Tablete Dönüştürülebilen Dokunmatik Ekranlı Notebook’lar

Modern zamanlar ekranlara daha yoğun teması da beraberinde getiriyor. Sosyal medya deneyimine ek olarak e-postadan iş ve eğitim akışlarına birçok alanda taşınabilir büyük ekranların öne çıktığı görülüyor. Bu kapsamda hem dokunmatik ekranlı tablet hem de ince bir notebook, dijital hayatınızda pratik bir dönüşüm anlamı taşıyabilir. Akıllı telefon deneyimine çok yakın bir kullanım, standart notebook’lara göre daha rahat taşınabilme ve elbette gücün aynı noktada buluştuğu modeller karşınızda.

Huawei MateBook X Pro 2000

13.9 inçlik 3000 x 2000 çözünürlüklü ekranıyla MateBook X Pro 2000, türünün çarpıcı alternatifleri arasında. İnce ve hafif tasarımıyla çarpıcı. Katlanıyor, açılıyor, muhteşem. Sadece 1,33 kg ağırlığa sahip. Özel, sofistike ve güçlü. 10. Nesil Intel Core i7 işlemci, 11 saat pil ömrü, parmak izi okuyucusu ve Nvidia MX250 grafik kartı şeklinde geliyor modelin teknik detayları. İyi klavyesi ve bazı editörlerimize göre son derece mistik halleriyle sizi cezbedebilir.

 

Asus Chromebook Flip C436

Listede yer alan tek Chromebook. Aynı zamanda tüm Chrome işletim sistemli 2’si 1 arada notebook’lar arasındaki favorimiz. 13.7mm kalınlığa sahip olan Asus Chromebook Flip C436, mükemmel ekranı, zarif tasarımı ve ekstra (ama gerçekten ekstra) uzun pil dayanıklılığıyla fark yaratıyor. Galakside onun huzur dolu gümüş rengini beğenmeyecek kimse yok ayrıca. 14 inç ekranda Full HD çözünürlük, Intel Core i3/i5 işlemci, 8/16 GB GB RAM, 128/256/512GB, Intel UHD grafik kartına ek olarak 12 saat gibi çok iyi bir şarj dayanıklılığı sunuyor. Öncülü olan modelde şarj dayanıklılığı 9 saat 58 dakikaydı. Alkışı hak ediyor!

HP Spectre x360 2020 Edition

Gözetlenmekten kaçınmaya hazır mısınız? Webcam klipsi ile gelen Spectre x360 2020 Edition’la bu mümkün. Küçük ama zekice. HP’nin Spectre x360’ı, her zamankinden daha çekici bir şekilde döndü, alüminyum kasası üzerine görkemli kül grisi rengiyle gözlerimizin pasını siliyor. 13.3 inç 4K ekran, 1TB GB SSD, Windows 10 Home, 16GB RAM, 1080p ekran ve 10. Nesil Intel işlemciler ile gelen model, Wifi 6 desteğine de sahip. Pili dayanıklılığıyla ‘vaow’ dedirtiyor. Bang & Olufsen hoparlörleri ve dokunmatik ekranıyla sizi şımartan yeni Spectre x360, hafifliğiyle de iddialı.

HP ENVY Urban Backpack

HP 2’si 1 arada modelinizi güvenle taşıyabileceğiniz sofistike bir çanta. Son derece kullanışlı ve konforlu. Renkleri ile Bang & Olufsen esintileri de yaşatıyor.

Lenovo Yoga C940

Zarafet denince akla ilk gelen markalardan biri olan Lenovo’nun Yoga serisinin katlanabilir ekranlı yıldızlarından C940, tam bir mobilite canavarı! 10 saate varan şarj dayanıklılığına sahip olan model, aynı zamanda çoğu otoriteye göre en iyi 2’si 1 arada notebook’lardan.

Stil sahibi alüminyum kasası, 10. Nesil Intel işlemcileri, 16 GB’ye kadar RAM, 14 inç 4K/Full HD ekran, güçlü ses çıkışı, 1TB’ye kadar SSD, Intel Iris Plus grafikler ve oldukça yetenekli kalemiyle dikkat çekiyor. Seste de iddialı; İstenmeyen gürültüyü azaltan güçlü subwoofer’lar, özel yüksek frekanslı hoparlörler ve benzersiz titreşim arabellekleri içeren iki grup hoparlörle geliyor. Windows 10 Home ile geldiğini de belirtelim.

Microsoft Surface Pro 7

Baz modeli ele aldığımızda 2736 x 1824 piksellik 12.3 inç ekranıyla Microsoft Surface Pro 7, stil ve performansın ideal bileşimi. Bağımsız ve güçlü bir Intel tablet deneyimi için Kickstand’ı kapatıp, Surface Pro Signature Type Cover’ı çıkarın ya da geriye katlayın; tablet olarak kullanın, dilediğiniz her yerden Netflix izleyin, fotoğraflarınıza bakın, sunum yapın tüm dijital gereksinimleriniz için tutarlı bir model.

  1. Nesil Intel işlemciler ve klipsli bir klavyeye sahip. 10,5 saat dayanan pili, capcanlı ekran renkleri, hoş dokunmatik ekran kalemi, sadece 700 gramlık ağırlığı, Windows 10, 128 GB SSD diğer özellikleri. 1 TB versiyonu da mevcut.

Acer Spin 5 2020

 

Acer’ın dönüştürülebilir tasarımlı notebook’u özellikle sunumlar ve video izleme deneyiminin adeta sonraki aşaması. 13.5 inçlik 2K ekranı, dokunmatik hassasiyeti ve canlı renkleri ile iddialı. Teknik özellikleri ile beğeni kazanan bu şık tasarımlı model; 16 GB RAM, 256 GB-1TB olmak üzere SSD seçenekleri, Intel Core i5-1035G4 ve Core i7-1065G7 işlemci alternatifleri ile dört dörtlük ‘mobil’ performans sağlıyor.

Mobilite demişken çarpıcı pili ile 15 saati aşkın pil dayanıklılığı vadettiğini de belirtelim. Şubat ayında tüketicilerle buluşmaya başlayan yeni Spin 5, segmentin yıldızlarından.

Neden hem tablet hem notebook?

Touch pad’le yapabileceğiniz her şey çok daha hızlı ve akıcı bir kontrolle dokunarak da karşınızda. Bu yeni nesil modellerde işlemci performansı sayesinde arayüzün takılmadan, aksamadan çalışıyor olduğunu görmek de bir harika!

Trendlere uygun

Akıllı telefonlarla çok küçük yaşlarda haşır neşir olan gençlere satın alınabilecek bilgisayarın çok daha hızlı şekilde entegre olabilecekleri bir ‘dokunmatik ekrana’ sahip olması kadar doğal ne olabilir ki? 

İşler değişiyor!

2019’da tüketici notebook’larının yüzde 66’sı ve iş notebook’larının yüzde 51’i düşük çözünürlüklü ekranlara sahipti. Günümüzde bu durum değişmeye başladı. Artık birçok 2’si 1 arada modelde 4K ekran görebiliyoruz. Örneğin listemizde 1080p model yok ve geneli 4K opsiyonu sunan alternatifler şeklinde. Bunun teknolojide çarpıcı bir atılım olduğuna şüphe yok.

Alışverişleriniz ile ilgili birkaç ipucu

 


 

Exit mobile version