Tarifsiz Sadelik: Yeni MacBook Air Ve Mobil Performans: Yeni MacBook Pro

Tasarımdan ziyade performans artışına odaklanan yeni modellerde teknoloji şirketinin bir dizi inovatif özelliğine de yer verildi. Genel itibarıyla alışılagelmiş, kusursuz bir doğallık vadeden MacBook Air ve fonksiyonalite açısından zengin MacBook Pro günyüzüne çıktı. MacLine ekibi olarak yeni modelleri mercek altına aldık.

Apple, 13 inç MacBook Pro’yu Magic Keyboard, iki kat depolama kapasitesi ve daha hızlı performansla güncelledi.

 

MacBook Pro, bir Mac dizüstü bilgisayardaki en iyi yazma deneyimi için yeni Magic Keyboard ile güncellendi ve tüm standart yapılandırmalarda depolama kapasitesi iki katına çıkarıldı.  Yeni ürün serisi, yüzde 80’e kadar daha hızlı grafik performansı için 10. nesil işlemciler ve belirli yapılandırmalarda standart olarak 16 GB daha hızlı 3733 MHz bellek sunuyor.

Güçlü dört çekirdekli işlemciler, 13 inç Retina ekran, Touch Bar, Touch ID, etkileyici stereo hoparlörler, tüm gün süren pil ömrü ve macOS’in gücünü son derece taşınabilir bir tasarımla sunan yeni 13 inç MacBook Pro böylelikle tarifsiz sadeliğini güçle daha etkin şekilde buluşturdu. Diğer yandan uzay grisi veya gümüş renk seçenekleriyle sunulan, yalnızca 1,37 kg hafifliğindeki zarif alüminyum unibody tasarıma sahip 13 inç MacBook Pro, son derece taşınabilir ve güçlü performans ile birlikte gelişmiş teknolojilerle dolu.

 

Güncellenen 13 inç MacBook Pro, ilk olarak 16 inç MacBook Pro’da yer alan ve Mart ayında MacBook Air’e eklenen yeni Magic Keyboard ile birlikte geliyor. Magic Keyboard’da rahat ve dengeli bir tuş hissi için 1 mm hareket mesafesine sahip yeniden tasarlanmış makas tipi mekanizma bulunuyor ve yeni ters döndürülmüş “T” biçiminde ok tuşları, kullanıcılar hesap tablolarında gezinirken veya oyun oynarken bu tuşların bulunmasını kolaylaştırıyor. Fiziksel bir Escape tuşunun yanı sıra Touch Bar ve Touch ID özelliklerine sahip yeni Magic Keyboard, bir Mac dizüstü bilgisayardaki en iyi yazma deneyimini yaşatıyor. Açıkçası bu geliştirme harika oldu, çünkü kullanıcılar önceki nesil klavyedeki tuş deneyimine aşina olmakta güçlük çekebiliyordu.

Depolama kapasitesi…

 

13 inç MacBook Pro, bir önceki nesle göre iki kat daha fazla depolama kapasitesiyle geliyor. Böylelikle daha çok fotoğraf, video ve dosya depolayabilme için 256 GB’tan başlayan standart depolama kapasitesini 1 TB’a kadar genişletme imkanı veriyor. 13 inç MacBook Pro, büyük fotoğraf arşivleri ve video projeleri için daha da fazla depolama kapasitesine ihtiyacı olan profesyonel kullanıcılar için ise şimdi 4 TB’a kadar SSD sunuyor.

 

256 GB’tan başlayan standart depolama kapasitesi ve 1 TB’a kadar genişletme imkanı sayesinde, 13 inç MacBook Pro kullanıcıları şimdi daha fazla fotoğraf, video ve dosya depolayabiliyorlar.

