019’da tanıttığı TCL Plex modelini Türkiye’de de satışa sundu.

Kısa bir süre önce satışa sunulan ve bizlerin de hızlıca test merkezimizde ağırladığımız akıllı telefon, orta segmentte iddialı bir konuma yer almayı hedefliyor. Cihazın işlemci özellikleri ve kamerası son dönemde tanıtılan rakiplerinden geri planda kalmazken ekran tarafında ise oldukça iddialı görünüyor.

Ekran üreticisi olmasının avantajlarını kullanan TCL, cihazda iyi bir deneyim sunan ekran kullanmayı başarmış. Cihaz 6.53 inç ekrana ve Full HD+ çözünürlüğüne sahipken aynı zamanda TCL tarafından geliştirilen NXTVISION teknolojisi sayesinde segmentine göre üst düzey bir görüntü performansı sunabiliyor. Bu teknoloji sayesinde daha canlı renkler sunan TCL Plex, tasarım açısından da beğeni topluyor. Delikli ekran kullanan cihazlar arasında yer alıyor.

Snapdragon 675 işlemci ile gelen TCL Plex, bu yönüyle de orta/üst segmentte konumlanabiliyor. Diğer markalarda görmeye alıştığımız iki farklı RAM ve depolama seçeneği ile gelme alışkanlığının dışına çıkan cihaz, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama sunuyor. Öte yandan cihazın hafızası MicroSD kart desteği sayesinde 256 GB’ye kadar çıkartılabiliyor.

Cihazın kamera tarafında ise kullanıcıları oldukça başarılı özellikler sunuluyor. Cihazın arka tarafında üçlü kamera sistemi ile gelen cihazın ana kamerası 48 Megapiksel çözünürlükte ve f/1.8 diyafram aralığına sahip. Ana kameraya 16 Megapiksel çözünürlüğünde, f/2.4 diyafram değerinde ikinci kamera ve 2 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyafram değerinde üçüncü kamera eşlik ediyor. TCL Plex arka kamerası ayrıca 4K 30 FPS video kaydı yapabiliyor. Cihazında ön tarafında ise 24 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram değerinde selfie kamerası bulunuyor.

Kamerası, işlemci gücü ve ekran özellikleri ile segmentine göre başarılı bir deneyim sunan TCL Plex diğer özellikleri arasında Bluetooth 5.0 bağlantısı ve 5G desteği bulunuyor. Quick Charge 3.0 teknolojisinin de bulunduğu cihaz 18W hızlı şarj desteği sunabiliyor. Cihazın 3.820 mAh’li bataryası sadece 32 dakikada yüzde 50 doluluğa ulaşabiliyor.

Çinli TCL firması tarafından Avrupa’da satışa sunulacak ilk akıllı telefon modeli olacak olan TCL Plex 329 Euro etiket fiyatıyla sunulacak. Cihazın ülkemizde resmi etiket fiyatı ise 3.499 TL olarak belirlendi.

Artılar

Kamera

Ekran

Performans

Eksiler

Fiyat daha düşük olabilirdi


 

Exit mobile version