Tanklı Yazıcıların Tasarrufta Önemi

Orijinal mürekkep tankı sistemi teknolojisi

Baskı almak bireyler ve özellikle de şirketler için kaçınılmaz. Hatta okullar, bankalar gibi belirli kurumlarda günde yüzlerce binlerce sayfa baskı alınıyor. Orijinal mürekkep tankı sistemi teknolojisi baskıda minimum maliyet sunarak tasarruf sağlıyor. Konuyu sistemin dünyadaki yaratıcısı Epson’un Müşteri Hizmetleri Müdürü Engin Hıraoğlu ile konuştuk.

Epson’un Müşteri Hizmetleri Müdürü Engin Hıraoğlu

Tanklı yazıcı nedir?

Kartuş yerine mürekkep kapasitesi çok daha yüksek olan, yeniden doldurulabilir hazneler kullanan yazıcılara tanklı yazıcılar diyoruz. Tanklar ürünlere entegredir. Kullanıcılar mürekkepleri bittikçe hazneleri orijinal mürekkeple yeniden ve kolaylıkla doldurarak çalışmalarına devam edebilir. Bu sistemin yaratıcısı Epson’dur ve ilk ürün 2010’da Endonezya’da piyasaya sürülmüştür. Türkiye’de ilk kez 2012’de satışa sunduğumuz ürünlerimize inanılmaz bir ilgi oldu. Epson’un dünya çapındaki yüksek kapasiteli mürekkep tanklı yazıcı satışları Ekim 2019 itibariyle 40 milyona ulaştı.

Türkiye’de kaç farklı modelle çözüm sunuyorsunuz?
Orijinal mürekkep tankı sistemli yazıcı ailemizde, 2019 sonu itibariyle tanklı yazıcı grubunda 29 farklı modelle her ihtiyaca uygun çözümü sunmaya devam ediyoruz. Sürekli yeni model geliştiriyoruz ki tüm bireysel ve kurumsal ihtiyaç sahiplerinin taleplerini rahatlıkla karşılayabilelim. Zira tanklı yazıcılar, kartuşlu sistemlere göre yüzde 90 daha ekonomik baskı yapılmasını sağlıyor ve bu katma değer talebi her geçen gün artırıyor.

Epson Tanklı Yazıcı

Neden inkjet tercih edilmeli?

Epson‘un inkjet teknolojisi patenti kendinde ait olan Micro Piezo teknolojisine dayanmaktadır. Bu teknolojisi sayesinde damlatılan mürekkebin boyutu ve damlatma anı tamamen kontrol altına alınarak istenilen netliği ve renk kalitesini en az mürekkep sarfiyatı ile sağlar. Kartuşlu sistemlere göre yüzde 90 daha düşük maliyetle baskı imkânı sunuyoruz.

Tüm ürünlerimiz için garanti süresi boyunca baskı kafası sarf malzemesi değildir yani değişmez. Termal yöntemlerle baskı yapan muadil yazıcılarda ise baskı kafası ısı nedeniyle zaman içerisinde özelliğini yitirir ve değişmesi gerekir. Inkjet teknolojisi mürekkep kullanımının yanı sıra elektrik sarfiyatında sunduğu avantajla da tasarruf sağlar.

Epson olarak müşterilerimize her zaman en son teknolojiyi içeren, maksimum tasarrufu yine maksimum kalite ile bir arada barındıran ürünler sunarken, sürekli altını çizdiğimiz bir nokta var ki o da ‘Toplam Sahip Olma Maliyeti’. Bu kavram, tanklı yazıcı teknolojisinde kendisini çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Yazıcı tercihlerinin ilk alım maliyetine göre değil, kullanım ömrü boyunca yapılacak baskıya, beklenen kaliteye ve sarf malzemesi tüketimine bakılarak değerlendirilmesini öneriyoruz.

Epson Tanklı Yazıcı Mürekkep Doldurumu

RIPS sistemi nasıl çalışıyor?

RIPS (Replacable Ink Package System) sistemine sahip ürünlerimizde konvansiyonel mürekkep kartuşlarından çok daha yüksek hacimli mürekkepler kullanıcının kolaylıkla değiştirebileceği poşetler halinde sunuluyor. Yani aslında tank sisteminde mürekkep şişesi kullanıyorken burada poşet mürekkepler kullanılıyor. Değiştirilebilir mürekkep poşetleri WorkForce serisi yazıcılarımızda yüksek baskıyı sağlamak için kullanılıyor. Bu da A4 yazıcılarda 50 bin, A3 yazıcılarda 86 bin sayfa siyah ve 84 bin sayfa renkli baskı demek.

Exit mobile version