Tatil Rezervasyonu Uygulamaları

Yaz tatili geliyor. Sıcaklar başladı bile. Sinyaller harika, elbette alışveriş şekilleri de değişti, güneş kremleri bakılıyor, renkli t-shirtler satın alınıyor. Elbette bir şey daha var; yaz tatili için uygun lokasyonların belirlenmesi. Bu noktada gerek yurt içi gerekse yurt dışı için sayısız seçenek var ve en doğru rotanın belirlenmesi de hiç kolay değil. Neyse ki bu sorunu ele alan harikulade uygulamalar mevcut. Bu yazımızda tatil rezervasyonunuzu hızlıca gerçekleştirebileceğiniz uygulamaları bir araya getirdik. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

Jolly Tur

Tatil severlerin yakından tanıdığı Jolly Tur, uygulamasıyla müşterilerine pratik ve hızlı tatil imkânı sağlıyor. Tatil ve Seyahat konularında merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz tüm bilgilere, Jolly Tur uygulamasıyla hızla ulaşabilir ve her yerden tatil planlarınızı kolayca yapabilirsiniz.

Jolly Tur uygulaması ile otel ve tur detaylarını incelemek, fotoğraflara bakmak, videoları izlemek, fiyat araştırması ve rezervasyon yapmak artık çok kolay. Çagrı merkezine ulaşmak için tek tuşa basmanız ve iletişim bilgilerinizi bırakmanız da yeterli.

Platformlar: iOS, Android

Ücretsiz

Trip Advisor

Artık Türkiye”de önemli bir fenomen haline gelen uygulama, tatil rezervasyonlarınızı düzenleyebileceğiniz en iyi alternatiflerden biri. Uygulama ile otellere dair bilgilere ulaşıp rezervasyon yapabildiğiniz gibi yurt dışı seyahatlerinizde de on binlerce otel arasından tercihler yapabilir, son dakika fırsatlarıyla çok daha ekonomik konaklama olanaklarına ulaşabilirsiniz.

Platformlar: iOS, Android

Ücretsiz

Booking.com

Booking.com 200 bini aşkın otel ve on binlerce dakika fırsatıyla konaklama seçiminizde özel bir başvuru kaynağı özelliği taşıyor. Booking.com kullanımı kolay arayüzü ve kapsamlı analizler içeren otel bilgileri ile tatile dair en önemli uygulamalar arasında! Milyonlarca otel fotoğrafı, oteller hakkında detaylı inceleme-bilgilendirme, kullanıcı değerlendirmeleri, haritalarla konumları belirlenmiş otelleri birçok kategori arasından filtreleyebilme gibi özellikleri ile Booking.com oldukça kapsamlı bir kaynak özelliği taşıyor. Seçtiğiniz otelleri kaydetme ve yönetme gibi özellikleri de teknolojisinde taşıyan uygulamanın rezervasyon yapma olanağı da sunuyor olması önemli bir artı.

Platformlar: iOS, Android

Ücretsiz

Setur

Turizm sektörü için sağladığı profesyonel çözümlerle tanınan Setur, tatile dair ihtiyaç duyulabilecek uygulamalardan birini bizlere sunuyor. Setur uygulaması ile yurtiçindeki seçkin tesisleri; benzersiz yurt içi, yurt dışı ve gemi turlarını bilgi ve fotoğraflarla birlikte inceleyebilir, kampanya ve önerilerden haberdar olabilir, “Bize Ulaşın” formu ile talebinizi ulaştırabilir, ofis ve acentelere ait iletişim bilgilerine hızlıca ve kolaylıkla erişebilirsiniz. Pratik Setur uygulaması ile seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Platformlar: iOS, Android

Ücretsiz

Trivago

Trivago uygulaması ile çok sayıda otel bilgisini kullanışlı bir arayüz eşliğinde incelemeniz, rezervasyon yapmanız mümkün. Değerlendirme konusunda ciddi bir klavuz görevi de gören uygulamada dünya genelindeki 200’ü aşkın popüler rezervasyon sitesinin karşılaştırması aynı platformda sunuluyor. Çok sayıda ekstra özellikle gelen Trivago, tatil rezervasyonu dendiğinde akla ilk gelenler arasında.