Daha iyi performans, ekran ve fiyatlar

 

13 inç MacBook Pro ürün serisi, 4.1 GHz’e kadar Turbo Boost hızlarına sahip 10. nesil dört çekirdekli Intel Core işlemciler sunuyor. Çift çekirdekli işlemciye sahip 13 inç MacBook Pro’dan geçiş yapanlar, 2,8 kata kadar daha hızlı performansla karşılaşacaklar. Entegre Intel Iris Plus Graphics bir önceki nesil 13 inç MacBook Pro’ya göre yüzde 80’e kadar daha hızlı performans sağlayarak 4K video düzenleme, hızlı render alma ve daha kusursuz oyun deneyimleri yaşatıyor. Yeni grafik işlemcisi aynı zamanda kullanıcıların tam 6K çözünürlükte Pro Display XDR’a bağlanmalarına olanak tanıyor.

 

En yeni 10. nesil işlemcilere sahip 13 inç MacBook Pro; 4K video düzenleme, daha hızlı render alma ve daha kusursuz oyun deneyimleri için yüzde 80’e kadar daha hızlı grafik performansı sunuyor.

16 GB daha hızlı 3733 MHz bellek, belirli modellerde standart yapılandırma olarak sunuluyor. Üstelik müşteriler, 13 inç Mac dizüstü bilgisayarlarda ilk kez 32 GB bellek seçeneğini tercih edebiliyorlar. 32 GB bellek sayesinde kullanıcılar birden çok sanal makineyi çalıştırırken daha iyi performansa, Photoshop’ta gigapiksel görüntüleri düzenlerken ise yüzde 50’ye kadar daha hızlı performansa sahip olacaklar.

 

13 inç MacBook Pro, hem son derece taşınabilir hem de güçlü performans ve gelişmiş teknolojilerle dolu.

13 inç Retina ekran, 4 milyondan fazla piksel ve milyonlarca rengin yanı sıra 500 nit parlaklık ve P3 geniş renk yelpazesine yönelik destek sunuyor. Ekran ise True Tone teknolojisi sayesinde tasarım ve düzenleme iş akışlarının yanı sıra internette gezinme ve mail yazma gibi günlük işlemlerde daha doğal bir izleme deneyimi yaşatıyor. 13 inç MacBook Pro, aynı zamanda son derece etkileyici geniş stereo ses sunan hoparlörler, kolay giriş ve güvenli online satın alma işlemleri için Touch ID, dinamik ve bağlama uygun denetimlere sahip Touch Bar, hassas imleç kontrolü ve Multi-Touch gezinme sağlayan sektörün en iyisi Force Touch trackpad ile birlikte geliyor.

 

13 inç MacBook Pro, başlatma sırasında yüklenen yazılıma gizlice müdahale edilmediğini kontrol eden ve SSD’de depolanan her şey için anında veri şifreleme özelliği sunan Apple’ın özel tasarımı ikinci nesil silikon çip Apple T2 Security Chip ile birlikte geliyor. Böylece MacBook Pro ve T2 çipe sahip tüm Mac’ler, bütün bilgisayarlar arasında en güvenli başlatma ve depolama özelliklerini sunuyor. T2 aynı zamanda Touch ID bilgilerini de koruyor. Bu sayede müşteriler Mac’lerinin kilidini açarken, online parola girerken ya da online satın alma işlemleri yaparken bilgilerini güvende tutabiliyorlar.

11.199 TL’den ve eğitim için 10.527 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan yeni 13 inç MacBook Pro, önceki seriye yakın bir bütçe ile satın alınabiliyor.

Yeni MacBook Air şimdi seveceğiniz daha fazla özelliğe sahip…

MacBook Air daha hızlı performans, yeni Magic Keyboard, iki kat daha büyük depolama kapasitesi ve 7999 TL’den başlayan daha düşük fiyatlarla güncellendi.  Yeni MacBook Air, müşterilerin günlük işlerini kolayca halledebilmeleri ve daha fazla oyun oynayabilmeleri için iki kata kadar daha hızlı CPU performansı ve yüzde 80’e kadar daha yüksek grafik performansı sağlıyor.

