Tatili Keyfe Dönüştüren Karavanlar 

Türkiye’de karavanla tatile çıkma düşüncesi bile uzun yıllar önce bir tabuydu. ‘Yollarda sefil olmak’, ‘hijyen ne olacak’ soruları, yorucu mesafelerin kat edilmesine dair gereklilik gibi soru düşünsel engellerle dolu bir deneyim olarak ele alınırdı karavanlar. Ancak günümüzde bu değişti, doğru tercihler yapılırsa karavanla çıkılacak tatilin sıra dışı bir keyif vadettiğini görüyoruz.  

Burada doğru tercihten kasıt inovatif özelliklere sahip karavanlar, doğru ekipmanlar ve iyi bir seyahat planı elbette.  

Bizler de alışılagelmiş tatil deneyimine yeni alternatifler peşinde olanlar için Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri görüp, dilediği kadar mola vererek yoluna devam edebileceği, anın tadını dilediğince çıkarabileceği eşsiz bir tatil için en ideal karavan modellerini sizin için derledik. İşte karşınızda bribirinden güzel karavanlar.

 


Benzer İçerik: Ev Konforunda Karavanlar


 

Legend Caravans Goundbraker 

Lüksün çizgisini en yükseğe taşıyan bu çarpıcı model, sınıfının en iyilerinden. Üstelik, uygun fiyatlı olmasıyla da şaşırtıyor. Çığır açan özelliklerinin yanında sağlamlığı ve tasarımıyla da göz dolduran model, Avustralya’da üretiliyor.  

En yeni CNC teknolojisi ile üretilen modelde alüminyum çerçeve ve kompozit duvarlar öne çıkıyor. Güneş panelinin yanında lityum pillerle geliyor. Ek olarak dörtlü kilide sahip ana kapılar, Alko marka elektronik denge kontrolü özellikleri de sunuyor. Isıtmalı havlu rayları gibi inceliğe sahip küçük ekstralar da içeriyor.  

‘5 değil, 6 yıldızlı bu lüks karavan’, aynı zamanda teknolojik özellikleriyle beklentileri karşılamayı biliyor.   

Detaylı bilgi için: www.legendcaravans.com.au 

 

New Age Caravans Extreme Utility 

Çok daha yüksek profilli ve çarpıcı bir modelle tanışmaya ne dersiniz? New Age Caravans tarafından üretilen model, temelde mutfak, yemek-dinlenme alanı, yatak, WC-duş alanlarını geniş bir alanda sunuyor. O kadar geniş ki ufak bir garajı bile var, bu sayede yanınıza bir ‘motosiklet’ bile alabilirsiniz.

Duvardaki LED TV, mikrodalga fırın ve buzdolabı gibi temel öğeleri de genel itibarıyla şık bir dizayna entegre halde sağlıyor. Lüks ve konforlu, üstelik zarif bir karavan.   

Detaylı bilgi için: www.newagecaravans.com 

 

Bailey Unicorn Black Edition 

İngiltere’de üretilen bu süper-sofistike karavan, 4 kişilik bir aile için ideal konforu vadediyor. Harekete her an hazır ve kusursuz ‘bir ev’ arıyorsanız Bailey Unicorn Black Edition doğru seçim. Üstelik teknolojik çözümleriyle de göz dolduruyor. Örneğin Entegre davetsiz misafir alarmı Tracker Retrieve ile geliyor. Bir nevi kapı-pencere alarmı olan çözüm, daha güvenli yolculuk ve konaklamayı beraberinde getiriyor.  

Diğer öne çıkan inovasyonu 100 watt gücünde güneş paneline sahip olması. Truma marka panel, yolculuğunuz boyunca ihtiyaç duyacağınız elektrik enerjisini sağlıyor. Böylelikle klasik akü harcamalarını da kısmış oluyorsunuz.

Harici uydu alıcısı ile nerede olursanız olun TV’niz aktif, ayrıca merkezi ısıtma-soğutma sistemi, fırın, elektrikli ocak ve elbette barbekü partileriniz için kombine ızgarası da mevcut. Okaliptus ağacından mobilyalar ve 190 litre hacimli kule tipi buzdolabı da cabası.  

Fiyatı yaklaşık 30 bin Paund olarak belirlenmiş.  

Detaylı bilgi için: www.baileyofbristol.co.uk 

 

Bürstner Premio Plus 510TK 

Türkiye’de kolaylıkla edinilebilen bir markaya geldi sıra. İstanbul merkezli tedarikçisi ile dünyaca ünlü Bürstner karavanları ile tanışmanız çok kolay. Markanın öncü modeli ise Premio Plus. Kompakt boyutlarına karşın optimum kullanımına hayran kalıyorsunuz. Sırrı, Bürstner karavanlarına özgü katlanabilir yatak tasarımı. İdeal senaryonun herkes için ayrı alan olduğu aileler için mükemmel bir seçenek. 

Mutfak/banyolu üç odalı daire, çok sayıda akıllı fikir ve bagaj kapasitesi bu karavanı en çok satan modellerden biri haline getirdi. 

1300 kg ağırlığa sahip olan ve 7 kişilik alan sunan Bürstner Premio Plus’ta ayrı çocuk odası bile unutulmamış. Hava sirkülasyonu için arka tarafta havalandırma ve 142 litrelik geniş buzdolabı öne çıkanlar arasında. Sabitleyicili modern şasi, otomatik fren ayarlayıcı, sert hava koşullarına karşı CTP çatıya sahip. Ayrıca, sert destek bölgeleri ve tekerlek gürültüsünü en aza indiren izolasyon diğer kullanışlı detayları. Bu model, sadece yaz tatilleri için değil aksiyon ve adrenalin dolu soğuk havalar için de ideal.  

24.500 Euro’dan başlayan fiyatlarla satın alınabileceğini de belirtelim.  

Detaylı bilgi için: www.ucaravan.com.tr 

 

OPUS OP 4  

Son dönemin sıra dışı karavan alternatifleri arasında gösterilen OP 4, farklı bir kullanım vadediyor. Mütevazı fiyatıyla da orantılı olan ilginç kullanımında bir tür alçak kamyonet kasası formunda aracınıza takılıyor.

Bu kasayı stabil kalmaya karar verince açıyor, içerisindeki yatak, vb. eşyaları kullanmaya başlıyorsunuz. Üzeri kapatılıyor ve bir anda karavan görünümü alıyor. Kapsamlı sosyalleşme ve hijyen olanakları sunuyor. Bununla birlikte 6 kişiye kadar aile için konforlu bir kısa süreli konaklama olanağı vadediyor.   

Detaylı bilgi için: www.opuscamper.com 

 

Exit mobile version