Platformlar: iOS, Android

Ücretsiz

HotelTonight

 

Son dakika otel bulma derdiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Dalgınlık, unutkanlık, fırsat bulamama, artık sebebiniz her neyse, bu olabilir. HotelTonight, otellerin son dakikaya kadar boş kalan odalarını gösteren uygulama, bu sayede size yüzde 40’a varan oranlarda daha bütçe dostu konaklama imkanları vaat ediyor. En iyi otel bulma uygulamaları arasında yer alıyor.

Platformlar: iOS, Android

Ücretsiz

Olmazsa olmaz tatil zamanı uygulamaları

Yandex Haritalar

 

Bundan 10 sene önce tatile çıkarken kullandığımız yol haritalarından artık eser yok. Katlanmasından tutunda hangi yolda olduğunuzu harita üzerinde nereye gittiğinizi bilmeden yol almak bunlar artık eskide kaldı… Günümüz teknolojisinde bu gibi sorunlara yer yok telefonlarımız, tabletlerimiz hatta araçlarımızın içerisinde yer alan GPS alıcıları sayesinde. Harita üzerinde tam olarak hangi noktada olduğumuzu, nereye gideceğimizi, ne zaman varacağımızı, ortalama hızımızı, alternatif yollar gibi bizlere bir sürü bilgiyi saniyeler içerisinde sağlıyorlar. Şimdi gelelim iOS ve Android cihazlarımıza yaz tatiline çıkmadan önce hangi GPS uygulamasını yüklemeliyiz? Yanıtımız Yandex Haritalar

Yandex Harita uygulaması tatildeki rotalarınız için harika bir seçim. iOS ve Android işletim sistemli telefon ve tabletlerimize ücretsiz olarak kapsamlı haritalar sunuyor. Alternatif boş yolları görerek trafik olan yollardan kaçma şansı da veriyor. Bulunduğunuz nokta ile gideceğiniz nokta arasında yol tarifini yaparak kapı kapı dolaşıp yanlış yollara girmek zorunda kalmaktan sizi kurtarıyor.

Platformlar: iOS, Android

Ücretsiz

Weather HD

Bu kez tatil sırasında sürekli güneş bolca deniz beklentileri içinde olduğunuzu duyar gibiyiz. Bu noktada hava durumunu anbean kontrol etmek, tatile dair planlarınızın önemli gereklilikleri arasında yer alabilir. Anlık, günün ilerleyen saatleri, ertesi gün gibi seçeneklerle değişken hava durumlarını gösterebilen kapsamlı bir hava durumu uygulaması olan Weather HD, hava durumu tahminleriyle havanızı ölçmeye geliyor! üstelik hava tahmin raporlarını kullanıcılara iletme yöntemiyle de büyük beğeni topluyor. Örneğin, güneşli bir havada piknik görüntüsü gösteren Weather HD, yağmur yağması durumunda kara bulutların arasına girerek yağmurlu hava atmosferini bizlere yaşatıyor.

Platformlar: iOS, Android

Ücretsiz

Keyfinize bakın…

Dönemin en verimli şekilde değerlendirilmesi için gerekli olan tatil, eğlence, eğitim, zamanlama, sosyal bağlantı, sağlık, oyun uygulamalarını indirmeden aman yola çıkmayın. Tatilde sadece dinlenin ve keyfinize bakın…

Akıllı telefonunuz siz neredeyseniz orada. Tatil zamanı da geldi çattı, doğal olarak tatilde havlu, güneş kremi derken o da sizinle olacak. Aman boş zamanlarınız için bu oyunları da yüklemeyi unutmayın:

Bu yazı, Appusers dergisinin Mayıs ayı sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version