256 GB’tan başlayan depolama kapasitesi seçenekleriyle sunulan MacBook Air, kullanıcılara daha da fazla film, fotoğraf ve dosya saklama olanağı veriyor. Canlı görüntüler ve net metinler sunan parlak 13 inç Retina ekranı, kolay giriş ve internet üzerinden güvenli alışveriş için Touch ID, büyük trackpad, tüm gün süren pil ömrü ve macOS Catalina’nın gücüyle bugüne kadarki en iyi MacBook Air olarak tanımlanıyor.

 

Daha hızlı günlük performans

İlk kez dört çekirdekli işlemcilere sahip olan MacBook Air, fotoğrafları organize etme, sunum hazırlama ve video düzenleme gibi günlük işlerde daha da yüksek hız sunuyor. 3.8 GHz’e kadar Turbo Boost hızına sunan 1.2 GHz dört çekirdekli Core i7’ye kadar en yeni 10. nesil Intel Core işlemcilere sahip MacBook Air, bir önceki nesle kıyasla iki kata kadar daha hızlı performans sağlıyor. Ayrıca Intel Iris Plus Graphics ile yüzde 80’e kadar daha yüksek grafik performansı da sağlıyor. Böylece oyun oynamak ve video düzenlemek gibi yoğun grafik performansı gerektiren işlemler her zamankinden bile hızlı hale geliyor.

Yeni Magic Keyboard

Yeni 13 inç MacBook Pro’da olduğu gibi MacBook Air’de de ilk olarak 16 inç MacBook Pro’da sunulan yeni Magic Keyboard bulunuyor. Yeniden tasarlanan makas tipi mekanizma 1 mm tuş hareket mesafesiyle rahat ve dengeli bir his veriyor. Yön tuşlarının ters döndürülmüş “T” şekli ise bakmadan bulunmalarını kolaylaştırıyor.

MacBook Air’in yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen etkileyici unibody tasarımı altın, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle sunuluyor.

En düşük depolama kapasitesi artık 256 GB

MacBook Air’in en düşük depolama kapasitesi artık 256 GB, yani bir önceki neslin iki katı. Bu sayede müşteriler daha da fazla film, fotoğraf ve dosya saklayabiliyor. MacBook Air, daha da büyük depolama kapasitesine ihtiyaç duyan kullanıcılar için de bir önceki nesildeki maksimum depolama alanının iki katı olan 2 TB’a kadar SSD seçeneği ile de sunuluyor. Ek olarak MacBook Air de Pro gibi Apple’ın özel olarak tasarladığı ikinci nesil çip Apple T2 Security Chip ile geliyor.

Yeni Air, standart olarak 7999 TL, eğitime özel olarak ise 7519,05 TL başlangıç fiyatlarıyla sunuluyor.

Yeni MacBook Air, daha yüksek depolama alanını geçen yılki modelle hemen hemen aynı fiyata sunarak yüzleri güldürüyor.

Ek Özellikler

Apple Servisleri

Apple Music, Apple Podcasts, Apple TV ve Apple News uygulamaları yeni Mac’lerde önyüklü durumda. Ayrıca Mac App Store’dan indirilebilen Apple Arcade, Mac kullanıcılarına 100’den fazla yeni ve özel oyun sunuyor.

 

MacBook Air, özellikle yazı yazmaktan hoşlananlar, dizi meraklıları ve internette sörf tutkunları için mükemmel bir seçim. Taşınabilirliği, hızı, hatta bir önceki nesilden itibaren oyun oynama imkanı da sunan performans parametreleri ile harikulade. Üstelik 256 GB depolama alanına sahip başlangıç modeli 128 GB’lik önceki nesil fiyatları ile neredeyse aynı.

MacBook Pro, başlı başına bir trend. Şaşırtıcı mobilitesi ve güçlü donanım özelliklerini aynı füzyonda buluşturan sofistike bir model. En zorlu işlemleri mümkün olan en kısa sürelerde yapabilme imkanı tanıdığı gibi mütevazı bir fiyat etiketi ile geliyor. Sınıfının en iyisi, yenilenen donanımıyla 2020’nin favorileri arasında.


 

Exit mobile version