TCL katlanır gözlükleri var ancak henüz katlanır telefon yok

TCL, en iyi bilinen TV’lerin çok ötesine uzanan ve sürekli büyüyen ürün serisini sergilemek için Perşembe günü sanal “Mobil Dünya Kongresi” sahnesine çıktı. Çinli şirketin yeni ürünleri gamı ​​​​yönlendirdi. Yakında bir mobil yazılım güncellemesini getirecek. Bunun yanında TCL, bir akıllı çocuk saati de çıkaracak. Ayrıca dış mekan ve iç mekan yönlendiricileri de gelecek. Bununla birlikte ekran “lens” aracılığıyla videoları özel olarak izlemenizi sağlayan bir çift kalanan güneş gözlüğü tanıttı. Ancak katlanır bir telefon hala ortada yoktu.


İlginizi Çekebilir: TCL’in Yerli Üretim İlk Ürünleri Genişliyor


TCL katlanan telefon prototipi mevcut

Birkaç yıldır TCL, katlanır telefonların eskizlerini ve prototiplerini sergiliyor. Biri hem katlanır hem de yuvarlanır ve diğerinin üçlü katlanır ekranı var. Ancak prototiplerin hiçbiri şu ana kadar piyasaya çıkmadı. Rakip Samsung ve Huawei’den yeni nesil katlanır telefonlar geldi.

TCL’nin küresel pazarlama genel müdürü Stefan Streit, bunun nihayet bu yıl değişebileceğini söylüyor. Şirket bir prototipi test ediyor. Streit, yıl sonundan önce katlanan bir telefon piyasaya sürme planlarını yineledi.

Katlanan telefonlar bir yana, TCL geçen yıl kendi adını taşıyan mobil serisini piyasaya sürdü. Bundan sonra “herkes için 5G” vizyonu altında uygun fiyatlı 5G telefonları düzenli olarak piyasaya sürüyor. Şirketin ilk TCL markalı telefonu, 400 dolardan başlayan TCL 10 serisiydi. Bunu 300 dolardan başlayan TCL 20 serisi takip etti. Şimdi TCL, önceki yıllardaki 100 dolarlık artışa bağlı olarak, muhtemelen 200 dolara kadar düşük bir fiyatla yeni nesil bir 5G telefonu piyasaya sürecek.

TCL, televizyonlarda en iyi oyuncular arasındadır. Ancak akıllı telefonlar söz konusu olduğunda oldukça düşük bir profile sahiptir. Gerçek şu ki, şirketin kendisine ait olmayan markalar altında telefon tasarlama, üretme ve pazarlama konusunda uzun bir geçmişi var. Çinli şirket, Alcatel adını, bir zamanlar popüler BlackBerry markasını ve hatta küçük Palm cep telefonunu taşıyan telefonlar üretti. Son yıllarda, TCL, TV’lerdeki popülaritesinin daha küçük cihazlara dönüşmesi umuduyla kendi markasını oluşturmak istiyor.

Giyilen ekran gözlükleri

Şirket, Project Archery başlığını birkaç yıldır tanıtıyor. 2021’de nihayet Nxtwear G adını vererek piyasaya sürdü. Aksesuar, TCL’nin bağlanabileceğini söylediği bir taraftan sarkan bir kablo dışında bir çift spor güneş gözlüğü gibi duruyor. USB-C kablosu bağlandığında, güneş gözlüğü benzeri kulaklık olur. Ayrıca “lens” için kişisel sinema benzeri bir deneyim sağlar. Yalnızca kullanıcıların daha özel bir şekilde video izleyebilmesine yardımcı olur. Ayrıca oyun oynayabilmesi için iki özel tam HD OLED ekran kullanır.

Güneş gözlüğü gibi katlanan kulaklık, hoparlörlerle gelir. Ancak TCL, daha yüksek sesli ortamlarda veya yalnızca gizlilik adına kulaklık kullanılmasını önerir. Çerçevelerin bir yanından sarkan ve kulaklığın onsuz çalışmayacağı çözülemez bir tel olduğunu unutmayın. ABD’de piyasaya sürüleceği konusunda henüz bir haber yok. Ancak Nxtwear G’nin yaklaşık 715 dolara satışa çıkacak. Avrupa’dan önce ilk olarak Avustralya’da çıkacak.

Exit mobile version